Κατικάς: «Το όραμα μας, για τις Ακαδημίες του ΟΦ Αρμένων»

Το καλωσόρισμα του στη νέα ποδοσφαιρική σεζόν σε επίπεδο Ακαδημιών κάνει o Υπεύθυνος τεχνικού τιμ των Ακαδημιών της ομάδας μας, Παντελής Κατικάς.
Επί της ευκαιρίας της Σαββατιάτικης πρεμιέρας του πρωταθλήματος Νέων, ο Υπεύθυνος των Ακαδημιών της ομάδας, μίλησε για τη νέα χρονιά, τους στόχους, την φιλοσοφία, αλλά και το πλάνο λειτουργίας τους. Οι Ακαδημίες του συλλόγου μας πιστές στις αρχές και αξίες του ΟΦ Αρμένων, αλλά και του πρωτοποριακού και κορυφαίου προπονητικού πλάνου των Σχολών Ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού και φέτος δίνουν έναν διαφορετικό τόνο στο ποδόσφαιρο του Ρεθύμνου.

OF_Armenon_synantisi_goneis_21-09-15_4 OF_Armenon_synantisi_goneis_21-09-15_1
Ο Παντελής Κατικάς, με τους άμεσους συνεργάτες του Γιάννη Καραβιώτη, Φίλιππο Μουρτζανό (διπλωματούχοι προπονητές Uefa Β’) και Γιώργο Παλιεράκη (προπονητή τερματοφυλάκων κάτοχο Uefa C), έχουν ξεκινήσει την μεθοδική, οργανωμένη και άρτια καταρτισμένη εκμάθηση ποδοσφαίρου, αλλά και διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
Σημεία όπου δίνεται και φέτος σημαντικό βάρος ως προς την λειτουργία της Ακαδημίας της ομάδας μας, όπως αναλύει ο Υπεύθυνος τεχνικού τιμ των Ακαδημιών ΟΦ Αρμένων Παντελής Κατικάς. «Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν στα πρωταθλήματα Υποδομών θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους όσους εμπλέκονται με αυτά υγεία και καλή ποδοσφαιρική χρονιά. Εύχομαι επίσης κάθε στόχος και κάθε φιλοδοξία να πραγματοποιηθούν για αυτά τα παιδιά.
Όσον αφορά την δική μας ομάδα, ξεκινάει μια καινούρια χρονιά πρόκληση. Είμαι χαρούμενος που για 6η συνεχόμενη χρονιά θα βρίσκομαι στην «οικογένεια» του ΟΦ Αρμένων και θα έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε και φέτος στο ενιαίο προπονητικό πρόγραμμα των Σχολών Παναθηναϊκού. Φέτος μαζί μας στο τεχνικό τημ των ακαδημιών θα είναι οι άρτια καταρτισμένοι προπονητές ποδοσφαίρου Γιάννης Καραβιώτης, Φίλιππος Μουρτζανός και από την θέση του προπονητή τερματοφυλάκων ο Γιώργος Παλιεράκης. Όλοι οι προπονητές-εκπαιδευτές είμαστε εδώ για να δώσουμε μέσα από προγράμματα υψηλών προδιαγραφών τα εφόδια που χρειάζεται ο κάθε ποδοσφαιριστής για να κυνηγήσει το όνειρο του. Υπάρχει πλάνο, στόχος και όραμα και δουλεύουμε καθημερινά και συλλογικά προπονητές και διοίκηση. Ο βασικός άξονας που θα στηριχθεί και φέτος η λειτουργία της ακαδημίας, στηρίζεται σε 5 πολύ σημαντικούς τομείς:
1. Η ψυχαγωγία των αθλητών.
2. Η σωστή διαπαιδαγώγηση των αθλητών γύρω από τις αξίες που πρεσβεύει ο υγιής αθλητισμός.
3. Συνεχής προγραμματισμός αθλητικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, που θα προσφέρουν καινούριες εμπειρίες στους μικρούς αθλητές.
4. Η ανάπτυξη, η πρόοδος και η βελτίωση του ποδοσφαιρικού ταλέντου όλων των αθλητών.
5. Η προώθηση και ομαλή μετάβαση των αθλητών από την Ακαδημία στην ανδρική ομάδα του ΟΦ Αρμένων.
Μια Ακαδημία δεν μπορεί και δεν πρέπει να διδάσκει μόνο το άθλημα που εκπροσωπεί. Οφείλει να δίνει βάρος και σε άλλα σημαντικά ζητήματα, όπως σε επίπεδο συμπεριφοράς και διαμόρφωσης χαρακτήρα των παιδιών. Θέλω να τονίσω ότι μπορεί όλα αυτά να ακούγονται κοινότυπα, αλλά για εμάς στον ΟΦ Αρμένων αποτελεί μεγάλη πρόκληση να μην μείνουμε στα λόγια. Το όραμα που έχουμε, είμαστε αποφασισμένοι να το υλοποιήσουμε και να γίνει πραγματικότητα, μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις μας στα παιδιά».

Υπεύθυνοι Προπονητές Ακαδημίας
Κατικάς Παντελής (Υπεύθυνος Τεχνικού Team Ακαδημιών) διπλωματούχος UEFA B’
Μουρτζανός Φίλιππος πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα το ποδόσφαιρο και διπλωματούχος UEFA B’
Καραβώτης Γιάννης διπλωματούχος UEFA B’
Παλιεράκης Γιώργος (Προπονητής Τερματοφυλάκων) διπλωματούχος UEFA C ‘

Συνεχίζονται οι εγγραφές
Μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον στις σύγχρονες γηπεδικές εγκαταστάσεις του Ο.Φ. Αρμένων λειτουργεί η Σχολή Ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού «Πράσινη Ακαδημία» για αγόρια και κορίτσια 5-15 ετών για 11 μήνες το χρόνο.
Οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν πληροφορίες στα τηλέφωνα 6977575088 Θεοδωράκης Κώστας (Υπεύθυνος Ακαδημίας) και 6973047154 Χριστοφάκη Ελένη (Γραμματέας Ακαδημίας). Οι προπονήσεις γίνονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 18.00 – 21.00 το απόγευμα.

Προηγούμενο άρθροΟρίστηκαν τα παιχνίδια με Φοίνικα (εντός), Κάλυβο (εκτός)
Επόμενο άρθροΣήμερα (12.00) η πρεμιέρα της ομάδας Νέων