Πολύτιμες εμπειρίες για την Ακαδημία μας στο Φεστιβάλ Ποδοσφαίρου της ΟΠΑΠ ΑΕ

Την ευκαιρία να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες και να περάσουν μια πολύ όμορφη και ευχάριστη ημέρα είχαν οι μικροί ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας μας την περασμένη Κυριακή. Στο Παγκρήτιο στάδιο πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ ποδοσφαίρου της ΟΠΑΠ Α.Ε., όπου συμμετείχαν οι επιλεγμένες Ακαδημίες της Κρήτης, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των Αθλητικών Ακαδημιών του ΟΠΑΠ.

Συνολικά 10 Ακαδημίες από όλη την Κρήτη, μεταξύ των οποίων και η Ακαδημία του ΟΦ Αρμένων, όπου συμμετείχε με 43 παιδιά (γεννηθέντα από το 2005 ως και το 2012) από τα 810 συνολικά που βρέθηκαν στο Παγκρήτιο στάδιο την Κυριακή. Μαζί τους βρέθηκαν και πολλοί γονείς και συνοδοί των παιδιών, συμμετέχοντας αμφότεροι και αυτοί στην πολύ όμορφη αυτή εκδήλωση. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Υπεύθυνος της Ακαδημίας μας κ. Δημήτρης Σταματίου, συνοδευόμενος από τους προπονητές της Ακαδημίας μας κ.κ. Παντελή Κατικά (προπονητικά Υπεύθυνος Ακαδημίας), Γιάννη Καραβιώτη και Βασίλη Δραμιτινό.

Το Φεστιβάλ αποτέλεσε μία μεγάλη γιορτή, μέσω της οποίας παιδιά, γονείς και προπονητές έζησαν τη χαρά του παιχνιδιού, και συμμετείχαν σε πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που αντανακλούν στις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού. Οι δραστηριότητες, ποδοσφαιρικές ή μη, ήταν συναφείς με τις αξίες του Ευ αγωνίζεσθαι, της Ομαδικότητας, του Σεβασμού και της Αφοσίωσης.

Ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία και τις αξίες που πρεσβεύει το πρόγραμμα των Αθλητικών Ακαδημιών του ΟΠΑΠ, και αυτό το Φεστιβάλ συνέχισε να προσφέρει μία αφορμή να γιορτάσουν οι συμμετέχοντες τον αθλητισμό και δείχνοντας στα παιδιά με έναν εξόχως αποτελεσματικό τρόπο πως μέσα από το παιχνίδι, μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Παράλληλα, οι γονείς είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την όλη εκδήλωση μέσα από τα μάτια των παιδιών τους, ενώ τους δόθηκε η ευκαιρία να λάβουν μέρος σε δράσεις, ειδικά σχεδιασμένες για αυτούς.

ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Το περιεχόμενο του Φεστιβάλ Ποδοσφαίρου του Παγκρητίου σταδίου, ήταν διαδραστικό, αφορούσε παιδιά, γονείς και προπονητές και περιλάμβανε:
* Αγώνες ποδοσφαίρου μεταξύ των παιδιών
* Βιωματικές δραστηριότητες και ψυχαγωγικά παιχνίδια για τα παιδιά
* Εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά
* Επιστημονικές ομιλίες και δράσεις για τους γονείς
Η διάρκεια του φεστιβάλ ήταν περίπου 6 ώρες, με τον αγωνιστικό χώρο του Παγκρήτιου σταδίου να έχει χωριστεί σε ξεχωριστούς τομείς, όπου τα παιδιά λάμβαναν μέρος σε συγκεκριμένες δραστηριότητες. Πέρα από το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, τα μικρά παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αθλήματα όπως το μποξ, το τάεκβοντο, το σκάκι, αλλά να πάρουν και μια γεύση από κάποια παραολυμπιακά αθλήματα, γνωρίζοντας την δύναμη ψυχής που έχουν κάποιοι συνάνθρωποι μας και την δίψα τους για αθλητισμό.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Τα παιδιά χωρισμένα σε γκρουπ πήραν μέρος σε μία σειρά από επιλεγμένα παιχνίδια που είχαν σχεδιαστεί ειδικά για αυτά. O αγωνιστικός χώρος χωρίστηκε σε 4 τεταρτημόρια, επομένως, σε 4 ειδικά διαμορφωμένους τομείς (κάθε ένας αφιερωμένος σε μία αξία), όπου πραγματοποιούνταν δραστηριότητες συναφείς με τις ομώνυμες αξίες (Ευ αγωνίζεσθαι, Ομαδικότητα, Αφοσίωση και Σεβασμός) έτσι ώστε, παράλληλα με τη διασκέδαση, τα παιδιά να λαμβάνουν σημαντικά μηνύματα που αντικατοπτρίζουν τις βασικές αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού. Κάθε δραστηριότητα, μαζί με το αντίστοιχο γήπεδό της, αποτέλεσαν ένα “βήμα” της διαδικασίας και μεταλαμπάδευσαν ένα μήνυμα ζωής. Σε κάθε βήμα, δύο groups φιλοξενούνταν στο γήπεδο παίζοντας ποδόσφαιρο και τα υπόλοιπα groups βίωναν την εξωτερική δραστηριότητα. Κυκλικά, όλα τα groups πέρασαν από 12 σταθμούς, με δυνατότητα είτε να συμμετέχουν στην εξωτερική δραστηριότητα, είτε να παίζουν αγώνες ποδοσφαίρου, ανάλογα με το αγωνιστικό πρόγραμμα. Ο διαχωρισμός των groups και η τοποθέτησή τους στο πρώτο βήμα, έγινε με βάση το ηλικιακό κριτήριο, έτσι ώστε να επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό η ηλικιακή ομοιογένεια.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ
Παράλληλα με τις δραστηριότητες των παιδιών, πραγματοποιήθηκαν δράσεις προσανατολισμένες στους γονείς και τους συνοδούς. Όπως και την περσινή χρονιά, έλαβαν χώρα πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια και ομιλίες από την επιστημονική ομάδα του Προγράμματος, οι οποίες φέτος είχαν έντονο διαδραστικό χαρακτήρα και στις οποίες συμμετείχαν οι γονείς και οι συνοδοί, με σκοπό να ενημερωθούν για σημαντικά ζητήματα που αφορούν στη σωστή ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους. Επιπλέον, έλαβαν χώρα όμορφες δράσεις και στην κερκίδα, σχεδιασμένες ειδικά για τους συνοδούς, όπως quiz games και άλλα όμορφα δρώμενα. Μια νέα μεγάλη προσθήκη αφορά τα μαθήματα μαγειρικής με επικεφαλή τον διάσημο σεφ Άρη Τσανακλίδη, ο οποίος έμαθε στους γονείς και στους συνοδούς κάποιες εύκολες, γρήγορες, νόστιμες και απλές συνταγές χρησιμοποιώντας περισσεύματα από το κυρίως γεύμα, λαχανικά, φρούτα και έξυπνα υλικά, συνδυάζοντας γεύση με διατροφική αξία και ευκολία με ποικιλία και φαντασία.

Προηγούμενο άρθροΧωρίς άγχος για την πρόκριση σήμερα (14.30) στο «Kido»
Επόμενο άρθροΑποκλεισμός για την ομάδα μας στο Κύπελλο ΕΠΣΡ