“Να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα”

Αυτός είναι ο στόχος του ΟΠΕΡ της Ευρώπης σύμφωνα με τον Χαχαγιόπουλο 

Σε εγρήγορση είναι στον ΟΠΕ Ρεθύμνου για την υλοποίηση του σχεδιασμού ενόψει της χρονιάς πρόκλησης που έπεται. Η ευρωπαϊκή συμμετοχή Ρεθυμνιώτικης ομάδας για πρώτη φορά στην ιστορία αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για άπαντες στην ομάδα, όπως φυσικά και να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ.

Αυτή την περίοδο ο Μιχάλης Χαχαγιόπουλος, ο συνεργάτης του Γιώργος Μπουρμπάκης και η διοίκηση της ομάδας έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας για να δημιουργήσουν τις συνθήκες, ούτως ώστε να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι. Μεγάλο μέρος του βασικού κορμού έχει παραμείνει στην ομάδα (απομένουν τα ζητήματα παραμονής των Δραμιτινού, Παρασκάκη και Κορτέζ) και η αναζήτηση των επικείμενων μεταγραφικών στόχων είναι συνεχείς.

Στον ΟΠΕ Ρεθύμνου, θέλουν τουλάχιστον 3 αθλήτριες ακόμη για να αισθάνονται άνετοι για τη νέα χρονιά και όπως δηλώνει ο Μιχάλης Χαχαγιόπουλος στο GOODnet.gr κυρίως θα κινηθούν στην ξένη αγορά. Το σίγουρο πάντως είναι πως για τις θέσεις της μίας ακραίας, της μίας πασαδόρου (με την παραμονή ή όχι της Παρασκάκη) και της διαγωνίου (με προτεραιότητα την παραμονή της Κορτέζ, μιας και υπάρχει θετική πρόθεση και από τις δύο πλευρές), υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις. Στα χέρια των Χαχαγιόπουλου-Μπουρμπάκη υπάρχει μια μακροσκελή λίστα, την οποία εξετάζουν με προσοχή, για να καταλήξουν στις καλύτερες δυνατές λύσεις.

«Είναι θετικό κατά μεγάλο βαθμό που συνεχίζει στην ομάδα ο περυσινός κορμός της. Έχουμε στοχοποιήσει ποιες θέσεις θέλουμε να ενισχύσουμε και ποιες οι κοπέλες που θέλουμε να καλύψουμε τα κενά τους. Έχουμε κάνει ήδη μία μεταγραφή και με την απόκτηση της Καλογριδάκη καλύψαμε το κενό της Σαλούστρου και νομίζω πως η διοίκηση είναι κοντά να ανακοινώσει μία ακόμη μεταγραφή.

Βλέπουμε καθημερινά και είμαστε σε επαφή με εκπροσώπους αυτών των παικτριών. Ευελπιστούμε στο τέλος να δημιουργήσουμε ένα σύνολο, αρκετά ανταγωνιστικό μιας και πιστεύω πως ο βαθμός δυσκολίας του φετινού πρωταθλήματος σε σχέση με το περσινό θα είναι πολύ μεγαλύτερος.
Έχουμε καλή συνεργασία με την διοίκηση και πιστεύω στο τέλος το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό. Το καλό είναι πως σε αυτό που έχουμε σχεδιάσει στο μυαλό μας για τις θέσεις που έχουμε να καλύψουμε έχουμε πολλές εναλλακτικές λύσεις. Ελπίζω στο τέλος, όταν θα τις εξαντλήσουμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Είναι σχεδόν σίγουρο, πως πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε θα παίξει η ξένη αγορά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν και περιπτώσεις από τον Ελληνικό χώρο τις οποίες αξιολογούμε.

Μένουν ακόμη δύο εβδομάδες για την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου στην Ελλάδα και ελπίζω όταν θα γίνει η κλήρωση και οριστικοποιηθεί πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, να είμαστε σχεδόν κομπλέ», θα δηλώσει αρχικά ο Μιχάλης Χαχαγιόπουλος.

“ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ”

Στη συνέχεια ο νεαρός τεχνικός δεν θα μπορούσε παρά να σταθεί στην χρονιά πρόκληση που περιμένει την ομάδα. Μια ξεχωριστή πέρα για πέρα χρονιά, που θα βρει την ομάδα να αγωνίζεται για πρώτη φορά στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. «Σίγουρα η φετινή χρονιά θα είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή τόσο για τον σύλλογο όσο και για τα δεδομένα του Ρεθύμνου.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας, αλλά και για πρώτη φορά στα δεδομένα της πόλης θα συμμετάσχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αφού η διοίκηση μας έχει κάνει την τιμή να το ζήσουμε αυτό, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να είμαστε ανταγωνιστικοί για να το χαρεί και ο κόσμος και εμείς. Να χαρούμε την ευρωπαϊκή συμμετοχή μας, αλλά και την παρουσία μας για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Α1 Γυναικών. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να είμαστε όσο περισσότερο προσεκτικοί μπορούμε στην επιλογή των αθλητριών που θα πλαισιώσουν την ομάδα. Είμαστε σε καθημερινή επαφή με την διοίκηση για να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές, έχοντας όσο το δυνατόν πιο σαφή εικόνα, για να μην πέσουμε έξω. Να καταλήξουμε στις περιπτώσεις που θα παίρνουμε το λιγότερο ρίσκο», τόνισε ο Χαχαγιόπουλος.

“ΠΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α1”

Καλή η Ευρωπαϊκή πρόκληση, αλλά ο ΟΠΕΡ θέλει να εμφανιστεί δυνατός και στην Ελλάδα, όπου το πρωτάθλημα της Α1 αναμένεται να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με το περσινό. Αρκετές είναι οι ομάδες οι οποίες έχουν ενισχυθεί και παρουσιάζονται πιο δυνατές σε σχέση με πέρσι. Όπως τα Βριλήσσια, αλλά και ο Παναθηναϊκός, ενώ άκρως ανταγωνιστικές θα είναι και οι τρεις νεοφώτιστες από την Α2, ο Παναξιακός, οι Ίωνες και η Σταυρούπολη.

«Το σίγουρο με τα μέχρι τώρα δεδομένα, είναι πως το φετινό πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών θα είναι πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με το περσινό. Εμείς δεν έχουμε ολοκληρώσει το ρόστερ μας και θα μπορούμε να πούμε περισσότερα γνωρίζοντας το έμψυχο δυναμικό μας για τη νέα χρονιά. Πάντως, ήδη κάποιες ομάδες εμφανίζονται πολύ ενισχυμένες, σε σχέση με πέρυσι, όπως τα Βριλήσσια, ο Παναθηναϊκός, αλλά και οι 3 ομάδες που ανέβηκαν από την Α2», δήλωσε με νόημα ο Μιχάλης Χαχαγιόπουλος.

ΟΙ 12 ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ ΤΗΣ Α1 ΒΟΛΛΕΪ 2013 – 2014
Ολυμπιακός
ΑΕΚ
Ηρακλής Κηφισιάς
ΟΠΕ Ρεθύμνου
Παναθηναϊκός
Ηρακλής
Μαρκόπουλο
Βριλήσσια
Μακεδόνες Αξιού
Παναξιακός
Ίωνες
Σταυρούπολη

ΠΗΓΗ: http://www.goodnet.gr

Προηγούμενο άρθροΤα τελευταία… κομμάτια του παζλ
Επόμενο άρθροΜεταγραφές για τον ΑΟΑΝ με συστάσεις Γκέραρντ