Όλα έτοιμα για την συμμετοχή του ΟΦΑ στο Φεστιβάλ Ακαδημιών του ΟΠΑΠ

Για ακόμη μια χρονιά οι Ακαδημίες του ΟΦΑ αναμένεται να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Ακαδημιών ΟΠΑΠ που θα διεξαχθεί για 1η χρονιά στο Ρέθυμνο και πιο συγκεκριμένα στο γήπεδο Γάλλου αύριο Κυριακή από τις 9.00 έως τις 15.00.

Στόχος των ανθρώπων της ομάδας μας αναφορικά με αυτό το τουρνουά είναι φυσικά πρωτίστως να ευχαριστηθούν την συμμετοχή τα νεαρά παιδιά των Ακαδημιών μας και να αναπτύξουν την κοινωνικότητα και τις διαπροσωπικές σχέσεις, το ευ αγωνίζεσθε αλλά και τον σεβασμό στους κανόνες του δημοφιλέστερου αθλήματος στον κόσμο κάτι που συνέβη και στην περυσινή επιτυχημένη διοργάνωση που έγινε στο Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου.

Η αποστολή της ομάδας μας με επικεφαλής τον Δημήτρη Σταματίου με συνοδούς ακόμη των τμημάτων τον διοικητικό Υπεύθυνο Ακαδημιών Βαγγέλη Μπούτη αλλά και τον προπονητικό Υπέυθυνο Γιώργο Κωσταράκο αποτελείται από 25 νεαρούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί σε δύο ηλικιακά γκρουπ (2006-2008 το πρώτο και από το 2009-2014 το δεύτερο).

Οι παίκτες που θα βρίσκονται στην αποστολή είναι οι εξής:

Α’ ΓΚΡΟΥΠ (2006-2008): Γιάννης Αλεξανδράκης, Στέλιος Αλεξανδράκης, Κλάϊντι Τάρε, Σήφης Κολυβάκης, Νίκος Γεωργιουδάκης, Φανούρης Ξένος (2006), Αλέξανδρος Καλησπεράκης, Νικόλαςο Ξηράς (2007), Μπεν Κιόσια, Μανώλης Αλεξάκης (2008). 

Β’ ΓΚΡΟΥΠ: Μιχάλης Γιαννακάκης, Έρικ Κιόσια, Στέλιος Μανουσάκης, Δημήτρης Μανούσακας, Μάριος Σηφάκης, Γιώργος Χατζησπύρος (2009), Μάρκος Αλεξάκης, Σέμι Τάρε (2010), Γιάννης Μπαγουράκης, Δημήτρης Ξένος, Αντώνης Χαριτάκης (2011), Κώστας Κωσταράκος, Ζαχαρίας Ψαθάκης (2012), Αντώνης Μαρκίδης (2013), Μανώλης Χαριτάκης (2014). 

Στο πλαίσιο του προγράμματος ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ, ο ΟΠΑΠ με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την πλήρη ανανέωση της επιτυχούς περσινής διοργάνωσης των Φεστιβάλ με αθλητικό και όχι μόνο περιεχόμενο, για τις συμμετέχουσες ακαδημίες ποδοσφαίρου αλλά και μπάσκετ που αποτελεί τον νέο πυλώνα του προγράμματος που εφαρμόζεται από το 2015 έως και σήμερα.

Κάθε Φεστιβάλ θα αποτελέσει μία μεγάλη και ριζικά διαφορετική γιορτή, με τους περισσότερους από τους δώδεκα σταθμούς δράσεων να είναι νέοι. Μέσω αυτών, παιδιά, γονείς και προπονητές θα έχουν την δυνατότητα να ζήσουν τη χαρά του παιχνιδιού, και να συμμετέχουν σε πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που αντανακλούν στις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού.

Οι δώδεκα σταθμοί αντανακλούν εκ νέου ένα ιδιαίτερο συμβολισμό και όλες οι δράσεις θα είναι συναφείς με τις αξίες του Ευ Αγωνίζεσθαι, της Ομαδικότητας, του Σεβασμού και της Αφοσίωσης.

Ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία και τις αξίες που πρεσβεύει το πρόγραμμα των Αθλητικών Ακαδημιών του ΟΠΑΠ, κάθε Φεστιβάλ θα συνεχίσει να προσφέρει μία αφορμή να γιορτάσουμε τον αθλητισμό και να δείξουμε στα παιδιά μας με έναν εξόχως αποτελεσματικό τρόπο πως μέσα από το παιχνίδι, μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Παράλληλα, οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την όλη εκδήλωση μέσα από τα μάτια των παιδιών τους, ενώ θα τους δοθεί και η ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ριζικά αναδιαμορφωμένες δράσεις, ειδικά σχεδιασμένες για να είναι κατανοητές και άκρως ευχάριστες.

Στόχος του ΟΠΑΠ είναι όλες οι Ακαδημίες του προγράμματος να μοιραστούν τη μοναδική αυτή εμπειρία που θα προσφέρουν τα Φεστιβάλ.

Κατά αυτόν τον τρόπο και με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία όλων μας για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις των Φεστιβάλ, κατασκευάστηκε το παρόν εγχειρίδιο, το οποίο είναι σκόπιμο να διαβάσετε προσεκτικά για να λάβετε σημαντικές και χρήσιμες πληροφορίες.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα προγράμματος ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ της ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 

OΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΓΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 

Κάθε ακαδημία θα πρέπει να έχει στείλει ηλεκτρονικά τη συμπληρωμένη φόρμα εγγραφής, τουλάχιστον 10 ημέρες πριν την ημερομηνία πραγματοποίησης του κάθε Φεστιβάλ, συμπληρώνοντας τα παρακάτω πεδία: 

 • ΑΚΑΔΗΜΙΑ. Συμπληρώνετε το όνομα της ακαδημίας
 • ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Συμπληρώνετε το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ του υπεύθυνου της ακαδημίας στο Πρόγραμμα Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ, με τον οποίο θα είμαστε σε άμεση επαφή για όλες τις λεπτομέρειες των Φεστιβάλ της ΟΠΑΠ
 • ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Συμπληρώνετε το ΤΗΛΕΦΩΝΟ του υπεύθυνου της ακαδημίας
 • ΧΡΩΜΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ. Συμπληρώνετε τα βασικά χρώματα της ακαδημίας.
 • ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ. Συμπληρώνετε την ΠΟΛΗ στην οποία έχει έδρα η ακαδημία
 • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Συμπληρώνετε το όνομα της πόλης του Φεστιβάλ στο οποίο θα συμμετέχει η ακαδημία
 • ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ. Συμπληρώνετε τα απαραίτητα στοιχεία αρχηγού αποστολής της ακαδημίας στο Φεστιβάλ (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail, δεύτερο τηλέφωνο αν υπάρχει, ώρα άφιξης στο φεστιβάλ και κάποιες παρατηρήσεις αν υπάρχουν). Εάν είναι υπεύθυνος αποστολής ο ίδιος ο υπεύθυνος της ακαδημίας, τότε συμπληρώνει εκ νέου τα στοιχεία του στο πεδίο αυτό.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Εδώ συμπληρώνετε τα στοιχεία όλων των προπονητών και των στελεχών της ακαδημίας που θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, e-mail, και σε ποιο γκρουπ συμμετοχής της ακαδημίας είναι υπεύθυνος, ποια είναι η ιδιότητά του στην ακαδημία και με ποιο μεταφορικό μέσο θα προσέλθει στο χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ). Για το πώς χωρίζονται τα γκρουπ συμμετοχής, θα βρείτε αναλυτικά παραδείγματα παρακάτω. Προσοχή: Εάν χρησιμοποιηθούν και εθελοντές γονείς ως συνοδοί των γκρουπ, τότε θα πρέπει να αναγραφούν και σε αυτή τη στήλη.

Για την αρτιότερη διεξαγωγή της εκδήλωσης, θα πρέπει η κάθε ακαδημία να χωρίσει τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ σε ομάδες των 14 κατά προσέγγιση παιδιών, με κριτήριο την ηλικία τους (χρονολογία γεννήσεώς). Κατά αυτόν τον τρόπο, θα υπάρχει η δυνατότητα όλα τα γκρουπ των παιδιών που θα συμμετέχουν στις δραστηριότητες, να είναι ομοιογενή και ίσα μοιρασμένα.

Για δική σας ευκολία, προτείνουμε να χωρίσετε τα παιδιά σε groups, αφού έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία των εγγραφών για τα Φεστιβάλ, έτσι ώστε να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα του συνολικού αριθμού των συμμετεχόντων.

Αν για παράδειγμα, συμμετέχουν 45 παιδιά της ίδιας ηλικίας, τότε θα πρέπει να χωριστούν:

 • σε τρεις ομάδες των 15 παιδιών (3×15)
 • ή σε τρεις ομάδες των 14 παιδιών (3×14) και τα 3 που περισσεύουν θα πρέπει να ενταχθούν σε κάποια άλλη ομάδα με παιδιά σε όσο πιο κοντινή ηλικία σε αυτά γίνεται.

Η κάθε ομάδα των 14 ατόμων θα πρέπει να ονομαστεί με τον εξής τρόπο: «Αύξων αριθμός group π.χ. 1 και χρονολογία γέννησης παιδιών π.χ. (2010)» 

Τα groups θα πρέπει να αριθμηθούν με τους αριθμούς 1,2,3,4,5,6,… και με αύξουσα σειρά από τη μικρότερη προς τη μεγαλύτερη ηλικία.

Παράδειγμα: Group 1 (2011) – 14 παίκτες Group 2 (2010) – 15 παίκτες Group 3 (2009 & 2008) – 14 παίκτες Group 4 (2008) – 12 παίκτες …. Group 14 (2006) – 15 παίκτες Group 15 (2005) – 14 παίκτες Group 16 (2005) – 13 παίκτες

Από την πλευρά σας, θα πρέπει να οριστεί ένας υπεύθυνος συνοδός για το κάθε γκρουπ, ο οποίος θα γνωρίζει καλά τα παιδιά που συμμετέχουν στο γκρουπ αυτό και θα τα συνοδεύσει σε όλες τους τις δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Αυτός ο υπεύθυνος μπορεί να είναι κάποιος προπονητής, κάποιο στέλεχος της ακαδημίας ή σε περίπτωση που δεν επαρκεί το προσωπικό σας, τότε μπορεί να αναλάβει το ρόλο αυτό κάποιος εθελοντής γονέας, ο οποίος κρίνεται από εσάς κατάλληλος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 

Το περιεχόμενο των Φεστιβάλ είναι διαδραστικό, αφορά παιδιά, γονείς και προπονητές και περιλαμβάνει:

➢ Αγώνες ποδοσφαίρου μεταξύ των παιδιών

➢ Βιωματικές δραστηριότητες και ψυχαγωγικά παιχνίδια για τα παιδιά

➢ Εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά

➢ Επιστημονικές ομιλίες και δράσεις για τους γονείς

➢ και πολλά άλλα…

Η διάρκεια κάθε φεστιβάλ θα είναι περίπου 6 ώρες και όλες οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε συγκεκριμένο χρόνο, ενώ ορισμένες από αυτές θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα.

Στους παρακάτω πίνακες καταγράφονται ενδεικτικά προγράμματα δραστηριοτήτων.

→ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ αφορά δράσεις εντός και πέριξ του αγωνιστικού χώρου στις οποίες

συμμετέχουν τα παιδιά.

ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 9:00 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ 10:00 ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (1η ΑΞΙΑ) 10:20 – 11:20 ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (2η ΑΞΙΑ) 11:20 – 12:20 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 12:20 – 12:30 ΤΡΙΤΗ ΦΑΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (3η ΑΞΙΑ) 12:30 – 13:30 ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΑΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (4η ΑΞΙΑ) 13:30 – 14:30 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ 14:30 ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ 15:00 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 09:00 

Οι ακαδημίες πρέπει να προσέλθουν στο Στάδιο διεξαγωγής του Φεστιβάλ, στις 09:00 το πρωί, έτσι ώστε να διεξαχθεί ομαλά η διαδικασία της εγγραφής και της εισόδου τους στον χώρο.

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ: 10:00 

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει με την πραγματοποίηση μίας ανανεωμένης τελετής έναρξης, με σκοπό να νιώσουν όλοι οι συμμετέχοντες ότι συμμετέχουν σε μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ: 10:20 – 14:30 

Τα παιδιά χωρισμένα σε γκρουπ θα πάρουν μέρος σε μία σειρά από επιλεγμένα παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτά. O αγωνιστικός χώρος θα χωριστεί σε 4 τεταρτημόρια, επομένως, σε 4 ειδικά διαμορφωμένους τομείς (κάθε ένας αφιερωμένος σε μία αξία), όπου θα πραγματοποιούνται δραστηριότητες συναφείς με τις ομώνυμες αξίες (Ευ αγωνίζεσθαι, Ομαδικότητα, Αφοσίωση και Σεβασμός) έτσι ώστε, παράλληλα με τη διασκέδαση, τα παιδιά να λαμβάνουν σημαντικά μηνύματα που αντικατοπτρίζουν τις βασικές αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού. Κάθε δραστηριότητα, μαζί με το αντίστοιχο γήπεδό της, θα αποτελούν ένα “βήμα” της διαδικασίας και θα μεταλαμπαδεύουν ένα μήνυμα ζωής. Σε κάθε βήμα, δύο groups θα φιλοξενούνται στο γήπεδο παίζοντας ποδόσφαιρο και τα υπόλοιπα groups θα βιώνουν την εξωτερική δραστηριότητα. Κυκλικά, όλα τα groups θα περάσουν από 12 σταθμούς, με δυνατότητα είτε να συμμετέχουν στην εξωτερική δραστηριότητα, είτε να παίζουν αγώνες ποδοσφαίρου, ανάλογα με το αγωνιστικό πρόγραμμα. Ο διαχωρισμός των groups και η τοποθέτησή τους στο πρώτο βήμα, θα γίνει με βάση το ηλικιακό κριτήριο, έτσι ώστε να επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό η ηλικιακή ομοιογένεια.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, όλα τα παιδιά θα συμμετέχουν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες ή παράπλευρες δράσεις, με νόημα και στόχους στις 4 αξίες του Φεστιβάλ. Η διάρκεια που τα groups θα βρίσκονται σε κάθε τεταρτημόριο και επομένως σε κάθε τομέα-αξία, θα είναι μία ώρα. Το χρονικό διάστημα της μίας ώρας θα περιλαμβάνει αφενός διαδραστικές και ευφάνταστες ψυχαγωγικές δράσεις προσανατολισμένες στις αντίστοιχες αρετές, και αφετέρου άφθονο ποδοσφαιρικό παιχνίδι, το οποίο δεν θα έχει ως αυτοσκοπό τη νίκη, αλλά την διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ: 10:30 – 14:30 

Παράλληλα με τις δραστηριότητες των παιδιών, θα πραγματοποιηθούν δράσεις προσανατολισμένες στους γονείς και τους συνοδούς. Όπως και την περσινή χρονιά, θα λάβουν χώρα πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια και ομιλίες από την επιστημονική ομάδα του Προγράμματος, οι οποίες φέτος θα έχουν έντονο διαδραστικό χαρακτήρα και στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν οι γονείς και οι συνοδοί, με σκοπό να ενημερωθούν για σημαντικά ζητήματα που αφορούν στη σωστή ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους. Επιπλέον, θα λάβουν χώρα όμορφες δράσεις και στην κερκίδα, σχεδιασμένες ειδικά για τους συνοδούς, όπως quiz games και και freestyle ποδοσφαιρικά σόου, με τη συμμετοχή τους. Μια νέα μεγάλη προσθήκη αφορά τα μαθήματα μαγειρικής στα οποία γονείς και συνοδοί θα εμπλέκονται ενεργά, δημιουργώντας κάποιες εύκολες, γρήγορες, νόστιμες και απλές συνταγές χρησιμοποιώντας περισσεύματα από το κυρίως γεύμα, λαχανικά, φρούτα και έξυπνα υλικά, συνδυάζοντας γεύση με διατροφική αξία και ευκολία με ποικιλία και φαντασία.

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ: 14:30 

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται πανηγυρικά με την τελετή λήξης, όπου όλα τα παιδιά θα βραβευτούν για τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ, αλλά παράλληλα θα είναι και αυτοί που θα βραβεύσουν τους συμπαίχτες τους από τις άλλες ακαδημίες, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη μεγάλη διοργάνωση του προγράμματος.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ: 15:00 

Όλες οι ακαδημίες αποχωρούν μία προς μία, ούτως ώστε να μην δημιουργηθεί συνωστισμός. Φεύγοντας, όλα τα παιδιά παίρνουν ένα “Lunch Pack” με χυμό, sandwich, λαχανικά και φρούτα.

ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

Δικαίωμα συμμετοχής στα Φεστιβάλ έχουν παιδιά γεννημένα από την 01/01/2008 και έπειτα, τα οποία αγωνίζονται στις ακαδημίες του Προγράμματος και οι κηδεμόνες τους έχουν υπογράψει την αντίστοιχη φόρμα γονικής συναίνεσης για την αποδοχή της συμμετοχής των παιδιών αυτών στο Πρόγραμμα Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν, επίσης, οι προπονητές και τα στελέχη των ακαδημιών αυτών, καθώς και οι συνοδοί των παιδιών.

Ως ΣΥΝΟΔΟΙ των παιδιών ορίζονται όλοι εκείνοι που θα τα συνοδεύσουν στα Φεστιβάλ είτε είναι γονείς, είτε συγγενείς, είτε φίλοι. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κάνουν εγγραφή στο Φεστιβάλ και να δηλώσουν ποιο παιδί συνοδεύουν.

Η διαδικασία της εγγραφής για συμμετοχή στο Φεστιβάλ είναι πολύ σημαντική και θα

ολοκληρωθεί σε τρία στάδια:

 1. Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής κάθε ακαδημίας τουλάχιστον 10 ημέρες πριν την τέλεση του Φεστιβάλ στο οποίο θα συμμετάσχει. Η φόρμα αυτή θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον το 80% των τελικών συμμετεχόντων. Θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει όλα τα ζητούμενα στοιχεία. 2. Με την πρόσθεση ονομάτων συμμετεχόντων στην φόρμα εγγραφής η οποία θα ανανεώνεται συνεχώς

μέχρι και τρεις ημέρες πριν τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ. 3. Με τον τελικό έλεγχο της λίστας συμμετεχόντων στην είσοδο της εγκατάστασης που θα τελεστεί το

Φεστιβάλ, πριν την έναρξη αυτού.

➢ Κάθε ακαδημία μπορεί να προσέλθει στην εγκατάσταση που θα τελεστεί το Φεστιβάλ με

όποιον τρόπο επιθυμεί και με την άφιξη της θα ακολουθηθούν τα εξής βήματα: 

 1. Αποβίβαση παιδιών στην είσοδο της εγκατάστασης. Εκεί θα τους υποδεχθεί προσωπικό

της διοργάνωσης. 2. Επαλήθευση λίστας συμμετεχόντων και πρόσθεση νέων. Η διαδικασία αυτή θα γίνει στο κέντρο εγγραφών που θα βρίσκεται στην είσοδο της εγκατάστασης και υπεύθυνος για την ολοκλήρωση της είναι ο υπεύθυνος αποστολής της κάθε ακαδημίας. Ο υπεύθυνος αποστολής θα πρέπει να έχει μαζί του επικαιροποιημένη λίστα, με όλους τους συμμετέχοντες που είναι παρόντες, την οποία και θα πρέπει να παραδώσει στην είσοδο. 3. Διαπίστευση παιδιών, γονέων και προπονητών με ειδικά βραχιολάκια. Επίσης, σε όλους τους

συνοδούς των groups θα μοιραστεί και ειδικός χάρτης-οδηγός δραστηριοτήτων. 4. Προσωπικό της διοργάνωσης θα συνοδεύσει τους προπονητές και τα παιδιά εντός της εγκατάστασης, στα σημεία συνάντησης των ακαδημιών, ενώ οι γονείς θα οδηγούνται στις κερκίδες για να παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης του Φεστιβάλ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η έγκαιρη άφιξη της ακαδημίας στην εγκατάσταση θα βοηθήσει πολύ στην τήρηση της παραπάνω διαδικασίας και θα βοηθήσει στη γρήγορη και αποτελεσματική ολοκλήρωσή της.

➢ Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ δεν αφορά μόνο τα παιδιά και τους προπονητές της ακαδημίας αλλά και τους συνοδούς τους. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να τονιστεί στους γονείς των παιδιών ότι ο ρόλος τους θα είναι ενεργός και θα συμμετάσχουν σε διάφορες δράσεις, ειδικά σχεδιασμένες για αυτούς.

Σε ότι αφορά τη διατροφή των συμμετεχόντων ισχύουν τα εξής:

 1. Στα παιδιά που θα συμμετέχουν στα Φεστιβάλ θα προσφερθεί πακέτο γεύματος σύμφωνα με τις διατροφικές προδιαγραφές που έχει θέση η επιστημονική ομάδα του Προγράμματος.
 2. Ενδιάμεσα στις δραστηριότητες θα προσφερθεί στα παιδιά σνακ.
 3. Επειδή οι δραστηριότητες για τα παιδιά θα είναι πολλές και συνεχόμενες θα ήταν καλό

να έχουν καταναλώσει ένα καλό πρωινό στο σπίτι τους.

 1. Πακέτο γεύματος θα προσφερθεί και στους συνοδούς και τους προπονητές των παιδιών.

Σε ότι αφορά την ένδυση των συμμετεχόντων παιδιών ισχύουν τα εξής:

 1. Θα τους δοθεί T-shirt με το οποίο θα συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του Φεστιβάλ.
 2. Παρά το T-shirt που θα τους δοθεί, καλό θα ήταν να έχουν μαζί τους δύο αλλαξιές

ρούχα καθώς και αδιάβροχο μπουφάν.

 1. Προτείνεται τα παπούτσια που θα φορούν τα παιδιά, να είναι αθλητικά ή εναλλακτικά να

έχουν από κάτω σχάρα.

 1. Θα πρέπει να προσέλθουν στο Φεστιβάλ με αθλητική περιβολή, ιδανικά, της

ακαδημίας τους.

 1. Οι προπονητές θα πρέπει να φέρουν αθλητική περιβολή, ιδανικά, της ακαδημία τους.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-9515730. 

Σας ευχαριστούμε πολύ. 

Προηγούμενο άρθροΤο πρόγραμμα και οι διαιτητές στην 10η στροφή της Α’ ΕΠΣΡ
Επόμενο άρθροΑποτέλεσμα στο Γεράνι θέλει ο ΟΦΑ στο ντεμπούτο Τριχάκη