Ρομάνο: “O Εργοτέλης βρίσκεται ξανά εκεί που του αξίζει”

Για την φετινή προετοιμασία του Εργοτέλη στη Νάουσα και την επιστροφή μετά τον τραυματισμό του μίλησε στην επίσημη σελίδα της ομάδας ο Ντιέγκο Ρομάνο.

Ο αρχηγός των “κιτρινόμαυρων” τόνισε την επιθυμία του να μείνει ο Εργοτέληςγια πάντα στη μεγάλη κατηγορία, αναφέροντας ότι εκεί ανήκει, αλλά και την εμπιστοσύνη που έχει στο τεχνικό τιμ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας

Για τη νέα χρονιά που βρίσκει τον Εργοτέλη στη Super League:

“Θέλω να εκδηλώσω τα συναισθήματα μου για τη νέα χρονιά. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξουμε και πάλι στη Super League. Πρόπερσι τραυματίστηκα και αγωνίστηκα πολύ λίγο και δεν έφτανε μόνο αυτό, αλλά ήρθε και στη συνέχεια ο υποβιβασμός μας. Ήταν πολύ δύσκολο για εμένα στο διάστημα που δεν μπορούσα να αγωνιστώ, ωστόσο τα κατάφερα με την βοήθεια της οικογένειας μου, του Εργοτέλη (διοίκηση, τεχνικό και ιατρικό επιτελείο, φίλαθλοι) και των φίλων μου.

Αποθεραπεύτηκα και έμεινα στην ομάδα με ένα και μόνο στόχο: Να ανέβει ο Εργοτέλης και πάλι στη Super League. Μετά από πολλή δουλειά και μεγάλη προσπάθεια πετύχαμε το στόχο που είχαμε θέσει εξ αρχής.

Πλέον βρίσκεται ο Εργοτέλης εκεί που του αξίζει και εκεί που πρέπει να είναι. Ο Εργοτέλης έλειψε από τη Super League. Είναι καθαρή ομάδα, οργανωμένη, με καλούς φιλάθλους. Θα παλέψουμε για να μείνει η ομάδα για πάντα στην μεγάλη κατηγορία”.

Για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας που ξεκίνησε σήμερα στον Άγιο Παύλο:

Είναι ένα πολύ καλό μέρος για να κάνουμε την δουλειά που πρέπει και να είμαστε όλοι μαζί. Η συγκεκριμένη περίοδος είναι σημαντική για την εξέλιξη της χρονιάς. Προετοιμαζόμαστε για να φτιάξουμε ένα καλό σύνολο που θα μπορέσει να πετύχει στους στόχους του.

Βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο, δουλεύουμε καλά από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η φετινή αγωνιστική περίοδος. Πιστεύω ότι με την έναρξη του πρωταθλήματος θα είμαστε σε καλό βαθμό ετοιμότητας. Είμαστε στο σωστό δρόμο”.

Για τα φιλικά παιχνίδια που ακολουθούν: 

“Τα φιλικά πιστεύω ότι θα επιβεβαιώσουν το καλό σημείο που βρισκόμαστε. Σίγουρα δεν μετράνε τα αποτελέσματα, ωστόσο μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για το τεχνικό μας επιτελείο.

Όλοι οι παίκτες περιμένουμε να αγωνιστούμε. Μαζί με τους παίκτες που ήρθαν και αυτούς που θα έρθουν θα φτιάξουμε ένα δεδομένα καλό σύνολο”.

Για την ευθύνη που έχει ως αρχηγός του Εργοτέλη:

“Είμαι χαρούμενος, είμαι ευτυχισμένος που είμαι αρχηγός σε μια ομάδα όπως ο Εργοτέλης. Όλοι μου δείχνουν σεβασμό και εγώ είμαι ένα με την ομάδα και τους συμπαίκτες μου.

Ο αρχηγός πρέπει να είναι το παράδειγμα για τους υπόλοιπους. Να παλεύει και να μάχεται πρώτος απ’ όλους. Να είναι στην πρώτη γραμμή”.

Για το νέο προπονητή και το τεχνικό επιτελείο:

Ο κ. Πετράκης είναι πολύ καλός άνθρωπος και αυτό είναι σημαντικό για τους ποδοσφαιριστές. Συνεργαζόμαστε για μικρό χρονικό διάστημα, ωστόσο φαίνεται ότι είναι καλός προπονητής και του αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, κάτι που αρέσει και σε εμένα. Είμαι σίγουρος ότι θα φτιάξουμε καλή ομάδα.

Το υπόλοιπο προπονητικό επιτελείο είναι γνωστό σε εμάς και από την περσινή περίοδο. Δουλεύουν με όρεξη και πάθος και μας βοηθάνε κάθε μέρα”.

Για την κλήρωση του πρωταθλήματος:

“Θα παίξουμε με όλους, οπότε δεν έχει για εμένα ιδιαίτερη σημασία το πρόγραμμα. Σεβόμαστε τους αντιπάλους μας, ωστόσο πρέπει πρώτο απ’ όλα να κοιτάζουμε την δική μας ομάδα”.

ΠΗΓΗ: http://www.athleticradio.gr

Προηγούμενο άρθροΦιλικό Πλατανιάς – Εργοτέλης στις 4 Αυγούστου
Επόμενο άρθροΤέλος ο Ψωμάς από την Επισκοπή