Η νέα Επισκοπή

Κανονικά βαίνει η προετοιμασία της Επισκοπής σ’ αυτές τις πρώτες αναγνωριστικές ημέρες. Τόσο για τους παίκτες ξεχωριστά, όσο και για τη νέα ομάδα που χτίζεται, η κάθε μέρα που περνάει μοιάζει σαν μια νέα ευκαιρία για όλους να αποκομίσουν φίλους, εμπειρίες και το πιο σημαντικό, να δημιουργήσουν ένα σύνολο που θα βγάζει αγωνιστική υγεία στο γήπεδο. Η Επισκοπή έχει σχεδόν ολοκληρώσει το ρόστερ, δίχως αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεται κάποια άλλη μεταγραφή. Υπάρχει άπλετος χρόνος για μια νέα κίνηση αφενός, κι αφετέρου οι παίκτες για τους οποίους ίσως κινηθούν από ‘δω και στο εξής οι κυανόλευκοι θα είναι, είτε κάτι πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό, είτε παίκτες που θα δοκιμάζονται καθημερινά και στο τέλος θα μπορούν να πείσουν ότι μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα.

Παίκτες που μπορούν πράγματι να ανταποκριθούν στις δυσκολίες

Ο Λεωνίδας Λαμπρόπουλος επί παραδείγματι, συμμετείχε σ’ αυτή την εβδομάδα μαζί με το υπόλοιπο σύνολο κι έδειξε στοιχεία τερματοφύλακα που μπορεί να σηκώσει το βάρος της φανέλας στη Φούτμπολ Λιγκ.
Η θητεία του, αρχικά μέσα από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και μετέπειτα στη Χερσόνησο, τον ΟΦΗ, τον Πανηλειακό και την Γλυφάδα, δείχνει ότι μπορεί να φέρει τον συναγωνισμό απέναντι στα αδέλφια Κελαϊδή κάτω από την εστία της κρητικής ομάδας.
Όσον αφορά τον Γκαστόν Γκονζάλες, η ποιότητά του είναι γνωστή από το πέρασμά του στον Πλατανιά. Ο Αργεντίνος πιστεύεται ότι μπορεί να ανταποκριθεί στο χώρο του κέντρου αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο έχοντας πρωτίστως θητεία στην Αθλέτικ Πλατένσε.

Ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο με τρέξιμο και πίεση στην αντίπαλη άμυνα

Ο Κώστας Ανυφαντάκης, έχει πλέον πολλά εργαλεία στα χέρια του για να μοντάρει την ομάδα που έχει στο μυαλό του βασιζόμενος σ’ ένα ξεκάθαρο σχήμα με 4 ανασταλτικούς, έναν αμυντικό χαφ, δύο επιθετικούς χαφ (εσωτερικοί), δύο ακραίους επιθετικούς κι έναν φορ που δεν θα είναι απαραίτητα φουνταριστός εντός περιοχής.
Το πνεύμα της ομάδας έχει να κάνει με την επιθετικότητα και την πίεση, αρχής γενομένης, από την αντίπαλη περιοχή.
Αυτά τα στοιχεία χρειάζονται ομαδικότητα και φυσικά καλή φυσική κατάσταση γι’ αυτό κι εφαρμόζονται και θα εφαρμοστούν στις προπονήσεις που θα ακολουθήσουν- πολλές ασκήσεις για το σωστό τρανσίσιον.
Η μετάβαση της ομάδας από την άμυνα στην επίθεση και το αντίθετο, είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που έχουν εντοπιστεί από τους προπονητές αλλά που συνάμα, λίγοι μπορούν ή έχουν τη δυνατότητα να τα επιλύσουν.
Η Επισκοπή δουλεύει καθημερινά τόσο πάνω σ’ αυτές τις ασκήσεις όσο και σ’ εκείνες της αντοχής. Οι προπονήσεις περιλαμβάνουν πάντα και μπάλα, αφού το γρήγορο μοντάρισμα απαιτεί τα ίδια πρόσωπα σε επαναληπτικές ομαδικές ασκήσεις.

ΠΗΓΗ: http://www.rethnea.gr

Προηγούμενο άρθροΠεριμένοντας τον Καλαμπόκη
Επόμενο άρθροΣυγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. του Αετού