Πρώτη γεύση από mini Euro στο Ρέθυμνο!

Η ανεπίσημη έναρξη του μεγάλου αθλητικού γεγονότος του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος mini Football πραγματοποιήθηκε χθες στο «Σπίτι του Πολιτισμού», με την κλήρωση των ομίλων και την επίσημη συνέντευξη τύπου των διοργανωτών.

Επίλεκτα μέλη της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας mini Football βρέθηκαν στο Ρέθυμνο για να ενημερώσουν τους Κρητικούς για την σπουδαία αυτή διοργάνωση, η οποία και θα λάβει χώρα στο Ρέθυμνο το τετραήμερο 10-14 Οκτωβρίου. Τότε η πόλη του Ρεθύμνου, θα αποτελέσει το επίκεντρο της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, αφού στην πόλη θα βρεθούν 24 Εθνικές ομάδες mini Football, που θα διαγωνιστούν στην 4η σερί διοργάνωση.

Οι 24 ομάδες που θα ταξιδέψουν στην Κρήτη έμαθαν τους αντιπάλους στην πρώτη φάση των ομίλων, με την Ελληνική επίλεκτη ομάδα να κληρώνεται πρώτη (!) με αντιπάλους στο πρώτο όμιλο την Τουρκία, την Ιταλία (την οποία και θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα της διοργάνωσης!) και τη Λιθουανία. Παράλληλα οι διοργανωτές έδωσαν την ευκαιρία σε εκπροσώπους του τύπου αλλά και σωματείων του νομού να γνωρίσουν μέρος του άκρως ενδιαφέροντος αυτού αθλήματος.

Από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας mini Football (EMF) βρέθηκαν στο Ρέθυμνο ο πρόεδρος της Ραζβάν Μπουρλεάνου, ο αντιπρόεδρος  Φιλιπ Τζούντα, ο Γεν. Γραμματέας Μπρούνο Αλπέζα, ο Υπεύθυνος του τμήματος Μάρκετινγκ Κριστόφ Κοέτσι, ο  Πρόεδρος της Ελληνικής Οργανωτικής Επιτροπής και Διευθυντής Marketing της EMF Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Γενικός Συντονιστής Ελληνικής Οργανωτικής Επιτροπής Ευστράτιος Σιπετζής και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτριος Σταράκης. Ακόμη στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης, εκπρόσωποι της εκκλησίας, των Σωμάτων Ασφαλείας, της ΕΠΣ Ρεθύμνου, του ΣΔΠ Ρεθύμνου και πολλοί άλλοι. Την Υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης είχαν οι Σώμα Εθελοντών Σαμαριτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του τμήματος Ρεθύμνου.

ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Πρόκειται για μια σπουδαία διοργάνωση, τη μεγαλύτερη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που θα διεξαχθεί φέτος στη χώρα μας. Μια αναμφίβολα τιμητική επιλογή για την πόλη του Ρεθύμνου, με τις εικόνες από αυτή τη γιορτή του αθλητισμού να αποτελούν άξιο εκπρόσωπο της χώρας μας σε όλη τη γηραιά Ήπειρο και όχι μόνο.

500 και πλέον αθλητές από 24 χώρες που θα μάθουν σήμερα τη θέση τους στους ομίλους, ακόμα περισσότεροι συνοδοί και φίλαθλοι, θα αναμειχθούν για 5 μέρες με τους φιλόξενους Ρεθυμνιώτες, τους χαμογελαστούς Κρητικούς, για να γιορτάσουν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τη σύσφιξη των σχέσεων των λαών.

ΟΙ 6 ΟΜΙΛΟΙ ΤΗΣ Α’ ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΙΝΙ EURO (10-14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ)

Α’ Όμιλος
Ελλάς
Τουρκία
Ιταλία
Λιθουανία

Β’ Όμιλος
Μαυροβούνιο
Μολδαβία
Ισραήλ
Ιρλανδία

Γ’ Όμιλος
Τσεχία
Γερμανία
Κύπρος
Ρωσία

Δ’ Όμιλος
Σλοβακία
Καζακστάν
Σκωτία
Αυστρία

Ε’ Όμιλος
Βουλγαρία
Αγγλία
Ουαλία
Ισπανία

ΣΤ’ Όμιλος
Ρουμανία
Κροατία
Σλοβενία
Πολωνία

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Στη συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε της διαδιακασίας της κλήρωσης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ομοσπονδία mini Football Ράζβαν Μπουρλεάνου τόνισε την σπουδαιότητα της επιλογής του Ρεθύμνου ως τρόπου διπλή ανάδειξης τόσο του αθλήματος, όσο και του φυσικού κάλλους του τόπου και της φιλόξενης κουλτούρας των Ρεθυμνιωτών. Ο κος Μπουρλεάνου τόνισε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναγνωρίσει τον σπουδαίο αναπτυξιακό χαρακτήρα του αθλήματος που απασχολεί μόνο ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και μπορεί να παιχτεί παντού», ενώ ευχαρίστησε την Περιφέρεια και το Δήμο Ρεθύμνου που στηρίζουν έμπρακτα αυτή τη μεγαλόπνοη διοργάνωση, τονίζοντας μάλιστα ότι θα είναι απόλυτα ικανοποιημένος εάν το ύψος τον επισκεπτών στην πόλη αυξηθεί κατακόρυφα και έχει έτσι πολλαπλά οφέλη για τις επιχειρήσεις της πόλης.

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, κα Μαίρη Λιονή, στις δηλώσεις της στάθηκε στη σπουδαιότητα της προβολής του Ρεθύμνου και ολόκληρης της Κρήτης σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο, ενώ μετέφερε και τα συγχαρητήρια του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη προς τους διοργανωτές. Τόνισε παράλληλα ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου στηρίξει έμπρακτα το minieuro 2013, ενώ ευχαρίστησε προσωπικά και το πρόεδρο της EMF, κο Μπουρλεάνου.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, κος Γιώργης Μαρινάκης ανέλυσε τη σημαντικότητα της επίσκεψης 1000 και πλέον ποδοσφαιριστών/συνοδών/φιλάθλων στην πόλη του Ρεθύμνου το μήνα Οκτώβριο, σε μία κατά τα άλλα περίοδο που ατονεί η συγκεκριμένη “ροή”, ενώ διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Ρεθύμνης θα συνεχίσει να στηρίζει ουσιαστικά και πολύπλευρά τη σπουδαία αυτή πανευρωπαϊκή διοργάνωση, την οποία η πόλη έχει την τιμή να φιλοξενεί.

Η ΕΠΣ Ρεθύμνου αδελφοποίησε παράλληλα 23 σωματεία μέλη της (με την REKAL 2012 να αποτελεί επίσης σύλλογο που συμμετείχε στην σπουδαία αυτή διαδικασία και ο πρόεδρος της, Γιάννης Κουνδουράκης δήλωσε συγκινημένος από τη μεγάλη τιμή για την πόλη του Ρεθύμνου και τη σύσφιξη των σχέσεων των λαών, μέσα από τον αθλητισμό και το «ευ αγωνίζεσθαι», προσθέτοντας ότι η Ένωση θα είναι αρωγός σε κάθε στιγμή της διοργάνωσης.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οργανωτικής Επιτροπής και Διευθυντής Marketing της EMF, Θάνος Παπαδόπουλος τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης των επιχειρηματικών φορέων της πόλης για την καλύτερη διεξαγωγή της διοργάνωσης, υποστηρίζοντας «δεν έχει σημασία τόσο το ύψος της στήριξης, όσο η συγκέντρωση των αναγκαίων πόρων, προκειμένου η διοργάνωση να διεξαχθεί με τον πλέον ποιοτικότερο τρόπο, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες, οι οποίοι θα επιθυμούν να επιστρέψουν στο Ρέθυμνο ξανά και ξανά στο άμεσο μέλλον».

Χαιρετισμούς και ευχαριστίες προς τις αρχές της πόλης απηύθυναν επίσης  ο αντιπρόεδρος της EMF,  Φιλιπ Τζούντα, ο Γεν. Γραμματέας της EMF, Μπρούνο Αλπέζα, ο Υπεύθυνος του τμήματος Μάρκετινγκ Κριστόφ Κέτσι,  ο Γενικός Συντονιστής Ελληνικής Οργανωτικής Επιτροπής Ευστράτιος Σιπετζής και το επίτιμο μέλος της EMF, Μοράν Γκέρα, ενώ επιστολή στήριξης και συμπαράστασης στην διοργάνωση απέστειλε και ο βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης.

ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΣΡ

Παράλληλα με την κλήρωση για τους ομίλους του minieuro 2013, έγινε την αδελφοποίηση των ομάδων της ΕΠΣ Ρεθύμνου, με τα ζευγάρια να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, αφού η μεταξύ άλλων η Ελλάδα αδελφοποιήθηκε με τον Αστέρα Περάματος, η Επισκοπή με τη Βουλγαρία και η ομάδα των Λιβαδίων με την Τουρκία, στον ίδιο όμιλο!

Εντυπωσιακή αναμφίβολα ήταν και η παρουσία των ακαδημιών της Επισκοπής, του ΟΦ Αρμένων, του Ποσειδώνα Γερανίου, του Άρη Περιβολίων και της REKAL 2012, με την τελευταία να παραδίδει και αναμνηστικό λάβαρο στον πρόεδρο της EMF!

Αναλυτικά η λίστα με τις αδελφοποιήσεις

Α’ Όμιλος
Ελλάς (Αστέρας Περάματος)
Τουρκία (Λιβάδια)
Ιταλία (Φοίνικας)
Λιθουανία (Ποσειδώνας Γερανίου)

Β’ Όμιλος
Μαυροβούνιο (Ακούμια)
Μολδαβία (ΟΦ Αρμένων)
Ισραήλ (Άρης Ρεθύμνου)
Ιρλανδία (Αστέρας Ρεθύμνου)

Γ’ Όμιλος
Τσεχία (Αετός Ανωγείων)
Γερμανία (Τάλως Μελιδονίου)
Κύπρος (Μαργαρίτες)
Ρωσία (Ασή Γωνιά)

Δ’ Όμιλος
Σλοβακία (Δόξα Πλατανέ)
Καζακστάν (Ερμής Ζωνιανών)
Σκωτία (Σπήλι)
Αυστρία (Παναρκαδικός)

Ε’ Όμιλος
Βουλγαρία (Επισκοπή)
Αγγλία (Ε.Α.Π.)
Ουαλία (Απόλλωνας)
Ισπανία (Πηγή)

ΣΤ’ Όμιλος
Ρουμανία (Τάλως Γαράζου)
Κροατία (RE.KAL.)
Σλοβενία (Ρεθυμνιακός)
Πολωνία (Ψηλορείτης)

ΠΗΓΗ: http://www.goodnet.gr

Προηγούμενο άρθροΜπαμ με Μπαντιμπανγκά ο Εργοτέλης!
Επόμενο άρθρο«Αγκαλιάζει» Σερφά ο ΟΦΗ