ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN: «Τσεκάρει» τον θεαματικό Κουαμέ

Τον Αλεξάντερ Κουαμέ φαίνεται πως τσεκάρει η ομάδα του Ρέθυμνο Aegean. Ο Αμερικανός θα προπονείται με τους Ρεθεμνιώτες μέχρι το Σάββατο και σε περίπτωση που πείσει τον Θανάση Γιαπλέ για τις ικανότητες του, θα ενεργοποιηθεί η συμφωνία των δυο πλευρών για συμβόλαιο τριών χρόνων.

Να σημειωθεί, πως ο Κουαμέ έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με τους Ρεθεμνιώτες, που μπορεί να ενεργοποιηθεί μέχρι την επόμενη Τρίτη από την ΚΑΕ. Σε περίπτωση που ο Αμερικανός παίκτης δεν πείσει τους ανθρώπους της ομάδας, το συμβόλαιο του δεν θα έχει ισχύ και θα εξεταστούν άλλες λύσεις.

Όσον αφορά τον Κουαμέ, πρόκειται για έναν ικανότατο παίκτη, με αθλητικά προσόντα, που αγωνίζεται στις θέσεις «4» και «5». Είναι μόλις 22 ετών και έχει ύψος 2,01 μ., ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως είναι αρκετά θεαματικός και μπορεί να καλύψει το κενό που άφησε ο Μπρέντ Πέτγουει. Να τονίσουμε, πως για τον Κουαμέ θα είναι η πρώτη φορά που ενδέχεται να αγωνιστεί σε ομάδα της Ευρώπης, καθώς μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στο κολεγιακό πρωτάθλημα NCAA.

Ποιος είναι ο Κουαμέ

 Ο Αλεξάντερ Κουάμε είναι απόφοιτος του Cal State San Bernandino στο NCAA 2 και πέρυσι πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις. Σε 24 παιχνίδια και σε 732 λεπτά συμμετοχής πέτυχε 389 πόντους, ήτοι 16.2 ανά παιχνίδι, σουτάροντας με 40% στα δίποντα (144/360), 63.2 στις βολές (103/163). Στα 24 αυτά παιχνίδια μάζευε κατά μέσο όρο 8.7 ριμπάουντ (6.2 αμυντικά, 2.5 επιθετικά), έδινε 1.8 ασίστ, 0.9 μπλοκ, ενώ έκανε 1.6 κλεψίματα και 2 λάθη ανά ματς.

Πέρυσι αναδείχθηκε στην καλύτερη ομάδα της δεύτερης κατηγορίας του NCAA και ήταν ο κορυφαίος σκόρερ και ριμπάουντερ της πομάδας του, αλλά και ο πρώτος παίκτη στην ιστορία του κολεγίου που ξεπέρασε τους 900 πόντους και τα 500 ριμπάουντ.

ΠΗΓΗ:http://www.rethymnosportfm.gr/index.php?id=35,4880,0,0,1,0

Προηγούμενο άρθροΔιπλό «χτύπημα στην Ασή Γωνιά»
Επόμενο άρθροΣτάθης: “Να πάμε τον ΟΦΗ εκεί που θέλει ο κόσμος του”