Σε 5’ στην επανάληψη κρίθηκε το ματς στο Πέραμα (ήττα 4-1)

Παρά το γεγονός ότι ο ΟΦΑ είχε εξαιρετική παρουσία στο πρώτο ημίχρονο ένα νεκρό 5λεπτο στην επανάληψη έγειρε την πλάστιγγα της νίκης για την Κάλυβο η οποία επικράτησε πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ (4-1). Πλέον η υπόθεση παραμονή θα ξεκαθαρίσει οριστικά τις τελευταίες δύο αγωνιστικές που θα γίνουν την Τετάρτη και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αντίστοιχα.

Η ομάδα μας για να εξαντλήσει τις πιθανότητες της για παραμονή χρειάζεται είτε να κάνει το 2Χ2 και ο ΠΑΟ Αλφάς που ηττήθηκε από την ουραγό ΝΕΑΡ χθες να μην πάρει περισσότερους από δύο βαθμούς σε ισάριθμα ματς είτε το ελάχιστο των τεσσάρων βαθμών και οι «πράσινοι» να μην πάρουν ούτε ένα ώστε να πιάσει τον αντίπαλό της στην βαθμολογία και να παραμείνει καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Το πρόγραμμα και των δύο είναι αρκετά δύσκολο καθώς οι μεν «κόκκινοι» υποδέχονται τον Ρεθυμνιακό και στη συνέχεια πηγαίνουν και πάλι στο Πέραμα το ερχόμενο Σάββατο για το ματς με τον τοπικό Αστέρα. Από την άλλη η Αλφά θα αγωνιστεί εντός έδρας με το δυνατό Μελιδόνι και το τελευταίο ματς θα το δώσει στο Γεράνι κόντρα στον Ποσειδώνα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι παίκτες του Γιώργου Κτιστάκη μπήκαν δυνατά στο ματς δίνοντας χώρο στους γηπεδούχους και πιέζοντας παράλληλα για να βγάλουν αντεπιθέσεις αλλά σχετικά νωρίς στο ματς δέχτηκαν δύο τέρματα από στημένη φάση και μια στιγμή αδράνειας της άμυνας. Αρχικά στο 14’ ο Νικομανώλης Νύκταρης με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μενιουδάκη ο οποίος δεν κατάφερε να αντιδράσει ενώ στο 20’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αντιασβίλι και κόντρες στην περιοχή με τον Μενιουδάκη να διώχνει η μπάλα δεν απομακρύνθηκε με τον Μάρκο Σπανουδάκη με κοντινή προβολή να σημειώνει το 2-0.

Η ομάδα μας δεν τα παράτησε και απείλησε στο 22’ με το σουτ του Μάνσε να μην βρίσκει στόχο ενώ στο 27’ ο Τσακάλι από πολύ καλή θέση σούταρε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Χατζηπαυλίδη. Τρία λεπτά αργότερα όμως από την σέντρα του Τσακάλι ο επερχόμενο Πολιτάκης με κοντινό πλασέ μείωσε σε 2-1 πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ με την Ανδρική ομάδα. Στο 35’ ο Μάνσε βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το πλασέ που είχε πορεία προς το τέρμα κόντραρε σε αμυντικό τελευταία στιγμή.

Οι «κόκκινοι» μπήκαν φουριόζοι στην επανάληψη και στο 47’ ο Μάνσε επιχείρησε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή με τον Ν. Σταρρά να σταματάει την πορεία της μπάλας με το χέρι αλλά τον διαιτητή κ. Καλυβιανάκη να αφήνει τον αγώνα να συνεχιστεί. Στο 56’ ο Μοσχονάς ανατράπηκε από τον Νίκο Κολυβάκη με τον άρχων του αγώνα να δείχνει την άσπρη βούλα και τον αρχηγό της Καλύβου Μάρκο Σπανουδάκη να ευστοχεί από τα έντεκα βήματα για το 3-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα από σέντρα του Αντωνόπουλου ο Μοσχονάς πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας και με κεφαλιά έκανε το 4-1 κλειδώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη για την ομάδα του. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια με την ομάδα μας να χάνει σπουδαία ευκαιρία λίγο πριν το τέλος (στο 86’) με τον Τσακάλι να εκτελεί το φάουλ μόλις λίγα εκατοστά έξω από την γραμμή της περιοχής με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στη συγκεκριμένη φάση λίγο νωρίτερα αποβλήθηκε ο Ν. Σταρράς της Καλύβου με δεύτερη κίτρινη κάρτα με τους γηπεδούχους να τελειώνουν το ματς με δέκα παίκτες.

Κάλυβος (Χρήστος Βασιλείου): Χατζηπαυλίδης, Νύκταρης, Αντωνόπουλος, Ν. Σταρράς, Χνάρης (65’ Μπροτζάκης), Γ. Αντιασβίλι (74’ Α. Σπανουδάκης), Χαριτάκης (60’ Θεοδωράκης), Καρδαμίτσης (57’ Μ. Κατσαμάς), Μ. Σπανουδάκης, Μοσχονάς, Κλειδής.

ΟΦ Αρμένων (Γιώργος Κτιστάκης): Μενιουδάκης, Κονδύλης, Λεονάρντο (10’ λ.τ. Πολιτάκης, 63’ Φραγκάκης), Κοσμίδης, Ν. Κολυβάκης, Καραλής (88’ Τσαχόκου), Τσόλας, Λεκάκης, Γ. Βογιατζάκης, Τσακάλι, Μάνσε.

Προηγούμενο άρθροΜε στόχο το διπλό στο Πέραμα ο ΟΦΑ για να ελπίζει.
Επόμενο άρθροΆντεξε μέχρι το 53′ ο ΟΦΑ, ήττα και αποχαιρετισμός από την Α’ ΕΠΣΡ-Απορρίφθηκε η ένσταση από την ΕΠΣΡ