Καραΐσκος: “Στόχος του Γιούχτα η παραμονή”

O Bασίλης Καραΐσκος  αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, του στόχους του Γιούχτα, τον ΟΦΗ και πολλά άλλα…

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Καραΐσκος 

Για το πρωτάθλημα της Football League και την παρουσία της ΑΕΚ σε αυτό…

Τα πρωταθλήματα είναι ίδια και δεν αλλάζουν. Το ποδόσφαιρο είναι  κλασικό άθλημα. Απλά η φετινή Γ εθνική έχει μεγαλύτερες ταχύτητες. Υπάρχει μεγάλη ανταγωνιστικότητα με δυνατές ομάδες και νομίζω θα πάει στο δύναμη. Τα ματς θα πηγαίνουν στο 1-0.Σίγουρα η ΑΕΚ δίνει μια διαφορετική αίγλη στο πρωτάθλημα. Εμάς δεν μας έπεσε. Η ΑΕΚ θα ήταν ένα κίνητρο για τον κόσμο. Είναι πολυτέλεια να είναι στην δικιά μας κατηγορία. Η ΑΕΚ είναι ΑΕΚ και θα βγει κατηγορία. Έχουν μεγαλώσει νέα παιδιά με την ομάδα αυτή και έχει παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Θα ήταν καλό για εμάς σαν Γιούχτας να παίζαμε με την ΑΕΚ. Ήμασταν άτυχοι σε αυτό το τομέα. Υπάρχουν βέβαια και άλλες ιστορικές ομάδες όπως η Προοδευτική και ο Ιωνικός, που είναι και στον όμιλο μας. Είναι η πρώτη φορά που η ομάδα θα πάει να αγωνιστεί στην Αθήνα και προετοιμαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα για αυτό.

Για το αν είναι πιο ανοιχτά τα πράγματα στον όμιλο του Γιούχτα λόγω της μη παρουσίας της ΑΕΚ…

Εμείς θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να μείνουμε κατηγορία. Ο Ιωνικός πάει για πρωτάθλημα και θα είναι μια ομάδα που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Είναι και η οικογένεια σπανού από πίσω και θα είναι η πιο δυνατή ομάδα της κατηγορίας μάλλον. Για εμάς το ζητούμενο είναι να μείνουμε κατηγορία. Θα είναι μια μεγάλη εμπειρία το φετινό πρωτάθλημα για τα παιδιά.

Για τον τρόπο που δημιουργήθηκε το φετινό πρωτάθλημα…

Μας κούρασε και το περιφερειακό. Για μένα το τελευταίο ειδικά. Είχα πολλές και καλές προτάσεις αλλά με κούρασε.  Ήταν ένα μίνι πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων που φαινόταν από τις πρώτες αγωνιστικές οι ομάδες που θα ξεχωρίσουν και αυτές που θα πέσουν. Κούρασε και τον κόσμο. Το φετινό πρωτάθλημα θα δώσει κίνητρο και στον κόσμο να πάει στο γήπεδο. Το ποδόσφαιρο είναι ένα θέαμα και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε και καλό ποδόσφαιρο. Είναι ένα πρωτάθλημα ελκυστικό αυτό που θα γίνει.Ο κόσμος βρίσκει και μια διέξοδο στα γήπεδα. Μην το χαλάσουμε και το χάσουμε αυτό .Ήμουν φανατικός οπαδός της Νίκης Βόλου και η λατρεία μου ήταν να περιμένω να παίξω στην ομάδα αλλά και όταν δεν ήμουν ποδοσφαιριστής πότε θα παίξει η ομάδα να πάω στο γήπεδο. Το γήπεδο είναι μια διέξοδος και ο κόσμος θέλει να ξεσκάσει από τα προβλήματα του. Το γήπεδο είναι δυο ώρες και σου αφαιρεί όλα τα προβλήματα. Δεν αντέχεται πλέον το περιφερειακό. Το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής θα δώσει άλλη αίγλη. Το άγχος των ποδοσφαιριστών είναι που θα πάνε. Είναι μια ευκαιρία και για αυτούς να δείξουν το ταλέντο τους και να πετύχουν μέσα από την δουλειά τους. Με την ανεργία που υπάρχει το να παίζεις μπάλα είναι προνομιούχο. Εκατό ζωές να είχα θα έπαιζα ποδόσφαιρο. Οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι είναι προνομιούχοι και να δουλεύουν. Έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο και πρέπει να πάμε εκεί που αλλάζει και να μην το πάμε χρόνια πίσω. Πρέπει να το καταλάβουν και οι ποδοσφαιριστές αυτό.

Για τον ΟΦΗ…

Ο ΟΦΗ έφτιαξε μια καινούργια ομάδα. Το άτυχο αποτέλεσμα ήταν με τον Πανιώνιο. Με την Βέροια ήταν ένα παιχνίδι που μπορούσε να πάει σε όλα τα αποτελέσματα αλλά τελικά έχασε. Για μένα ο ΟΦΗ πρέπει να βγάλει περισσότερες παίκτες στην επίθεση. Δεν γίνεται μόνο με τον Περογαμβράκη. Η φιλοσοφία πρέπει να αλλάξει. Δεν μπορείς να είσαι μόνο με ένα παίκτη στην περιοχή. Κρεμαστήκαμε πάνω στον Παπάζογλου. Δεν μπορείς να περιμένεις από ένα παίκτη. Ο ΟΦΗ μπορεί να έχει 2 ισοπαλίες και μια ήττα αλλά δεν χάθηκε και ο κόσμος. Η Τρίπολη πάντα χάνει στο Ηράκλειο και ελπίζω να κάνει εκεί την αρχή και να ανεβαίνει στην συνέχεια ο ΟΦΗ.

Για το αν του έχει κάνει εντύπωση από την ομάδα…

Ο Γκαλέτι είναι ο γνωστός παίκτης. Δημιουργεί κάποιες φάσεις αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Δεν μπορεί με ένα παίκτη στην επίθεση πρέπει να βγαίνουν τα μπακ και να πατάνε τα χαφ περιοχή.Παίζουν μακριά. Δεν είναι ο Κάλαϊτζιτς παίκτης για να περιμένεις να μπαίνει μέσα στην περιοχή και  να σκοράρει. Η Ντορτμουντ βγάζει 7 παίκτες μέσα στην περιοχή. Δεν μπορείς με 1 παίκτη να βγάλεις γκολ και πρέπει να αλλάξει η τακτική. Αυτός βέβαια που θα κρίνει είναι ο προπονητής. Εμένα με ρώτησες την γνέμα μου και σου απαντώ.

Για το αν του έκανε εντύπωση κάτι από το φιλικό μεταξύ του Γιούχτα και του ΟΦΗ;

Παίζουν σωστό ποδόσφαιρο και αλλάζουν θέση. Ατό είναι σημαντικό για μια ομάδα. Εντύπωση που έκανε ο Νιμανί. Πιστεύω πως έχει προσόντα αλλά σαν να  συμβαίνει κάτι με αυτόν δεν ξέρω. Είναι λίγο σπασμένος και σαν να βαριόταν αλλά νομίζω έχει ποιότητα. Σίγουρα και ο Λαμπρόπουλος είναι ένας παίκτης που μπορεί να σου βάλει και γκολ και είναι σημαντικό αυτό. Θα δώσει βοήθειες.

Για τον κόσμο του ΟΦΗ…

Ο ΟΦΗ είναι αυτός που είναι γιατί έχει κόσμο. Αν εξαιρέσεις τις μεγάλες ομάδες ο πιο αξιαγάπητος κόσμος είναι του ΟΦΗ. Σε σπρώχνει και έχεις να καυχιέσαι για τον κόσμο. Όμως δεν παίζει ο κόσμος μπάλα. Πρέπει να κάνεις κάτι και εσύ. Δεν θα ξεχάσω το παιχνίδι με την Παναχαϊκή όπου χάναμε 0-3 στο ημίχρονο και τελικά με την βοήθεια του κόσμου το γυρίσαμε και νικήσαμε 4-3.

 

Προηγούμενο άρθροΟρίστηκαν οι πέντε αρχηγοί της Επισκοπής
Επόμενο άρθροΑνανεωμένος και φιλόδοξος ο νέος ΟΦ Αρμένων