«Γερακαρίου ανάβασις»

Η «Ανάβαση Γερακαρίου» αποτέλεσε ένα από τα πιο σημαντικά ποδηλατικά δρώμενα γι’ αυτό το καλοκαίρι. Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ρεθύμνου «Άτλας» ήταν αυτός που δραστηριοποιήθηκε εκ νέου και διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία τον εν λόγω αγώνα για δεύτερη συναπτή φορά. Επρόκειτο για μία πραγματική γιορτή της ποδηλασίας καθώς συμμετείχαν145 αθλητές-τιρες από όλη την Ελλάδα!

Μέσα από την αθλητική εκδήλωση προέκυπταν δύο αγωνίσματα: Α) Η ανάβαση από το Ρέθυμνο για το Γερακάρι (Ρέθυμνο: Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη > Μυσίρια > Πρασές >Γύρος Φράγματος Ποταμών > Αποστόλοι > Μέρωνας > Γερακάρι) για αθλητές ηλικίας 15 – 65 ετών. Συνολική απόσταση: 35,5χλμ. με υψόμετρο 1.020μ., και β) το σιρκουή στο Γερακάρι για τα παιδιά ηλικίας 7 – 14 ετών.
Η ανάβαση ξεκίνησε από το Ρέθυμνο με 65 ποδηλάτες στην εκκίνηση για αυτόν τον πολύ δύσκολο αγώνα. Ο πήχης δυσκολίας ανέβαινε επικίνδυνα γιατί οι θερμοκρασίες που επικράτησαν ήταν πολύ υψηλές αγγίζοντας τους 38 βαθμούς! Μεταξύ των αθλητών ήταν και πρωταθλητές Ελλάδας.
Ο νικητής της διαδρομής ήταν ο Παναγιώτης Καραμπινάκης από τα Χανιά (Σωματείο Σούδας) με χρόνο 1.13.54.
Από το σύλλογό του Άτλα τερμάτισαν με μεγάλη επιτυχία οι παρακάτω:
Βέρνερ Ευάγγελος    5ος Κατηγορία Παίδων
Καραγιάννης Στέλιος    2ος Κατηγορία Μάστερ Α
Κατριτζιδάκης  Νικος    2ος Κατηγορία Μάστερ Β
Παπαδάκη Γιάννης        5ος Κατηγορία Μάστερ Β
Ζησιμόπουλος Κώστας    5ος Κατηγορία «ΟΠΕΝ»
Χρυσηίδα Παπαδάκη    6η Κατηγορία «OΠEN»
* Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Στέλιος Καραγιάννης είχε πάρει το Μάιο και την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας το Σεπτέμβριο στο Τορίνο, Ιταλίας.

Οι διαβαθμίσεις των αγώνων

Οι αγώνες στο Γερακάρι ξεκίνησαν στις 18.30 με την μικρότερη κατηγορία «Μίνι μικρά». Νικητής ήταν ο Ηλίας Βερνάδακης από το σύλλογο της πόλης του Ρεθύμνου. Στα κορίτσια πήρε η Ευαγγελία Μυριοκεφαλιτάκη το ασημένιο μετάλλιο. Στην κατηγορία «Μίνι μεγάλα» τερμάτισε ο Γιάννης Δαβαρίας στην 3η θέση και ο Αλέξανδρος Βέρνερ στην 4η.
Στους «παμπαίδες» που αφορούσε ηλικίες 13-14 ετών, ο Κώστας Τσικιντίκος τερμάτισε στην 4η θέση και ο Παναγιώτης Χιώτης στην 5η. Στις «Παγκορασίδες» η Ελένη Κουτζόγλου πήρε το χάλκινο μετάλλιο, η Κωνσταντίνα Τζανιδάκη την 4η θέση και η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη τερμάτισε στην 6η.
Τα αποτελέσματα ήταν πράγματι πολύ εντυπωσιακά για το σύλλογο του Άτλα που μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έχει κατορθώσει να αναβαθμίσει κατακόρυφα το άθλημα της ποδηλασίας. Προπονητής του συλλόγου είναι ο Νίκος Ταμπάκακης

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Μίνι Μικρά Αγόρια: 1ος Ηλίας Βερναδάκης
Μίνι Μικρά Κορίτσια: 2η Ευαγγελία Μυριοκεφαλιτάκη

Μίνι Μεγάλα Αγόρια

3ος Γιάννης Δαβαρίας
4ος Αλέξανδρος Βέρνερ

Παμπαίδες

4ος Κώστας Τσικιντίκος
5ος Παναγιώτης Χιώτης

Πανκορασίδες

3η Ελένη Κουτζόγλου
4η Κωνσταντίνα Τζανιδάκη
6η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη

Επίσης στον αγώνα συμμετείχαν από τον Άτλα με καλά αποτελέσματα οι παρακάτω αθλητές:
Κοκοτσάκης Βασίλης, Χιώτης Γιάννης, Καζιάλες Βαγγέλης, Καζιάλες Γιάννης, Φίλεφ Γιάννης, Τσικιντίκος Γιώργος, Βουλουμπασάκης Βασίλης, Κοκοτσάκης Αλέξανδρος.
Μετά από τους αγώνες και τις απονομές προσφέρθηκε φαγητό στο ξενοδοχείο «Alexander» στο Γερακάρι, το οποίο ήταν προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερακαρίου.
Ο Άτλας εξέδωσε και την παρακάτω ανακοίνωση όπου αναφέρει σχετικά: «Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ρεθύμνης ευχαριστεί ιδιαίτερα τον κύριο Γιάννη Γενεράλη για την υποστήριξη της ομάδας μας και του αγώνα αυτού και φυσικά εκτιμά ιδιαίτερα και την υποστήριξη όλων των εθελοντών, του συλλόγου μοτοσικλετών ΜΟΡΤΕΣ και των υπολοίπων χορηγών».                                                                                                                                                     

 

ΠΗΓΗ: http://www.rethnea.gr

Προηγούμενο άρθροΗ δοκιμασία «Κουάμε»
Επόμενο άρθροΗ πρώτη μεγάλη μεταγραφή στο Σπήλι