Αναζήτηση γκαρντ εκτός συνόρων

Αλλού στρέφει το βλέμμα του το Ρέθυμνο Aegean μετά το ναυάγιο της μεταγραφής του Γιάννη Καλαμπόκη. Ο Έλληνας γκαρντ έχει στα χέρια του δύο πολύ καλές προτάσεις από το εξωτερικό και τις εξετάζει ενδελεχώς καθώς είναι, οικονομικά, πολύ συμφέρουσες.

Η απόφαση που πρέπει να πάρει έχοντας την οικογένεια μαζί του στο εξωτερικό είναι δύσκολη και τον έχει βάλει σε τέτοιες σκέψεις που αναγκαστικά το δίλημμα που δημιουργείται, είναι μεγάλο.
Το Ρέθυμνο όμως δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Ο χρόνος που διέθεσε στον 34χρονο πλέι μέικερ ήταν πολύς και πλέον αλλάζει ρότα ψάχνοντας κάτι ανάλογο από τη Σερβία ή από τις ΗΠΑ. Ούτως ή άλλως, ο ένας γκαρντ που θα αποκτιόταν, θα ήταν σίγουρα Αμερικανός.
Το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές. Οι δύο τεχνικοί (Γιαπλές, Μυκονιάτης) που βρίσκονται στο σκάουτινγκ, ψάχνουν τον παίκτη που θα έχει συγκεκριμένα στοιχεία κι ίσως τον τρόπο σκέψης που θέλουν για να ταιριάξει με τη φιλοσοφία της ομάδας.
Γι’ αυτό ο Θανάσης Γιαπλές, ήθελε να τελειώνει μ’ αυτό το ζήτημα τους ενός εκ των δύο «κοντών» προκειμένου να ασχοληθεί με τους ψηλούς και «4-5άρια» που κυκλοφορούν στην αγορά.
Οι κυανόλευκοι δεν θέλουν να κάνουν βιαστικές κινήσουν γι’ αυτό και φρόντισαν να φτιάξουν ένα ρόστερ με 9 παίκτες κι από ‘κει και πέρα να έχουν όλο το χρόνο στη διάθεσή του για να ψάξουν να βρουν κάτι εξεζητημένο στο λόου ποστ.

Ψάχνει για παίκτες στις ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή, την αγορά του εξωτερικού και τις πρώτες επαφές προσπαθεί να έχει ο ίδιος ο κ. Ζομπανάκης. Ο μεγαλομέταχος του Ρεθύμνου μιλάει μ’ αρκετούς μάνατζερ, οι οποίοι αυτό το διάστημα, διαπραγματεύονται σε σχετικά ψηλές τιμές τα συμβόλαια των πελατών τους.
Οι ομάδες το γνωρίζουν αυτό και ιδίως εκείνες που δεν μπορούν να πληρώνουν υπεραξίες, «παίζουν με το χρόνο» με το κίνδυνο, πάντα, πως ίσως χαθεί κάτι εξαιρετικό.
Η αγορά των ΗΠΑ είναι πολύ μεγάλη και το Ρέθυμνο ψάχνει «λαβράκια» στυλ Πέτγουεϊ, Ράιτ, Κάρτερ κ.ά. αλλά και παίκτες που ίσως να υπήρξαν πολύ καλοί στο πρόσφατο παρελθόν, που είναι επίσης γνωστοί στο ευρύ κοινό αλλά που η πορεία τους έχει σημειώσει μια μικρή κάμψη.
Το Ρέθυμνο «ζυγίζει» τα στοιχεία που διαθέτει ο καθένας τους και κοιτάζει να του βγάλει την καλή πλευρά (βλ. Κρίστμας, Ντούβνιακ, Προύιτ).
Αυτή η εβδομάδα θα δείξει τί πορεία θα πάρει το «σαφάρι» των σκάουτερ του Ρεθύμνου.

ΠΗΓΗ: http://www.rethnea.gr

Προηγούμενο άρθροΚάθε αρχή και δύσκολη
Επόμενο άρθροΨηλά τα κορίτσια του Ρεθύμνου