Το νεόδμητο κύπελλο Γ’ Εθνικής

Με στόχο τον σωστό προγραμματισμό και τη διευθέτηση κάποιων ανοικτών υποθέσεων, ούτως ώστε να μην υπάρξουν απορίες ή κενά σημεία προσπαθούν να υλοποιήσουν στην ΕΠΟ και στις επιτροπές το θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας και δη αυτόν του νεόδμητου της Γ’ Εθνικής.

     Οι δομές των δυο διοργανώσεων της ΕΠΟ αναμένεται να ξεκινήσουν από τον προσεχή Σεπτέμβριο και να ολοκληρωθούν ως τα μέσα Μαΐου με τους μεγάλους τελικούς.
Εκτός του κυπέλλου Ελλάδας δηλαδή, από φέτος κι επισήμως ως προς τις ανακοινώσεις (ουχί προς την τελική μορφή του), θεσπίστηκε το κύπελλο Ελλάδας Ερασιτεχνών καθώς επίσης και το Σούπερ Καπ Ερασιτεχνών.
Στο Κύπελλο Ελλάδος 2013-14 θα πάρουν μέρος οι 28 ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ και οι 18 ομάδες της Σούπερ Λιγκ.
Αρχικά, στον Α’ γύρο θα μετέχουν οι 28 ομάδες από την Φούτμπολ Λιγκ. Οι αγώνες θα είναι νοκ-άουτ και οι 14 νικήτριες ομάδες της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας στον Β’ γύρο θα κληθούν να βρεθούν στην κληρωτίδα με τις 18 ομάδες της Σούπερ Λιγκ.
Τα πράγματα εδώ αλλάζουν καθώς στον Β’ γύρο θα ξεκινήσουν οι διπλοί αγώνες που θα συνεχιστούν μέχρι και τα ημιτελικά.

Σε ομίλους το κύπελλο 
της Γ’ Εθνικής

Η νέα διοργάνωση της ΕΠΟ, θα έχει τη συμμετοχή και των 96 ομάδων στο Κύπελλο Γ’ Εθνικής.
Οι σύλλογοι θα χωριστούν -ίσως- σε 8 ομίλους και θα δώσουν μεταξύ τους αγώνες νοκ-άουτ.
Εάν για παράδειγμα, υπάρξει ένας όμιλος των «12», οι ομάδες θα χωριστούν σε 6 ζευγάρια και θα πορεύονται αγώνα με τον αγώνα έπειτα από αναμετρήσεις νοκ-άουτ.
Όταν θα μείνει μία ομάδα από κάθε όμιλο, οι νικητές θα κληρωθούν μεταξύ τους. Εδώ ωστόσο, η ΕΠΟ, δεν έχει διευκρινίσει εάν οι αγώνες θα είναι διπλοί ή μονοί και σε ουδέτερη έδρα.

      Αυτό θα ξεκαθαρίσει μόλις η ΕΠΟ εγκρίνει την προκήρυξη του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής και την ανακοινώσει επισήμως.
Προηγούμενο άρθροΕν αρχή είν’ η προφορική συμφωνία
Επόμενο άρθροΟ Παύλος Δερμιτζάκης στον Athletic Radio 104,2