Άντεξε μέχρι το 53′ ο ΟΦΑ, ήττα και αποχαιρετισμός από την Α’ ΕΠΣΡ-Απορρίφθηκε η ένσταση από την ΕΠΣΡ

Δεν τα κατάφερε να φανεί ανταγωνιστική η ομάδα μας κόντρα στον Ρεθυμνιακό γνωρίζοντας την ήττα με το βαρύ 8-2 στο γήπεδο Αρμένων για την 29η και προτελευταία αγωνιστική και η διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τον ΠΑΟ Αλφάς δεν άλλαξε. Όπως όλα δείχνουν λοιπόν ο ΟΦΑ παρά την αξιοπρεπή σε γενικές γραμμές παρουσία τη φετινή χρονιά θα αγωνίζεται του χρόνου στην Β’ ΕΠΣΡ μετά από πολλά χρόνια στην πρώτη κατηγορία.

Πλέον στην πρόθεση της διοίκησης του συλλόγου είναι να προχωρήσει σε έφεση στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ το προσεχές διάστημα για την αντικανονική συμμετοχή παίκτη της Αλφάς στην αναμέτρηση με τον Ψηλορείτη. Θυμίζουμε ότι η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΡ απέρριψε την ένσταση της ομάδας σε πρώτο βαθμό ως νομικά αβάσιμη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η αναμέτρηση δεν αντέχει σε ιδιαίτερη ανάλυση ήταν δύσκολη και πριν την έναρξη και έγινε ακόμη δυσκολότερη στο πρώτο 20λεπτο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-0 με τέρματα του Αντίοχου στο 2′ και στο 17′ με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με αυτό το σκορ υπέρ του Ρεθυμνιακού. Στην επανάληψη ουσιαστικά όλα ξεκαθάρισαν στο 53′ με τον Βλαστό να γράφει το 0-3 σφραγίζοντας την νίκη της ομάδας της Σοχώρας με τον ίδιο παίκτη στο 64′ και στο 70′ να ανεβάζει τον δείκτη στο 0-5. Οι “κόκκινοι” μείωσαν με πλασέ στην κίνηση του Πολιτάκη μετά από μπαλιά του Λεονάρντο -ο νεαρός παίκτης του ΟΦΑ σκόραρε για δεύτερη σερί αγωνιστική- όμως ο Μερτίρι με δύο προσωπικά γκολ στο 77′ και στο 80′ και ο Τσαχάκης στο 87′ έφτασαν το σκορ στο 8-1 ενώ ο Τσόλας στο 88′ που βρέθηκε σε θέση βολής μετά την βαθιά μπαλιά του Ν. Κολυβάκη πλάσαρε όμορφα διαμορφώνοντας και το τελικό 8-2.

 

 

 

 

 

ΟΦ Αρμένων (Γιώργος Κτιστάκης): Μενιουδάκης, Ν. Κολυβάκης, Φραγκάκης (55′ Τζάρι), Γ. Βογιατζάκης, Κοσμίδης, Μάνσε, Τσόλας, Γερωνυμάκης (75′ Τσαχόκου), Βρόσγος, Κουρκουνάς (82′ Μαλετσάς), Πολιτάκης.

Καταγγελία της ομάδας μας στην ΕΠΣΡ για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή στον αγώνα ΠΑΟ Αλφάς-Ψηλορείτη.

Η απόφαση που πήρε η ΕΠΣΡ σχετικά με την ένσταση στις 22 Απριλίου για αντικανονική συμμετοχή παίκτη της Αλφάς στο ματς με τον Ψηλορείτη την 27η αγωνιστική ήταν αρνητική για την ομάδα μας ως νομικά αβάσιμη. Παρακάτω είναι το πλήρες κείμενο που συνέταξε το Δ.Σ. του ΟΦΑ αναφορικά με την κατάθεση της ένστασης στην διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Ο.Φ.ΑΡΜΕΝΩΝ

ΑΡ.ΠΡΩΤ.19

ΠΡΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ-ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΝΣΤΑΣΗ) ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Π.Α.Ο ΑΛΦΑΣ

Το σωματείο μας ως έχων έννομο συμφέρον, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ.6 του Κ.Α.Π ενίσταται για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή στον αγώνα πρωταθλήματος Π.Α.Ο ΑΛΦΑΣ – Αθλητικός Όμιλος Ψηλορείτης που διεξήχθει στο γήπεδο ΑΛΦΑΣ το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 17.00. Όπως προκύπτει από το φωτογραφικό υλικό του παραπάνω αγώνα, αλλά και τις προσωπικές μαρτυρίες των απεσταλμένων παραγόντων της ομάδας μας, Δρουδάκη Νικόλαο και Βογιατζάκη Δημήτρη (η κατάθεση της μαρτυρίας τους είναι στη διάθεση της πειθαρχικής επιτροπής), καθώς επίσης του παρατηρητή διαιτησίας και των παρευρισκόμενων εκπροσώπων του τύπου.Ο ποδοσφαιριστής με αριθμό φανέλας 11 ουδεμία σχέση είχε με το δηλωμένο στο φύλλο αγώνα ως νούμερο 11, ποδοσφαιριστή του σωματείου Π.Α.Ο ΑΛΦΑΣ Γιώργο Ιωάννη. Κατά συνέπεια, το αγωνιζόμενο πρόσωπο με αριθμό φανέλας Νο11, δε πληρούσε κανένα από τα απαραίτητα στοιχεία κανονικότητας για να έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής της ομάδας Π.Α.Ο ΑΛΦΑΣ στο συγκεκριμένο αγώνα. Πιο συγκεκριμένα:

α) Δε διέθετε δελτίο ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή και από πουθενά δε προκύπτει ότι ανήκει στο σωματείο Π.Α.Ο ΑΛΦΑΣ.

β) Δε διέθετε ατομική κάρτα υγείας, αλλά ούτε ήταν εγγεγραμμένος στη συγκεντρωτική κατάσταση υγείας του σωματείου με θεώρηση του ιατρού και της διοργανώτριας ΕΠΣ Ρεθύμνου.

γ) Δεν προκύπτει υπογραφή του σε έντυπο πράξης συναίνεσης για τη επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Σύμφωνα με το άρθρο 18 του Κ.Α.Π Δελτίο και Καταστάσεις Υγείας παρ.1 (α,β) οι ομάδες υποχρεούνται να προσκομίσουν, για τη σύνταξη του φύλλου αγώνα, τα δελτία αθλητικής ιδιότητας των ποδοσφαιριστών τους και τις καταστάσεις υγείας θεωρημένες τόσο από τον ιατρό της ομάδας όσο και από την οικεία Ε.Π.Σ.Ρ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο αγωνιζόμενος ποδοσφαιριστής δε διέθετε κανένα από τα παραπάνω συνοδευτικά έγγραφα και στο φύλλο αγώνα δηλώθηκε εσφαλμένα ως Γιώργος Ιωάννης. Ανεξάρτητα με το αν το σφάλμα του σωματείου Π.Α.Ο ΑΛΦΑΣ είναι τυχαίο ή εσκεμμένο ( στην αρμοδιότητα της επιτροπής σας είναι η περαιτέρω διερεύνηση του λόγου που αυτό συνέβη), η αντικανονικότητα συμμετοχής του φερόμενου ως ποδοσφαιριστή του σωματείου Π.Α.Ο ΑΛΦΑΣ Νο11 είναι προφανής.

Εξάλλου, μετά τη προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στο γενικό κανονισμό προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ΕΕ 2016/679, είχαμε συμμόρφωση και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Για το λόγο αυτό, υποχρέωσε και τους ποδοσφαιριστές στην

υπογραφή και υποβολή προς αυτήν πράξεως συναίνεσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά. Άρνηση της παραπάνω υποχρέωσης στερεί τη δυνατότητα στον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή να συμμετέχει σε αγώνες της διοργανώτριας αρχής. Είναι προφανές ότι ο εν λόγω ποδοσφαιριστής δεν έχει υπογράψει καμία πράξη συναίνεσης για να μπορεί να αγωνίζεται με τον Π.Α.Ο ΑΛΦΑΣ.

Αξιολογώντας τα παραπάνω το σωματείο μας, ζητά από την επιτροπή σας, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ.9 του ΚΑΠ, να γίνει αποδεκτή η καταγγελία-ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του Νο11 της ομάδας Π.Α.Ο ΑΛΦΑΣ στον αγώνα με τον Αθλητικό Όμιλο Ψηλορείτη και να επιβληθούν οι ποινές του άρθρου αυτού( κατοχύρωση του αγώνα στο αντίπαλο σωματείο ΑΟΨ, αφαίρεση 3 βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα και το αντίστοιχο χρηματικό πρόστιμο).

Όλως επικουρικά και συμπληρωματικά θα πρέπει κατά την άποψη μας να ελεγχθούν για πιθανή εσκεμμένη ενέργεια οι παράγοντες και ο αρχηγός του σωματείου Π.Α.Ο ΑΛΦΑΣ. Αν προκύπτει κάτι τέτοιο, θεωρούμε ότι αποτελεί δυσφήμηση του αθλήματος. Με την ενέργεια αυτή , κατά την άποψη μας, έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία του αγωνιζόμενου , τους αντιπάλους ποδοσφαιριστές από πιθανές πράξεις βίας του αγωνιζόμενου (χωρίς να μπορεί να ελεγχθεί πειθαρχικά). Επίσης, παραπλάνησαν, τον διαιτητή του αγώνα και του αφαίρεσαν το δικαίωμα να προβεί σε πραγματικό έλεγχο του δελτίου αθλητικής ιδιότητας του ποδοσφαιριστή και της συνημμένης κατάστασης υγείας. Με τέτοιες πράξεις, αν αποδειχθεί δόλος θεωρούμε ότι υποβαθμίζεται το κύρος του πρωταθλήματος και βλάπτεται ανεπανόρθωτα η αξιοπιστία του.

Τέλος, πιστεύουμε στην ανάγκη πειθαρχικού ελέγχου του διαιτητή στο συγκεκριμένο παιχνίδι για το παρακάτω λόγο:

Στο ημίχρονο του αγώνα, ο παράγοντας της ομάδας μας, Δρουδάκης Νικόλαος, παρουσία του παρατηρητή διαιτησίας ενημέρωσε το διαιτητή για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή με τη φανέλα Νο11. Σύμφωνα με τον Κ.Α.Π (άρθρο 18 παρ.2), απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή που δεν είναι εγγεγραμμένος στις καταστάσεις υγείας, και την ευθύνη ελέγχου έχει ο διαιτητής. Κατανοούμε την αδυναμία αυτεπάγγελτου ελέγχου του δελτίου αθλητικής ιδιότητας, όμως για τις καταστάσεις υγείας έπρεπε να επιβεβαιώσει την εγγραφή του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή. Η έλλειψη παρεμφερούς ελέγχου για το σκοπό αυτό, θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για τον αγωνιζόμενο, αφού δεν είχε ελεγχθεί η κατάσταση της υγείας του από ιατρό.

Συνημμένα, υποβάλλουμε α) φωτογραφικό υλικό του αγώνα, που αποδεικνύει τους παραπάνω ισχυρισμούς , β) την απόδειξη του αντίστοιχου παράβολου για την υποβολή της ένστασης.

Αρμένοι 22/04/19

Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γραμματέας

Γεώργιος Δρουδάκης                                                    Μανώλης Σκουλούδης

 

Επιστολή του Γιώργου Κτιστάκη αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του Ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου.

Όσον αφορά το ζήτημα της αξιοπιστίας και του κύρους του πρωταθλήματος ο τεχνικός της ομάδας συνέταξε μια επιστολή προς τα έντυπα και ηλεκτρονικά τοπικά μέσα ενημέρωσης όπου εκφράζει την προσωπική του άποψη με την οποία ταυτίζεται και η ομάδα του ΟΦΑ αναφορικά με τα γεγονότα που έχουν συμβεί και έχουν υποβαθμίσει την εικόνα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στον νομό Ρεθύμνου.

ΓEΩΡΓIΟΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ο.Φ.ΑΡΜΕΝΩΝ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ TA ΤΟΠΙΚΑ Μ.Μ.Ε

Αξιότιμοι κύριοι,

Μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα να γράψω της απόψεις αλλά και τα συμπεράσματα μου,από την παρουσία μου στους πάγκους του τοπικού,ύστερα από απουσία 20 χρόνων.

Ώθηση στην μέχρι τότε αμετάκλητη απόφασή μου να επιστρέψω στους πάγκους του τοπικού, μου έδωσε η νέα προσπάθεια της ομάδας του χωριού μου για να υπάρξει  συνέχεια μετά και την επιτυχημένη περίοδο του αγαπητού Στέλιου Μπικάκη .  Βέβαια καθοριστικό ρόλο έπαιξε η κοινή αντίληψη των ανθρώπων  που αναλάβαμε τον ΟΦΑ για άμεση σύνδεση της ακαδημίας με το ανδρικό τμήμα,την προώθηση νέων ποδοσφαιριστών και την εξάλειψη του φαινομένου με τους ΄΄αμειβόμενους΄΄ ερασιτέχνες. Γνωρίζαμε από την αρχή  του εγχειρήματος ,κόντρα σε μια παγιωμένη αντίληψη για την συγκρότηση των ομάδων του τοπικού,την πιθανότητα να μην πετύχουμε το στόχο της παραμονής.

Θεωρώ ότι παρά της δυσκολίες,κρατήσαμε χαρακτήρα ,παρουσιάσαμε μια νεανική ομάδα  που έπαιξε καθαρό ποδόσφαιρομπολιασμένη με ποδοσφαιρικές αρχέςχωρίς βίαιες συμπεριφορές. Σε αυτό το ταξίδι του πρωταθλήματος είχαμε με τους παίκτες της ομάδας οδηγό τα λόγια του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη ΄΄…να αγαπάς το παιχνίδι,….να σέβεσαι τον αντίπαλο γιατί χωρίς αυτόν δεν υπάρχει παιχνίδι,…να σέβεσαι τους κανόνες του παιχνιδιού,όσο άδικοι και να είναι,…,να ακολουθάς τον καλύτερό σου,να υπακούς τον αρχηγό γιατί είναι ο μόνος δρόμος για να γίνεις ηγέτης΄΄ (σκόρπια λόγια από το βιβλίο του ΄΄ταξιδεύοντας στην Αγγλία΄΄).

Δύο στροφές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος η ομάδα φαίνεται να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη βαθμολογικά θέση,ιδιαίτερα μετά την απόρριψη της καταγγελίας μας για αντικανονική συμμετοχή  (άρθρο23παρ.6)ποδοσφαιριστή στον αγώνα ΠΑΟ ΑΛΦΑΣ-ΑΟ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ.

Ξεκαθαρίζω ότι από την αρχή γνωρίζαμε πως η ομάδα μπορούσε να υποβιβαστεί και δεν αποτελεί αυτοσκοπό ή με οποιοδήποτε τίμημα σωτηρία μας. Ο υποβιβασμός από μόνος του δεν αποτελεί καταστροφή. Καταστροφικός είναι ο τρόπος που πιθανόν να συμβεί ,όχι μόνο για το σωματείο μας ,αλλά και για το Ρεθεμνιώτικο ποδόσφαιρο. Η Ρεθεμνιώτικη ποδοσφαιρική οικογένεια  είναι δέκτης από την αρχή του πρωταθλήματοςδιαφόρων φημών για αγώνες  που παίζονται έξω από τα γήπεδα. Ομάδα που για ένα ολόκληρο γύρο δυσκολεύεται να συγκροτήσει ενδεκάδα ΄΄κερδίζει΄΄εμφανώς δυνατότερους αντιπάλους με μαγικό τρόπο.

Ε.Π.Σ.Ρεθύμνης ,διαιτητές ,παρατηρητές ,παράγοντες,προπονητές, ποδοσφαιριστές,φίλαθλοι,τοπικός τύπος, σφυρίζουν αδιάφορα ή απαντούν με το κλασσικό,΄΄τι να κάνουμε πάντα γίνονται αυτά΄΄.

Όχι κύριοι ο ρόλος του καθενός μας δεν είναι το αδιάφορο τι να κάνουμε, αλλά το πρακτικό κάτι πρέπει να κάνουμε. Αν για παράδειγμαγνωρίζουμεποια ομάδα θα σωθεί και δεν κάνουμε τίποτα για να αποτρέψουμε αθέμιτες πρακτικές,τότε είμαστε κατά την ταπεινή μου άποψη συνυπεύθυνοι στην ΄΄χειραγώγηση΄΄ του πρωταθλήματος. Τα νεαρά παιδιά που αναπτύσσουν το ταλέντο τους μέσα σε ένα όργιο φημών ,τι μέλλον μπορούν να υποσχεθούν στο Ρεθεμνιώτικο ποδόσφαιρο;  Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και ιδιαίτερα , Ε.Π.Σ.Ρ,ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ,ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ,ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ,όφειλαν να πράξουν τα  αυτεπάγγελτα, τα δέοντα για την διερεύνηση των  ψιθύρων αυτών και να πατάξουν φαινόμενα όπου η κανονικότητα  δεν ήταν εμφανής. Εργαλεία για να το πράξουν είχαν και έχουν αρκετά. Αντ’ αυτού άφησαν το τοπικό να δυσφημείται μέσα στην νοσηρή κατάσταση φημών για περίεργα παιχνίδιαμε την εμπλοκή ακόμα και τοπικών πολιτικών παραγόντων.

Θα εμείνω στις ευθύνες της Ε.Π.Σ.Ρ. ως διοργανώτριας αρχής,με  αποκλειστική ευθύνη στην ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος ,μέσα στα πλαίσια του ΚΑΠκαι των γενικών αρχών του αθλητισμού .Αντί να προχωρήσει αυτεπάγγελτα(άρθρο23παρ.8),μετά την καταγγελία για αντικανονικές συμμετοχές ποδοσφαιριστών, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος(μέσω της πειθαρχικής )απέρριψε ως νομικά αβάσιμη την νομίμως υποβληθείσα καταγγελία μας (αρθρο23 παρ.6), γιατί άκουσον,άκουσον εμπεριέχει στοιχεία πλαστοπροσωπίας, αλλά δεν στοιχειοθετεί αντικανονική συμμετοχή. Μα κύριοι της Ε.Π.Σ.Ρ για να τελεστεί το σοβαρότατο αδίκημα της πλαστοπροσωπίας θα πρέπει πρώτα από όλα να εισέλθει ο ποδοσφαιριστής στον αγωνιστικό χώρο, αντικανονικά ,αφού δεν διαθέτει κανένα στοιχείο κανονικότητας,(δελτίο αθλητικής ιδιότητας,γνωμάτευση ιατρού,έντυπο συναίνεσης κ.α). Ακόμα και να δεχτούμε ότι διέθετε ο εν λόγω ποδοσφαιριστής  τα παραπάνω, και κατά λάθος δηλώθηκε με άλλα στοιχεία δε θα είχαμε αντικανονική συμμετοχή;

Εσείς όχι μόνο δεν αποδεχτήκατε το οφθαλμοφανέστατο περιστατικό αντικανονικής συμμετοχής άλλα ανακαλύψατε νέους ποδοσφαιρικούς παραδείσους. Λέτε ότι θα έπρεπε να υποβληθεί ένσταση αντικανονικής συμμετοχής πριν τον αγώνα…Από πότε και από πού  προκύπτει η δυνατότητα τρίτης ομάδας εκτός των αγωνιζομένων,να υποβάλλει ένσταση. Έχει δικαίωμα πρόσβασης τρίτη ομάδα στα γραφεία των διαιτητών; Η λέξη έλεος τα χωράει όλα.

Συνεχίζοντας, οι ευθύνες της διοργανώτριας είναι πολύ μεγαλύτερες  τουλάχιστον στην ηθική τους διάσταση, αφού δεν έλαβε καμία πρωτοβουλία για να αποτρέψει φήμες και φαινόμενα που μόνο καλό δεν κάνουν στο Ρεθεμνιώτικο ποδόσφαιρο. Τα μάτια και τα αυτιά της μέσα στα γήπεδα (παρατηρητές και όχι μόνο) ήταν παρόντα στα συγκεκριμένα παιχνίδια,αλλά ούτε είδαν ,ούτε άκουσαν τίποτα. Φυσικά ούτε  οι διαιτητές αντιλήφθηκαν κάτι άξιο να σημειωθεί στο φύλλο αγώνα(περίεργοι τραυματισμοί, αποχώρηση αναπληρωματικών αφήνοντας την ομάδα με 10,κ.α). Τέλος δεν αποδέχτηκαν να κάνουν έλεγχο κανονικότητας(καταστάσεις υγείας) ποδοσφαιριστή, μετά από υπόδειξη παραγόντων μας.

Μαζί με το Δ.Σ της ομάδας μας θα δώσουμε τον αγώνα παραμονής μέχρι τέλους. Θα μετρήσω αν  μέσα σε αυτό το περίεργα νοσηρό πλαίσιο αξίζει κανείς να ασχολείται ως προπονητής με το ποδόσφαιρο, ζυγιάζοντας ανάμεσα στη ρήση του Καζαντζάκη ..΄΄και να λες εσύ μονάχα εσύ μπορείς να αλλάξεις το κόσμο΄΄ και τη λαϊκή ρήση ΄΄αλίμονο και τιμή σε αυτούς που σε ώρες ξεπεσμού επιμένουν να στέκουν όρθιοι΄΄.

ΑΡΜΕΝΟΙ 8/5/2019

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ     ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ο.Φ.ΑΡΜΕΝΩΝ

Προηγούμενο άρθροΣε 5’ στην επανάληψη κρίθηκε το ματς στο Πέραμα (ήττα 4-1)
Επόμενο άρθροΝα κλείσει θετικά τη χρονιά θέλει ο ΟΦΑ κόντρα στον Αστέρα Περ.-Μπαράζ για Κ14 και δράση σε Κ12