Η δοκιμασία «Κουάμε»

Καλές εντυπώσεις έχει αφήσει για την ώρα ο Αλεξάντερ Κουάμε στο Ρέθυμνο Aegean και πιο συγκεκριμένα στους Θανάση Γιαπλέ και Σταύρο Μυκονιάτη. Ο Αμερικανός που έχει πολύ καλή φήμη για τα αθλητικά του προσόντα, πραγματοποιεί προπονήσεις αυτό το διάστημα στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» και ως το Σάββατο θα πρέπει να αποφασίσουν οι ιθύνοντες της ομάδας, εάν μπορεί να ταιριάξει στο υπόλοιπο σύνολο ή όχι. Ο Κουάμε που αγωνίζεται στο NCAA 2, συγκαταλέχθηκε στους καλύτερους, ενώ ήταν ο 1ος σκόρερ και ριμπάουντερ της ομάδας του.
Πιο αναλυτικά είχε 732 λεπτά συμμετοχής μέσα από 24 ματς σημειώνοντας 16.2 μ.ο., σουτάροντας με 40% στα δίποντα (144/360), 63.2 στις βολές (103/163).
Επίσης είχε μ.ο. 8.7 ριμπάουντ (6.2 αμυντικά, 2.5 επιθετικά), 1.8 ασίστ, 0.9 μπλοκ, 1.6 κλεψίματα και 2 λάθη ανά αγώνα.
Ο Κουάμε είναι πολύ αλτικός και διακρίνεται για την εκρηκτικότητα και τα καρφώματα που κάνει.
Την πρώτη μέρα (σ.σ. Δευτέρα), έδειξε αρκετά κουρασμένος από το πολύωρο ταξίδι, ωστόσο είχε διάθεση να τρέξει και να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει σε μία χώρα με διαφορετικές συνήθειες και φιλοσοφία γύρω από το μπάσκετ.

Καλαμπόκης: «Ενδιαφέρουσα η πρόταση του Ρεθύμνου»

Το σίριαλ της μετεγγραφής του Γιάννη Καλαμπόκη παίζεται εδώ κι αρκετές μέρες για το αν θα φορέσει τα κυανόλευκα ή όχι. Τα «Ρ.Ν.» είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον έμπειρο πλέι μέικερ που έχει στοχεύσει το Ρέθυμνο Aegean.
Ο ίδιος έδειξε άνετος αλλά κι ευδιάθετος να απαντήσει στις ερωτήσεις μας για το αν και πότε θα κλείσει η συμφωνία.
Προτεραιότητά του μπορεί να είναι το μπάσκετ, όμως τα τελευταία χρόνια κινείται με γνώμονα το συμφέρον της οικογένειάς του μια και είναι τριμελής (εκτός της συζύγου του, έχει μια πανέμορφη κορούλα).
«Μέχρι χθες το πρωί δεν είχα κάτι πολύ ουσιαστικό στα χέρια μου. Γνώριζα βέβαια ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον από πλευράς Ρεθύμνου και αυτό έγινε ακόμη πιο έντονο από τη στιγμή που είχα την πρώτη μου συνάντηση με τον κ. Ζομπανάκη.
Μπορώ να πω ότι έμεινα ενθουσιασμένος από την προσωπικότητά του, καθώς η κουβέντα μας στάθηκε σ’ ένα πολύ καλό επίπεδο. Διαπίστωσα από κοντά ότι είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Γνώριζα κάποια πράγματα καθώς η φήμη του προηγείται ξέρετε…
Έχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίον έχει παντρέψει την αθλητική με το κοινωνική προσφορά στο μπάσκετ του Ρεθύμνου. Ο σύλλογος δραστηριοποιείται με έξυπνο τρόπο και το πρότζεκτ είναι αυτό που πρέπει. Η πρόταση είναι πολύ ενδιαφέρουσα».

«Κοινό σημείο επαφής«

Ερωτηθείς ο 30χρονος γκαρντ για το αν ισχύει η πρόταση του Άρη και κατά πόσο καλύτερη είναι απ’ αυτή του Ρεθύμνου, απάντησε σε ένα άλλο μήκος κύματος το οποίο είναι απόλυτα δικαιολογημένο…
«Για τα αγωνιστικά, τα πάντα είναι σχετικά. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, ανεξαρτήτως Ρεθύμνου ή Άρη, τα τελευταία χρόνια προσπαθώ να κινηθώ έχοντας μαζί μου την οικογένειά μου.
Εξήγησα και ‘γω τί θέλω στον κ. Ζομπανάκη. Το θετικό είναι ότι υπάρχει κοινό σημείο επαφής. Ξέρετε, την τελευταία χρονιά που βρέθηκα στον Κολοσσό, δεν ήταν ό,τι πιο εύκολο να ζω μακριά από τους ανθρώπους που στηρίζω.
Πλέον κάνουμε ένα συμβούλιο για το που θα διασφαλιστούμε οικογενειακώς καλύτερα.
Ακούω όμορφα πράγματα για την πόλη σας και μολονότι είμαι από την Αθήνα, δεν προτιμώ τα μεγάλα αστικά κέντρα. Πρέπει όμως να υπολογίσω πολύ σοβαρά τα «θέλω» της οικογενείας μου.
Αν τα βρούμε με την ομάδα, αυτό ίσως γίνει και τυπικά σε δυο-τρεις μέρες. Ο μάνατζέρ μου ο Κώστας Παπαδάκης που με εκπροσωπεί, βρίσκεται στο εξωτερικό και θα επιστρέψει την Πέμπτη.
Η απόφαση που θα πάρω θέλω να είναι υπεύθυνη και θα έρθει πολύ σύντομα. Ξέρω ότι πρέπει να απαντήσω ούτως ώστε, σε κάθε περίπτωση, να μην ταλαιπωρήσω τον σύλλογο του Ρεθύμνου».

ΠΗΓΗ: http://www.rethnea.gr

Προηγούμενο άρθροΗ καλύτερη παρουσία των Κρησσών στην Α’ Εθνική
Επόμενο άρθρο«Γερακαρίου ανάβασις»