Κάθε αρχή και δύσκολη

Η πρώτη εικόνα της Επισκοπής μπορεί να συνοδεύτηκε με μια ήττα μέσα στο ΔΑΚ Γάλλου με σκορ 0-1 από τον Κισσαμικό, ωστόσο σε τέτοιου είδους φιλικούς αγώνες και δη στον «παρθενικό» για την εφετινή σεζόν, υπήρξαν τρία στοιχεία που αφήνουν ικανοποίηση στο ρεθυμνιώτικο στρατόπεδο.

α) Το αγωνιστικό προφίλ και οι υποσχέσεις που αφήνει για το πώς θα κινείται σαν σύνολο στο γήπεδο (η μετάβαση δηλαδή των παικτών στο χώρο που βρίσκεται η μπάλα), β) η πίεση από την επίθεση και γ) η παρουσία 350 φίλων που χειροκρότησαν τις καλές προσπάθειες όλων των ποδοσφαιριστών.
Από την κυανόλευκη ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη που παρουσιάστηκε με μπλε εμφανίσεις με μια παχιά άσπρη γραμμή στο ύψος του στήθους και με σιέλ κάλτσες, δεν αγωνίστηκαν οι Ντιαλό, Γκαϊτάν, Τάντιτς και Τριχάκης. Από τον Κισσαμικό δεν έπαιξαν οι Καρβουνιάρης και Βεστάκης που ήταν τραυματίες.
Σ’ αυτό το 80λεπτο πρώτο τεστ, αγωνίστηκαν 20 ποδοσφαιριστές από τους γηπεδούχους και 17 από τους φιλοξενούμενους που ξεκαθάρισαν μέσω του προπονητή τους ότι θα πάρουν αρκετούς παίκτες ακόμα.
Από πλευράς Επισκοπής ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Αντώνη Κελαϊδή. Αμυντικό δίδυμο ήταν οι: Βουρβαχάκης, Μποτωνάκης, στο δεξί άκρο της άμυνας έπαιξε ο Μανουσάκης και στο αριστερό ο Βιδάλης.
Η μεσαία γραμμή απαρτιζόταν από τους Σεληνιωτάκη και προωθημένοι οι Δελήμπασης, Γκονζάλες. Επιθετική τριπλέτα από αριστερά προς τα δεξιά, ήταν οι Ανωγειανάκης, Βελονάκης, Τζέσι με τους δύο τελευταίους να εναλλάσσονται.

Το 0-1 με πέναλτι

Το γκολ που έκρινε την τελική αναμέτρηση σημειώθηκε με πέναλτι του Τζιοβάνι στο 19’ στέλνοντας από τη μία Αντώνη Κελαϊδή κι από την άλλη την μπάλα. Είχε προηγηθεί η προσπάθεια του Ανιάγμπε μέσα στην περιοχή με τον Μανουσάκη να τον ανατρέπει.
Γενικότερα, το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, στο α’ ημίχρονο με τους Χανιώτες να κινούνται πιο άνετα στο χώρο και τους Ρεθυμνιώτες να «ψάχνουν» τα πατήματά τους.
Στην επανάληψη άλλαξαν όλοι πλην του Ουαλλού Τζέσι, ενώ αγωνίστηκαν και οι Λιονάκης, Νύκταρης, δύο παιδιά τα οποία δοκιμάζει ο Κώστας Ανυφαντάκης.
Βεβαίως μετά το Χανιώτικο τέρμα, η Επισκοπή πίεσε αλλά δεν κατόρθωσε να κάνει ευκαιρίες αφού αδυνατούσε να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Βλαχάκη, με τους παίκτες του Κισσαμικού να αμύνονται υποδειγματικά και να ελέγχουν το παιχνίδι.
Η εικόνα του β’ ημιχρόνου, από την Επισκοπή, ήταν σαφώς καλύτερη εκεί όπου δημιούργησε και τις περισσότερες ευκαιρίες.
Στο 59’ ο Γκονζάλεζ εκτέλεσε υποδειγματικά το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του, με τη μπάλα να προσκρούει στο δεξί δοκάρι του Βλαχάκη.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο υπό δοκιμή επιθετικός της Επισκοπής, Νύχταρης, που σε δυο περιπτώσεις (61΄, 64΄) αστόχησε από πλεονεκτική θέση.
Δυο λεπτά αργότερα οι «κυανόλευκοι» έχασαν άλλη μια μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν, όμως οι: Τζέσι, Νύχταρης και Βιδάλης, έπειτα από φάση διαρκείας, δεν κατάφεραν να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα.
ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Ανυφαντάκης): Α. Κελαϊδής (41’ Ο. Κελαϊδής), Μανουσάκης (68’ Περκέτσι), Βουρβαχάκης (41’ Φραντζεσκάκης), Μποτωνάκης (41’ Μαραθιανός), Βιδάλης (68’ Λιονάκης), Σελινιώτακης (41’ Δελήμπασης), Γκονζάλες (70’ Μιχελιδάκης), Ανωγειανάκης (41’ Πουλάκης), Σουμπασάκης, Τζέσι, Βελονάκης (57’ Νύκταρης).
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Μπαξεβάνος): Βλαχάκης (64’ Βροντάκης), Ψυχουντάκης (68’ Κομπογενητάκης), Χολέβας, Εγκουέν, Παραλίκης (73’ Κατσουλάκης), Γιουρουκάκης, Χατζηλιόντας, Μπάτζιο (57’ Βαρδάκης), Τζιοβάνι (54’ Κοκκάκης), Ανιάγκμπε (64’ Μαριανάκης), Μαντζιούνης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ:
Ανυφαντάκης: «Μ’ άρεσε το στυλ παιγνιδιού που αγωνιστήκαμε»

Σ’ ένα τέτοιο ματς όπου είχε περισσότερο χαρακτήρα προσδιορισμού ταυτότητας για το τί ομάδα μπορεί θα συνθέσει η Επισκοπή, ο προπονητής της, Κώστας Ανυφαντάκης, δεν θα μπορούσε παρά να μετρήσει τις δυνάμεις των ποδοσφαιριστών και να δηλώσει ικανοποιημένος από την προσπάθειά τους, παραβλέποντας φυσικά το τελικό αποτέλεσμα.
«Για τα δεδομένα της εποχής και το χρονικό στάδιο της προετοιμασίας μας, μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος. Επίσης μ’ άρεσε και το στυλ παιγνιδιού που αγωνιστήκαμε. Ξέρουμε πολύ καλά ποιοί είμαστε και πού μπορούμε να φτάσουμε. Το πιο σημαντικό όμως για τώρα, είναι ότι ξέρουμε πού βρισκόμαστε και είμαστε ακόμα στην αρχή. Πρέπει επίσης να πω ότι είμαστε πολύ κουρασμένοι κι αυτό φάνηκε.
Στη Νάουσα μας περιμένει πολλή δουλειά γιατί τη χρειαζόμαστε για να παρουσιαστούμε έτσι όπως πρέπει. Εκεί θα είναι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας μας κι έχουμε 15 μέρες μπροστά μας για να φτιάξουμε τη φυσική μας κατάσταση και την αγωνιστική φιλοσοφία μας».

Μπαξεβάνος: «Είμαι ικανοποιημένος από αυτά τα λίγα που δείξαμε»

Ο κ. Μπαξεβάνος θέλησε να ξεκαθαρίσει από την αρχή πως το ματς ήταν ξεκάθαρα φιλικού χαρακτήρα και τίποτε παραπάνω. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν θα μπορούσε να είναι δυσαρεστημένος από την προσπάθεια των παικτών του. Ο δρόμος όμως είναι πολύ μακρύς για να μπορούν να διασταυρωθούν κάποια πράγματα στο αγωνιστικό στυλ της ομάδας του.
«Είμαι ικανοποιημένος όχι τόσο από το αποτέλεσμα, όσο από τη διάθεση που έβγαλαν στο ματς κάποια νεαρά παιδιά που έχουμε στην ομάδα. Θέλουμε δουλειά σε βασικά κομμάτια και προσπαθούμε σε πολύ λίγο καιρό να τα αφομοιώσουμε μέσα στο παιγνίδι μας. Από ‘κει και πέρα, δεν παύει να είναι ένα φιλικό.
Επαναλαμβάνω, είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια κι από αυτά τα λίγα πού δείξαμε απέναντι σε μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας όπου κάποιες φορές προσπαθείς να κάνεις κάτι παραπάνω. Χρειαζόμαστε πολλή δουλειά και αρκετούς παίκτες για να είμαστε αυτοί που πρέπει».

Στη Νάουσα η αποστολή

Με 27 ποδοσφαιριστές αναχώρησε η αποστολή της Επισκοπής για τη Νάουσα και τα 3-5 πηγάδια. Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη «εκδρομή» ρεθυμνιώτικης ομάδας μετά το 1995 της μεγάλης ΕΑΡ κι οπωσδήποτε σε κάποιων τα αυτιά ηχεί τόσο όμορφα…
Η αποστολή της Επισκοπής ταξίδεψε την Κυριακή ακτοπλοϊκώς από τα Χανιά για τον Πειραιά και από εκεί οδικώς (περίπου 7 ώρες ( μέχρι τη Νάουσα).

Στην Επισκοπή ξανά ο Καλογεράκης

Στη Νάουσα θα ταξιδέψει και ο Χανιώτης πορτιέρο Μανώλης Καλογεράκης. Ο 21χρονος γκολκίπερ έλειψε μόλις δύο μήνες από την ομάδα. Η Επισκοπή που πέρασε από κόσκινο κάποιους τερματοφύλακες, επανήλθε σ’ ένα γνώριμο πρόσωπο και η ΠΑΕ φρόντισε να το επισημοποιήσει μέσω του site αναφέροντας τα εξής:
«Η ΠΑΕ Επισκοπή ανακοινώνει την επιστροφή στην ομάδα μας του τερματοφύλακα Μανώλη Καλογεράκη ο οποίος υπόγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 1 χρόνο».
Με την επιστροφή του Καλογεράκη, συμπληρώθηκε η τετράδα των τερματοφυλάκων μια και υπάρχουν ακόμα οι Αντώνης, Οδυσσέας Κελαϊδής αλλά και ο Λαμπρόπουλος. Αντιθέτως απορρίφθηκε ο ομογενής Γαρδικιώτης.

 

ΠΗΓΗ: http://www.rethnea.gr

Προηγούμενο άρθροΟι μεταγραφές του Α.Ο.Α.Ν.
Επόμενο άρθροΑναζήτηση γκαρντ εκτός συνόρων