Σπουδαίο διπλό του ΟΦΑ στον Φουρφουρά για το Κύπελλο ΕΠΣΡ

Βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΡ πραγματοποίησε νωρίτερα το απόγευμα ο ΟΦΑ επικρατώντας με 2-0 του Ψηλορείτη στο γήπεδο Φουρφουρά στο ματς της 1ης αγωνιστικής του Δ’ Ομίλου της διοργάνωσης. Ένταση, αψιμαχίες και δύο αποβολές στις καθυστερήσεις του ματς.

Η ομάδα μας, η οποία για άλλο ένα ματς είχε αρκετές απουσίες (Βογιατζάκης, Κοσμίδης, Πενθερουδάκης, Γεωργιουδάκης, Κουταλάς, Αποστολάκης, Μενιουδάκης, Καλησπεράκης, Ι. Κολυβάκης, Βασαδάκης και οι στρατευμένοι Κουταλάς, Κριτσιώτης, Λεονάρντο, Πολιτάκης), παρουσιάστηκε αρκετά συγκεντρωμένη και διαβασμένη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης αποφεύγοντας σε μεγάλο βαθμό τα λάθη και πήρε μια δίκαιη νίκη βάσει απόδοσης και αποτελεσματικότητας στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς.

Οι παίκτες του Μιχάλη Τριχάκη μπήκαν από την αρχή δυνατά και είχαν την εδαφική υπεροχή μην αφήνοντας ελεύθερους διαδρόμους στους αντιπάλους τους για να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν κινδύνους στην εστία του Ε. Κολυβάκη. Πρώτη καλή στιγμή στο 3′ όταν από σέντρα του Τσόλα ο Σκουλούδης βρέθηκε σε θέση βολής όμως ο Βεζύρης τον πρόλαβε και μπλόκαρε.

Στο 16′ από πάσα του Τσόλα και γύρισμα του Βαβουράκη ο Σκουλούδης δεν μπόρεσε να πλασάρει με την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικούς. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν για να πάρουν το προβάδισμα αλλά το κοντινό πλασέ του Βαβουράκη στο 28′ μετά από πάσα του Μ. Τάρε και τα φάουλ του Μάνσε στο 33′ και στο 40′ δεν κατέληξαν στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας.

Στην επόμενη φάση όμως από σέντρα του Μάνσε ο προωθημένος Γ. Γασπαράκης στην προσπάθειά του να κάνει το ψαλιδάκι δέχτηκε τράβηγμα από τον Κρασονικολάκη μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής του παιχνιδιού κ. Γρύλλης έδειξε την άσπρη βούλα με τους γηπεδούχους πάντως να διαμαρτύρονται υποστηρίζοντας ότι είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ. Ο Μάνσε στο 42′ ήταν ψύχραιμος από την άσπρη βούλα για το 0-1.

Στην επανάληψη η Αμαριώτικη ομάδα μπήκε πιο δυνατά θέλοντας να πιέσει για την ισοφάριση και λίγο έλειψε να το πετύχει στην φάση του 53′ όταν από σέντρα του Κουρνιανού ο επερχόμενος Παπαδογιαννάκης από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε άουτ. Στο 56′ από φάουλ του Τσόλα ο Βαβουράκης πλάσαρε άουτ ενώ στο 65′ το δυνατό σουτ του Μάνσε απέκρουσε ο Βεζύρης με υπερένταση.

Εννέα λεπτά αργότερα ο Τσόλας επιχείρησε σουτ από το κέντρο του γηπέδου βλέποντας τον τερματοφύλακα του Ψηλορείτη εκτός θέσης αλλά η μπάλα πέρασε μόλις δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Ίδια κατάληξη είχε η προσπάθεια του ίδιου παίκτη στο 84′ όμως δύο λεπτά αργότερα η ομάδα μας κλείδωσε ουσιαστικά την νίκη της. Στο 86′ ο Μίκα Τάρε πλάσαρε μόλις άουτ και στην επαναφορά των παικτών του Γιώργου Μανωλακάκη ο Βεζύρης έκανε βιαστική πάσα στον Μαρκουλάκη με τον Τσαπόκου να “διαβάζει” την φάση να κλέβει την μπάλα και να σκοράρει για το 0-2.

Στο 92′ είχαμε αψιμαχίες και ένταση στο ματς με τους Κρασονικολάκη και Γ. Γασπαράκη να έρχονται σε λεκτική αντιπαράθεση και με ανθρώπους και των δύο ομάδων να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και να πιάνονται στα χέρια, αλλά το επεισόδιο να λήγει με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και τον κ. Γρύλλη να αποβάλλει με απευθείας κόκκινη και τους δύο παίκτες και τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν το ματς με δέκα παίκτες.

Ψηλορείτης (Γιώργος Μανωλακάκης): Βεζύρης, Λοσεουρασβίλι, Μαρκουλάκης, Πόπτσης, Κρασονικολάκης, Μανωλιτσάκης, Ι. Μουρτζανός, Ν. Διαμαντάκης, Βρέντζος (46′ Κουρνιανός), Παπαδογιαννάκης, Θ. Γασπαράκης.

ΟΦ Αρμένων (Μιχάλης Τριχάκης): Ε. Κολυβάκης, Καραλής, Ν. Κολυβάκης, Γ. Γασπαράκης, Κτιστάκης, Εμιλιάνο, Τσόλας, Βαβουράκης, Κ. Σκουλούδης (56′ Τσαπόκου), Μάνσε, Τάρε (94′ Νιολάκης).

Ανακοινώθηκαν οι αρχηγοί για φέτος, συμβολικό δώρο στον Τσόλα για την εισαγωγή του σε σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. 

Εν τω μεταξύ κατόπιν πρότασης από τον προπονητή της ομάδας και σύμφωνης γνώμης του Προέδρου και του Δ.Σ. του ΟΦΑ ορίστηκαν οι αρχηγοί για την φετινή αγωνιστική περίοδο. Αυτοί είναι κατά σειρά οι Γιώργος Βογιατζάκης, Νίκος Κολυβάκης, Βασίλης Τσόλας και Έρλιντ Μάνσε. Όσον αφορά τον Βασίλη Τσόλα το Δ.Σ. του ΟΦΑ, όπως έχει πράξει άλλωστε και σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, θέλοντας να ευχαριστήσει και να επιβραβεύσει τον αρχηγό της ομάδας στο σημερινό παιχνίδι με τον Ψηλορείτη για την επιτυχία της εισαγωγής του στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο αποφάσισε να του δώσει μια δωροεπιταγή αξίας 100 ευρώ για αγορές αθλητικών ειδών από το συνεργαζόμενο κατάστημα SPORTY’S ιδιοκτησίας Βαγγέλη Κιοσέ.

Προηγούμενο άρθροΘετική πρεμιέρα στον Φουρφουρά θέλει σήμερα ο ΟΦΑ (με ΑΟΨ στις 17:00)
Επόμενο άρθροΤροποποίηση του προγράμματος 2ης αγωνιστικής του Κυπέλλου