Νέα απο την προετοιμασία της Επισκοπή

Ανεβάζοντας στροφές καθημερινά στην προετοιμασία, η Επισκοπή φορτσάρει για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού της και την ολοκλήρωση του ρόστερ της ενόψει της χρονιάς-πρόκλησης στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. 

Όλα αυτά και ενώ σήμερα βρισκόμαστε εν αναμονή της πραγματοποίησης του πολύ σημαντικού Διοικητικού Συμβουλίου της Football League, όπου θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό ο τρόπος διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος σε ένα ή δύο ομίλους. Στα μεταγραφικά χθες η Επισκοπή ανακοίνωσε και επίσημα την συμφωνία της με τον Ντάρκο Τζέσι για τα επόμενα τρία χρόνια, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ μας για την διάρκεια του συμβολαίου του Γκανέζου με Ουαλικό και Αυστριακό διαβατήριο. Ο Τζέσι έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις αυτές τις δύο ημέρες που προπονείται με την Επισκοπή και οι Ρεθυμνιώτες δεν χρειάστηκαν πολύ χρόνο να αποφασίσουν πως θα επενδύσουν σε αυτόν. «Η ΠΑΕ Επισκοπή ανακοινώνει την απόκτηση του επιθετικού Jesse Darko για τα επόμενα 3 χρόνια. Η ομάδα μας προχώρησε στην απόκτηση του 20χρονου ποδοσφαιριστή στο πλαίσιο του προγράμματος «Επισκοπή 2012-2015» επενδύοντας, στην ανάδειξη του ταλέντου του, στην ποιότητα και στις παραστάσεις που διαθέτει από τα πρωταθλήματα της Αγγλίας, αν και νεαρός σε ηλικία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Επισκοπής.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΤΖΕΣΙ

Ο Ντάρκο Τζέσι γεννήθηκε στην Αυστρία από Γκανέζους γονείς, στις 29 Νοεμβρίου 1993 και έχει ύψος 1.88. Είναι κάτοχος Αυστριακού διαβατηρίου. Μόλις σε ηλικία 6 ετών ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Αυστριακή Γκράτσερ και στα 10 χρόνια του μετακόμισε στην Αγγλία, στην Μπρόμλεϊ. Το δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν αγωνίστηκε με την Γούιμπλεντον στην League 2 της Αγγλίας, έχοντας 12 συμμετοχές.
Προηγούμενες ομάδες:
1999-03 Ακ. Γκράτσερ
2003-09 Μπρόμλεϊ
2009-12 Κάρντιφ U18
2012-13α Κάρντιφ U21
2013β Γουίμπλετον – League 2 (12 παιχνίδια).

ΤΖΕΣΙ: ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ

Ιδιαίτερα ευχαριστημένος εμφανίστηκε ο Ντάρκο Τζέσι από την αίσια έκβαση της υπόθεσης του και της συμφωνίας του με την Επισκοπή για τα επόμενα τρία χρόνια.
Ο νεαρός επιθετικός εμφανίζεται αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά για να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του να επιτύχει τους στόχους της, όπως χαρακτηριστικά τόνισε στις πρώτες δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Επισκοπής. «Είμαι χαρούμενους που ήρθα στη Ελλάδα, είναι μια νέα εμπειρία για μένα, θα προσπαθήσω να προσαρμοστώ γρήγορα σε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής από αυτόν που είχα μέχρι σήμερα αλλά και στον Ελληνικό τρόπο παιχνιδιού», τόνισε αρχικά ο Τζέσι, για να προσθέσει στη συνέχεια. «Ήταν μεγάλη απόφαση για εμένα να έρθω στην Ρέθυμνο αλλά νομίζω ότι έκανα καλή επιλογή και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε για 3 χρόνια. Ευχαριστώ τους ανθρώπους που δούλεψα μαζί τους στην Αγγλία και με βοήθησαν να δείξω το ταλέντο μου και να πάρω αυτή την μεταγραφή. Επίσης ευχαριστώ το νέο μου προπονητή και τους συμπαίκτες μου που με δέχθηκαν πολύ καλά από την πρώτη στιγμή. Τώρα πρέπει να δουλέψω σκληρά για να βοηθήσω την νέα μου ομάδα να επιτύχει τους στόχους της».

“ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ” Ο ΕΛΛΗΝΟΑΥΣΤΡΑΛΟΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΗΣ

Πολύ καλές είναι οι εντυπώσεις που έχει αφήσει τις δύο πρώτες ημέρες που δοκιμάζεται ο νεαρός Ελληνοαυστραλός τερματοφύλακας Οδυσσέας Γαρδικιώτης και δεν αποκλείεται να αποκτηθεί από την Ρεθυμνιώτικη ομάδα. Ο Γαρδικιώτης έδειξε πολύ καλά στοιχεία τόσο στις εξόδους, όσο και στα πόδια και ήδη η ΠΑΕ Επισκοπή του έχει καταθέσει επίσημη πρόταση για να συνεργαστούν. Ο 18χρόνος πορτιέρο που έχει μάθει ποδόσφαιρο στις Αγγλικές Μπλάκπουλ και Μίντλεσμπρο, θα προπονηθεί και σήμερα με την Επισκοπή, ενώ προτίθεται να δώσει την απάντηση του στην πρόταση της Επισκοπής στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο Οδυσσέας Γαρδικιώτης γεννήθηκε στο Σίδνεϊ στις 9 Σεπτεμβρίου 1994 και έχει ύψος 1.88. Είναι Έλληνας και Αυστραλός πολίτης μαζί και αγωνίζεται στην Μίντλεσμπρο στην θέση του τερματοφύλακα. Έχει αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο στις κατηγορίες Τζούνιορ, με τις ομάδες St. George, Dulwich Hill, Bnkstown City FC. Κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ που είναι καταγεγραμμένο στα βιβλία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ΝΝΟ. Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στο Premier Youth League που την ίδια χρονιά έχει αγωνιστεί στα αντίστοιχα πρωταθλήματα κάτω των 12 ετών, αλλά και U13’s, U14’s, U15’s και U16’s. Το 2008 υπέγραψε στην Μίντλεσμπρο σαν πρώτος τερματοφύλακας της Ακαδημίας και 14 ετών αγωνίστηκε με την ομάδα των 16άρηδων με αντιπάλους τις αντίστοιχες ποδοσφαιρικές Ακαδημίες Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, ενώ έχει αγωνιστεί και σε φιλικούς αγώνες με την ομάδα 18άρηδων της Μίντλεσμπρο. Τον Ιούλιο του 2011 μεταγράφηκε στην Μπλάκπουλ, όπου παρέμεινε μέχρι και σήμερα. Το Νοέμβριο του 2008 είχε την πρώτη κλήση του στην Εθνική Ελλάδας κάτω των 17 ετών, όπου και προπονήθηκε για μία εβδομάδα. Το ντεμπούτο του με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το έκανε στις 17 Δεκεμβρίου 2009 εναντίον της Σερβίας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ

Πέρα από την περίπτωση του Οδυσσέα Γαρδικιώτη, με την Επισκοπή συνεχίζει να δοκιμάζεται ο 22χρόνος επιθετικός Γιάννης Νύκταρης, αφήνοντας επίσης καλές εντυπώσεις. Το τεχνικό επιτελείο της Επισκοπής θα πάρει την ετυμηγορία του για την περίπτωση του Νύκταρη, πιθανότατα σήμερα μετά από την ολοκλήρωση της τελευταίας προπόνησης πριν από την αναχώρηση της ομάδας για τα «3-5 Πηγάδια» της Νάουσας όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Αντιθέτως, ο Μανόλης Δροσάκης σταμάτησε να προπονείται με τους Ρεθυμνιώτες, οι οποίοι του συνέστησαν να πάει σε μία ομάδα που θα έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής, με την Επισκοπή να παρακολουθεί την εξέλιξη του. Για τον 23χρόνο μυλοποταμίτη αμυντικό μέσο εντοπίστηκαν καλά στοιχεία και η Επισκοπή θα βρίσκεται κοντά του και θα παρακολουθεί την εξέλιξη του. Ακόμη τις τελευταίες ημέρες δοκιμάστηκε και ο πρώην παίκτης της ομάδας (είχε αναδειχθεί πρωταθλητής στην Δ’ Εθνική το 2012) Νίκος Ζαμπετάκης.

ΜΙΚΡΟΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΓΚΑΪΤΑΝ, ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ, ΚΟΝΟΝΕΝΚΟ

Με τρεις ποδοσφαιριστές της να αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών, τα οποία όμως δεν εμπνέουν ιδιαίτερη ανησυχία, συνεχίζεται η προετοιμασία της Επισκοπής. Μία διάσπαση στον προσαγωγό στέρησε από τον Ντακούντο Γκαϊτάν τη συμμετοχή του στις χθεσινές προπονήσεις  της ομάδας. Ο Γάλλος ένιωσε μια μικρή ενόχληση στην απογευματινή προπόνηση της Τετάρτης, αποχωρώντας και αφού τον εξέτασε ο γιατρός της ομάδας, του συνέστησε να ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα για χθες. Πιθανότατα ο Γκαϊτάν να μπει κανονικά στο σημερινό πρόγραμμα, αφού η κατάσταση του δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, αλλά με την συμμετοχή του στο αυριανό (6.00) φιλικό με τον Κισσαμικό) να είναι αμφίβολη.

Κατά τα άλλα, οι Μιχάλης Φραντζεσκάκης και Ευγένιος Κονονένκο Τρίτη και Τετάρτη ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, λόγω μικροενοχλήσεων στον προσαγωγό, χωρίς επίσης να είναι κάτι ανησυχητικό για τους δύο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι από χθες μπήκαν στο κανονικό πρόγραμμα. Όσον αφορά τον Ντιαλό, δείχνει αρκετά ευδιάθετος και συμμετέχει σε αρκετά κομμάτια του κανονικού προγράμματος προπονήσεων (κυρίως στην τακτική). Παράλληλα ακολουθεί το ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης του σε θέματα φυσικής κατάστασης, με τον γυμναστή της ομάδας, Στράτο Γιοκαριδάκη.

ΜΕ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE

Όπως και την περασμένη εβδομάδα, έτσι και σήμερα θα βρεθεί στην Αθήνα ο πρόεδρος της Επισκοπής Μιχάλης Νικολιδάκης, όπου θα συμμετάσχει στην πολύ κρίσιμη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Football League. Ο ισχυρός άνδρας της Ρεθυμνιώτικης ομάδας θα βρίσκεται στα γραφεία της Football League σήμερα στις 13.00. Το εν λόγω Δ.Σ. θα κρίνει πολλά όσον αφορά τη νέα τάξη πραγμάτων στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, τις ομάδες που θα συμμετέχουν και το πώς θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της σεζόν 2013-2014. Εξάλλου, χθες εξέπνευσε η ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής στην Football League.

Με ανακοίνωση της και επίσημα η Λάρισα δεν κατέθεσε φάκελο συμμετοχής στην Football League, ενώ αντιθέτως κανονικά δήλωσε συμμετοχή ο Πανσερραϊκός, έστω και αν δεν είναι ακόμη σίγουρη η συμμετοχή του. Από εκεί και πέρα υπάρχει και η γνωστή συγχώνευση της Κέρκυρας με την Κασσιόπη, που αφήνει και δεύτερη θέση κενή. Οι υπόλοιπες ομάδες τόσο οι περυσινές της Β’  Εθνικής, όσο και αυτές που ανήλθαν από την περυσινή Football League 2 δήλωσαν κανονικά συμμετοχή. Βέβαια για να οριστικοποιηθεί η συμμετοχή τους, θα πρέπει να εγκριθεί ο φάκελος τους από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Πέρα από τον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής – σε ένα ή δύο ομίλους – στο τραπέζι της συζήτησης θα πέσει και το θέμα των πρωταθλημάτων Υποδομών και οι ηλικίες που θα διεξαχθεί.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΚΟΙΛΑΔΑΣ Ο ΨΩΜΑΣ

Στο τοπικό πρωτάθλημα Αργολίδας θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μανόλης Ψωμάς μετά από το διαζύγιο του με την Επισκοπή. Ο Ρεθυμνιώτης κεντρικός αμυντικός συμφώνησε σε όλα με την Κορωνίδα Κοιλάδας, ομάδα της Α’ κατηγορίας Αργολίδας και θα φορέσει την φανέλα της για τον επόμενο χρόνο. Για την Κορωνίδα πρόκειται η μεγαλύτερη μεταγραφή της ιστορίας της, ενώ για τον Ψωμά ένας ακόμη ποδοσφαιρικός σταθμός στην άκρως επιτυχημένη καριέρα του.
Οι συζητήσεις με τον Μανόλη Ψωμά κράτησαν αρκετό καιρό και επήλθε η τελική συμφωνία, με την Κορωνίδα  να πραγματοποιεί το μεταγραφικό «μπαμ»  του καλοκαιριού, με την απόκτηση ενός παίκτη με πολυετή θητεία στην Α’ εθνική.

πηγη:http://www.goodnet.gr

Προηγούμενο άρθροΔανεικό απο ΠΑΟΚ – “Παίζει” του Γιάννου
Επόμενο άρθροΥποχρεωτικά διπλωματούχοι προπονητές