Στους κορυφαίους αμυντικούς ο Πέτγουεϊ

Μία ακόμη ατομική διάκριση ήρθε για τον Μπρέντ Πέτγουεϊ στην ανακοίνωση των κορυφαίων αμυντικών της περασμένης Basket League ΟΠΑΠ 2012-2013.

Ο πρώην σέντερ του Ρέθυμνο Aegean στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων αναδείχθηκε ως ο 6ος καλύτερος αμυντικός της Α1 μπάσκετ Ανδρών, συγκεντρώνοντας 9 βαθμούς στους 5 ψήφους που πήρε.

Κορυφαίος αμυντικός της Basket League ΟΠΑΠ 2012-2013, σύμφωνα πάντα με την ετυμηγορία των αθλητικών συντακτών, αναδείχθηκε ο Στεφάν Λάσμε. Ο θεμέλιος λίθος στην προσπάθεια επιστροφής του Παναθηναϊκού στην κορυφή της Basket League ΟΠΑΠ ήταν η άμυνα, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να ξεκινάει τον σχεδιασμό για την νέα εποχή των «πρασίνων» απ’ την απόκτηση του Στεφάν Λάσμε. Ο Γκαμπονέζος σέντερ δικαίωσε με τις επιδόσεις του την επιμονή του προπονητή του και πέρα απ’ την κατάκτηση του πρωταθλήματος (αλλά και του Κυπέλλου) έχει πλέον στα χέρια του τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού της Basket League ΟΠΑΠ 2012-13. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στεφάν Λάσμε είχε κυριαρχήσει και στην αντίστοιχη ψηφοφορία της Euroleague, στις αρχές Μαΐου.

Αναλυτικά η ψηφοφορία:
ΠΑΙΚΤΗΣ  ΒΑΘΜ.
1. Λάσμε Στεφάν 80
2. Διαμαντίδης Δημήτρης 37
3. Χάινς Κάιλ 19
4. Παπανικολάου Κώστας 10
5. Γκίστ Τζέιμς 12
6. Πέτγουεϊ Μπρεντ 9
7. Πάλμερ Κέβιν 6
8. Μάντζαρης Βαγγέλης 5
-. Μπράμος Μάικ 5
9. Εζιούκου Καλίστους 3
-. Αθηναίου Γιάννης 3
11. Λο Έισι 2
-. Γιάνκοβιτς Βλαδίμηρος 2
-. Ούκιτς Ρόκο-Λένι 2
-. Γκράντ Κίτον 2
15. Φαγέ Μοχάμεντ 1
-. Αβραμίδης Δημοσθένης 1
-. Πελεκάνος Μιχάλης 1
-. Μαργαρίτης Βαγγέλης 1
-. Μπατής Μάριος 1
-. Χάντ Τζέρεμι 1

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

Η επίσημη ανακοίνωση των παικτών που συγκροτούν την καλύτερη πεντάδα της Basket League ΟΠΑΠ 2012-13 ξεκινάει με τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Τον εμβληματικό αρχηγό του Παναθηναϊκού, του οποίου το όνομα αποτελεί εδώ και σχεδόν μια δεκαετία συνώνυμο της επιτυχίας. Πέρα απ’ την πολυδιάστατη επίδρασή του στη λειτουργία των «πρασίνων» εντός του παρκέ, είναι ξεκάθαρο ότι ο Διαμαντίδης έπαιξε καθοριστικό ρόλο (μαζί με τον Κώστα Τσαρτσαρή) στην μετάβαση του συλλόγου των 33 πρωταθλημάτων και των 6 Ευρωπαϊκών τροπαίων στη νέα του εποχή.

ΠΗΓΗ: http://www.goodnet.gr

Προηγούμενο άρθροΠήρε Λαμπρόπουλο η Επισκοπή
Επόμενο άρθροΡεθυμνιώτισες στα τελικά του Beach Volley