Συνεχίζονται «τα Αρμένεια» με τους αγώνες δρόμου

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου συνεχίζονται τα «Αρμένεια» και σειρά παίρνουν οι διαδρομές των 2.000m(παιδικός), 5.000m (Ανδρών- Γυναικών) και 10.000m Βαγγέλης Γιακουμάκης (Ανδρών-Γυναικών ).

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 2.000 m

Η αρχή θα γίνει με τον παιδικό αγώνα των 2.000 m, με το Χώρο Εκκίνησης & Τερματισμού να είναι το Γήπεδο Αρμένων. Η ώρα εκκίνησης θα πραγματοποιηθεί στις 19:00, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα Παιδιά άνω των 7 ετών(γεννηθέντες 2016 και πριν).

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν μπλουζάκι, μετάλλιο και αναμνηστικός έπαινος. Επίσης θα βραβευθούν τα 3 πρώτα αγόρια και τα πρώτα 3 κορίτσια μέχρι 9 ετών(γεννηθείς 2014-2016), τα 3 πρώτα αγόρια και τα πρώτα 3 κορίτσια μέχρι 12 ετών(γεννηθείς 2011-2013) και τα 3 πρώτα αγόρια και τα πρώτα 3 κορίτσια μέχρι 15 ετών(γεννηθείς 2008-2010). Το κόστος συμμετοχής θα είναι δωρεάν.

                               Λίγα λόγια για την διαδρομή:

Η εκκίνηση του παιδικού αγώνα 2.000m θα γίνει από το Γήπεδο Αρμένων με κατεύθυνση βόρεια( προς τον οικισμό). Οι συμμετέχοντες θα τρέξουν στον κεντρικό δρόμο φθάνοντας μέχρι τον φούρνο του Καλλέργη όπου εκεί θα στρίψουν δεξιά(προς τα ανατολικά) φθάνοντας στην οικία του Γεωργίου Ε. Κολυβάκη και εκεί στρίβουν ξανά δεξιά (προς τα νότια) φθάνοντας μέχρι την οικία του Βασιλείου Περβολιαννάκη όπου και συνεχίζουν ευθεία φθάνοντας έως την οικία Σηφάκη Α. Ιωάννη, όπου στρίβουν αριστερά και με κατεύθυνση  ευθεία φθάνουν στην οικία Φραγκιαδάκη Γεωργίου(καμάρα) όπου περνάνε από κάτω και ανεβαίνουν την ανηφόρα και φθάνουν στην οικία Μαρκουλάκη Δ. Θεμιστοκλή όπου στρίβουν δεξιά. Περνάνε από το σοκάκι αυτό και φθάνουν στην οικία του Ζακινθυνού Γεωργίου (Αντωνίας) και στην συνέχεια μπαίνουν στον χωμάτινο δρόμο όπου οδηγεί στο γήπεδο Αρμένων και στον τερματισμός.

ΑΡΜΕΝΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 5.000 m

Πέντε λεπτά αργότερα στις 19:05 θα ξεκινήσει ο αγώνας δρόμου των 5.000m στο γήπεδο Αρμένων όπου στο ίδιο σημείο θα πραγματοποιηθεί και ο τερματισμός.

Στη συγκεκριμένη διαδρομή δικαίωμα συμμετοχής: Όλοι ο πολίτες (ενήλικες, παιδιά και ΑΜΕΑ) άνω τον 7 ετών(γεννηθέντες 2016 και πριν). Τα παιδιά μέχρι και 10 ετών θα πρέπει να είναι με την συνοδεία συγγενικού τους προσώπου. Επίσης θα δοθεί σε όλους τους συμμετέχοντες δωρεάν μπλουζάκι, μετάλλιο και αναμνηστικός έπαινος, ενώ θα απονεμηθούν κύπελλα, στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες. Ακόμα θα βραβευθεί ο μεγαλύτερος και η μεγαλύτερη σε ηλικία συμμετέχοντας. Για όποιον ενδιαφέρεται παρέχεται δωρεά μεταφορά αθλητών για τους εκτός Νομού Ρεθύμνου που επιθυμούν να συμμετάσχουν από όλες τις πόλεις της Κρήτης. Θα μπορούν την ημέρα των αγώνων (Τετάρτη 2 Αυγούστου) να μετακινηθούν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ μέχρι τον οικισμό των Αρμένων και με επιστροφή με τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ αρκεί να έχουν κάνει την εγγραφή και δηλώνοντας την Πόλη αναχώρησης τους μέχρι τη Δευτέρα 31 Ιουλίου και ώρα 14:00. Το κόστος συμμετοχής του αγώνα είναι στα 5 ευρώ.

                                     Λίγα λόγια για τη διαδρομή

Την εν λόγο διαδρομή κάθε συμμετέχοντας θα μπορεί να την κάνει με τον δικό του τρόπο και ρυθμό(τρέχοντας, βαδίζοντας ή περπατώντας).Είναι σε ασφάλτινο-τσιμεντένιο(30% περίπου) αλλά και για μεγάλη απόσταση σε χωμάτινο οδόστρωμα(70% περίπου). Θεωρείται και κρίνεται μέτριας δυσκολίας ενώ σε κάποια σημεία περιέχει ανηφόρες μικρών αποστάσεων με αρκετή δυσκολία. Για διευκόλυνση των δρομέων σε όλη την διαδρομή θα υπάρχουν βέλη σήμανσης-κατεύθυνσης και χιλιομέτρων. Η εκκίνηση είναι από το γήπεδο Αρμένων με κατεύθυνση βόρεια προς το χωριό. Στην διασταύρωση για Κούμους στρίβουμε αριστερά με κατεύθυνση νότια και δυτικά προς τα χωριά φωτεινού, Αγ. Γεώργιο, Κούμους…. Στο ύψος του Αγ. Γεωργίου και αμέσως μετά το παλαιό στρατόπεδο Αρμένων, στρίβουμε δεξιά στον Αγροτικό (χωμάτινο) δρόμο όπου με πορεία βόρεια θα κατευθυνθούμε προς τον δρόμο που οδηγεί στο χωριό Κάστελλος. Στην συνέχεια αφού περάσουμε το συνεργείο αυτοκινήτων «Ζαχαριώτης», φθάνουμε πίσω από το παλαιό στρατόπεδο Αρμένων και τωρινά Στρατιωτικά οικήματα αξιωματικών και στην διασταύρωση του επαρχιακού δρόμου Ρέθυμνο –Αγ. Βασιλείου. Στην διασταύρωση αυτή περνάμε απέναντι με κατεύθυνση ανατολικά όπου ακολουθάμε τον ασφάλτινο δρόμο φθάνοντας μέχρι την οικία του Παπαδάκη Ηλία όπου στρίβουμε αριστερά και βόρεια για τον χωμάτινο δρόμο με κατεύθυνση προς την εκκλησία των Αγ. Αναργύρων. Στην πρώτη διασταύρωση που συναντάμε μετά από περίπου 200 μέτρα στρίβουμε δεξιά και με κατεύθυνση νότια φθάνουμε στην βρύση «Ρουκουνέλι». Από εκεί συνεχίζουμε ευθεία φθάνοντας στις οικίες Περβολιανάκη Βασίλειου, Γυπαράκη Ιωάννη και αμέσως μετά Σηφάκη Α. Ιωάννη, όπου στρίβουμε αριστερά και με κατεύθυνση ευθεία φθάνουμε στην οικία Φραγκιαδάκη Γεωργίου(καμάρα) όπου περνάμε από κάτω και ανεβαίνοντας την ανηφόρα φθάνουμε στην οικία Μαρκουλάκη Δ. Θεμιστοκλή όπου στρίβουμε δεξιά. Περνάμε από το σοκάκι αυτό και φθάνουμε στην οικία του Ζακινθυνού Γεωργίου(Αντωνίας) και στην συνέχεια μπαίνουμε στον χωμάτινο δρόμο όπου μας οδηγεί στο γήπεδο Αρμένων όπου είναι και ο τερματισμός. Το χρονικό όριο ολοκλήρωσης του αγώνα των 5χλμ. είναι 1 ώρα και 15’ λεπτά.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 10.000 m «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ»

Την ίδια ώρα στις 19:05 θα ξεκινήσει και η διαδρομή των10.000 m «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ» στο ίδιο σημείο (χώρος Εκκίνησης & Τερματισμού είναι το γήπεδο Αρμένων). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι πολίτες άνω τον 18 ετών(γεννηθέντες 2005 και πριν).

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν μπλουζάκι, μετάλλιο και αναμνηστικός έπαινος. Επίσης θα απονεμηθούν κύπελλα, στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες. Ακόμα θα βραβευθεί ο μεγαλύτερος και η μεγαλύτερη σε ηλικία συμμετέχοντας.

Και στη συγκεκριμένη διαδρομή παρέχεται δωρεά μεταφορά αθλητών για τους εκτός Νομού Ρεθύμνου που επιθυμούν να συμμετάσχουν από όλες τις πόλεις της Κρήτης θα μπορούν την ημέρα των αγώνων (Τετάρτη 2 Αυγούστου) να μετακινηθούν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ μέχρι τον οικισμό των Αρμένων και με επιστροφή με τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ αρκεί να έχουν κάνει την εγγραφή και δηλώνοντας την Πόλη αναχώρησης τους μέχρι τη Δευτέρα 31 Ιουλίου και ώρα 14:00. Το κόστος συμμετοχής για τον αγώνα είναι στα 5 ευρώ.

                                  Λίγα λόγια για τη διαδρομή:

Είναι σε ασφάλτινο-τσιμεντένιο(30% περίπου) αλλά και για μεγάλη απόσταση σε χωμάτινο οδόστρωμα(70% περίπου). Θεωρείται και κρίνεται μέτριας δυσκολίας ενώ σε κάποια σημεία περιέχει ανηφόρες μικρών αποστάσεων με αρκετή δυσκολία. Για διευκόλυνση των δρομέων σε όλη την διαδρομή θα υπάρχουν βέλη σήμανσης-κατεύθυνσης και χιλιομέτρων καθώς και εθελοντές . Η εκκίνηση είναι από το γήπεδο Αρμένων με κατεύθυνση βόρεια προς το χωριό. Στην διασταύρωση για Κούμους στρίβουμε αριστερά με κατεύθυνση νότια και δυτικά προς τα χωριά φωτεινού, Αγ. Γεώργιο, Κούμους…. Στο ύψος του Αγ. Γεωργίου και αμέσως μετά το παλαιό στρατόπεδο Αρμένων, στρίβουμε δεξιά στον αγροτικό (χωμάτινο) δρόμο όπου με πορεία βόρεια θα κατευθυνθούμε προς τον δρόμο που οδηγεί στο χωριό Κάστελλος. Όταν περάσουμε το συνεργείο αυτοκινήτων «Ζαχαριώτης», φθάνουμε στην διασταύρωση παλαιό στρατόπεδο Αρμένων και τωρινά Στρατιωτικά οικήματα αξιωματικών όπου πηγαίνουμε αριστερά με κατεύθυνση για το χωριό Κάστελλο. Όταν φθάσουμε στον κάθετο και ασφάλτινο δρόμο που οδηγεί στον Κάστελλο πηγαίνουμε ευθεία(βόρεια) φθάνοντας στο ποιμνιοστάσιο του Δημητρίου Βογιατζάκη όπου ο δρόμος μας οδηγεί πίσω από το Υστερομινωϊκό Νεκροταφείο Αρμένων και διακλάδωση για τον οικισμό Σωματά. Στην διασταύρωση αυτή περνάμε απέναντι με κατεύθυνση ανατολικά προς την περιοχή Παράδεισος. Στην διασταύρωση για την εκκλησία Αγ. Γεώργιος – Ρίζα στρίβουμε δεξιά αγροτικό (χωμάτινο) δρόμο και με κατεύθυνση νότια και παράλληλα με το όρος Βρύσινα πηγαίνουμε έως την διασταύρωση για τον οικισμό της Καρέ. Στην διασταύρωση της Καρέ στρίβουμε δεξιά στον ασφάλτινο δρόμο με κατεύθυνση βόρεια και το χωριό Αρμένοι φθάνοντας πάνω από το γήπεδο και τον τερματισμό.

Το χρονικό όριο ολοκλήρωσης του αγώνα των 10χλμ. είναι 1 ώρα και 40’ λεπτά.

Υπεύθυνος Διοργάνωσης είναι ο Κος Σκουλούδης Ναπολέων Κιν. 6975907754

Όλες τις εκδηλώσεις θα τις καλύψει Γιατρός και ο Ελληνικό Ερυθρός Σταυρός Ν. Ρεθύμνης.

Επίσης όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό με ευθύνη δική τους ή των γονέων τους, πριν από τους αγώνες. Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Προηγούμενο άρθροΜε επιτυχία η πρώτη μέρα των “Αρμένειων”
Επόμενο άρθροΜε τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε και η δεύτερη μέρα των “Αρμένειων”