Προτάσεις ΟΦΑ εν’ όψει Γ.Σ. ΕΠΣΡ για αναβάθμιση Ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου

Σε περίπου δέκα μέρες θα πραγματοποιηθεί η Γ.Σ. της ΕΠΣΡ όπου αναμένεται να συζητηθούν πολλά “φλέγοντα” ζητήματα με τα πιο βασικά να είναι αυτά που έχουν να κάνουν με την βία στα γήπεδα αλλά και την αναδιάρθρωση του Πρωταθλήματος ώστε να γίνει πιο αξιόπιστο.

Αναλυτικά οι προτάσεις του Δ.Σ. του ΟΦΑ που κατατέθηκαν εγγράφως στην ΕΠΣΡ και αναμένεται να συζητηθούν διεξοδικά στην επερχόμενη Γ.Σ. της ΕΠΣΡ στις 10 Ιουλίου:

ΟΦ ΑΡΜΕΝΩΝ                                                                                   Αρ. Πρωτ. 23

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΦΑ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΡΕΘΕΜΝΙΏΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΊΡΟΥ

1. ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ

Βασικό μέλημα όλων των εμπλεκομένων (ποδοσφαιριστών, προπονητών, παραγόντων, διαιτητών) πρέπει να είναι να διαφυλάξουν το αγαπημένο μας άθλημα από κρούσματα όλων των ειδών βίας. Θα πρέπει να υπάρχει ακόμη πιο αυστηρό πλαίσιο των ποινών και να εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση και χωρίς εξαιρέσεις από την διοργανώτρια αρχή (ΕΠΣ Ρεθύμνου) ακόμη και σε φιλάθλους που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα πριν, μετά ή κατά την διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα στις ομάδες που υποστηρίζουν.

Οι παρατηρητές αγώνων αλλά και οι διαιτητές και οι παρατηρητές διαιτησίας θα πρέπει να είναι ακόμη πιο αυστηροί ώστε να καταγράφουν αναλυτικά οποιοδήποτε συμβάν βίαιης συμπεριφοράς στο φύλλο αγώνα χωρίς να επηρεάζονται από τρίτους και να γίνεται αμέσως μετά την λήξη των αναμετρήσεων στα αποδυτήρια των διαιτητών. Το ίδιο να ισχύει και σε  περίπτωση που ενώ έχει συνταχθεί το Φ.Α. γίνεται κάτι ανάρμοστο (έκθεση διαιτητή-παρατηρητή). Ακόμη να διεξάγεται υποχρεωτικά σε κάθε αγώνα πριν την έναρξη του έλεγχος ταυτοπροσωπίας των παικτών από διαιτητές-παρατηρητές και εκπροσώπους ομάδων. Επίσης προτείνεται η κίτρινη κάρτα να υπολογίζεται κανονικά στο Πειθαρχικό κώδικα όπως γίνεται στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Να δοθεί κίνητρο στους συλλόγους με την καθιέρωση βραβείου στις πρώτες ομάδες που θα δεχτούν τις λιγότερες κίτρινες κάρτες.

2. ΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΤΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος να αλλάξει ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια για τις ομάδες να δυσφημίσουν το πρωτάθλημα με ένα χειραγωγημένο ματς. Να γίνουν πλέϊ οφ τίτλου και πλέϊ άουτ παραμονής όπου θα συμμετέχουν τουλάχιστον οι πρώτες έξι και οι τελευταίες έξι αντίστοιχα, με την βαθμολογία να μεταφέρεται και οι βαθμοί να διαιρούνται με έναν συντελεστή. Οι αναμετρήσεις θα είναι εντός και εκτός έδρας, δηλαδή κάθε ομάδα θα δίνει επιπλέον δέκα ματς. Με αυτό τον τρόπο την θα υπάρχει δυνατότητα διαφοροποίησης των δεδομένων ώστε να μην υπάρχει καμία αδιάφορη ομάδα στο πρωτάθλημα μέχρι και την τελευταία αγωνιστική.

3. Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Τελευταία πρόταση είναι οι πρόεδροι των ομάδων στις αναμετρήσεις κυπέλλου αλλά και στο Σούπερ Καπ πριν την έναρξή τους να δείξουν με ένα μήνυμα (σε πανό) ότι ο αθλητισμός ενώνει και δεν χωρίζει και μετά τα 90 λεπτά του αγώνα όλοι είμαστε φίλοι και δεν υπάρχει λόγος να ερχόμαστε σε σύγκρουση για ένα παιχνίδι όπως είναι το ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα το ερασιτεχνικό.

 

Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

Δρουδάκης Γιώργος                                                              Μανώλης Σκουλούδης

Προηγούμενο άρθροΑκόμη τέσσερις ανανεώσεις στον ΟΦΑ, στην ανδρική ομάδα και ο Νιολάκης
Επόμενο άρθροΤριπλή ενίσχυση για ΟΦΑ σε άμυνα και επίθεση