Επιτυχημένο το “Beach Running 2013”

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διοργάνωση «Beach Running 2013», με την συμμετοχή δεκάδων αθλητών από το Ρέθυμνο, την Ελλάδα, αλλά και εννιά ακόμη χωρών. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο Δήμος Ρεθύμνου και το Τμήμα Αθλητισμού σε συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού και με την υποστήριξη του συλλόγου Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνου. Στο πρόγραμμα των διοργανωτών είχε συμπεριληφθεί αγώνας δρόμου απόστασης 5 χιλιομέτρων.

Ο αγώνας διεξήχθη στην παραλία του Ρεθύμνου με αφετηρία και τερματισμό το κτήριο Δελφίνι. Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και οι συμμετοχές ξεπέρασαν κατά το τριπλάσιο προηγούμενων ετών. Έλαβαν μέρος παιδιά από 10 ετών, και ενήλικες έως και 62 ετών. Συνολικά συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας συμμετείχαν αθλητές από δέκα (10) χώρες (Αμερική, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Βέλγιο, Ιταλία, Σουηδία. Δανία, Νορβηγία, Σαουδική Αραβία). Ο αγώνας αυτός τείνει να γίνει θεσμός για τον Δήμο Ρεθύμνου αφού υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ντόπιους αθλητές και μη αθλητές αλλά το κυριότερο από ξένους επισκέπτες κάθε εθνικότητας όπου γνωρίζουν τις ομορφιές του τόπου μας μέσο του αθλητικού Τουρισμού. Πρώτος στους άνδρες τερμάτισε ο Σηφάκης Εμμανουήλ του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης με χρόνο 20’11’’ και  στις γυναίκες η Γουνάκη Βασιλεία από το Βέλγιο με χρόνο 23’17’’.

Τον Δήμο Ρεθύμνου εκπροσώπησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαρινάκης όπου έκανε και τις απονομές στους τρεις πρώτους άνδρες, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Υπεύθυνος Αθλητισμού κ. Δημήτρης Λαχνιδάκης όπου πέρα από την συμμετοχή του στον αγώνα σαν αθλητής, βράβευσε με την σειρά του τις τρεις πρώτες γυναίκες. Ραντεβού δόθηκε από όλους (διοργανωτές, αθλητές, θεατές κ.α) για του χρόνου για το «Beach Running 2014».

Στα αποτελέσματα κατάταξης των 5 km είχαμε τα εξής:
Γενική ανδρών
1. Σηφάκης Εμμανουήλ (Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης) 20’11’’
2. Alejander Lie από την Νορβηγία με χρόνο 22’ 29’’και διέμενε στο
Ξενοδοχείο “THEARTEMIS”
3. Rajmussen Peter από την Δανία με χρόνο 22’ 31’’και διέμενε στο
Ξενοδοχείο “IDEON”

Γενική Γυναικών
1. Γουνάκη Βασιλεία από το Βέλγιο με χρόνο 23’17’’
2. Πετρουλάκη Κων/να (Ο.Κ.Α ΠΡΕΒΕΛΗ) με χρόνο 25’48’’
3. Liliengren Bengatsson Christina από την Σουηδία με χρόνο 29’45’’
και διέμενε στο Ξενοδοχείο “CONSTANTIN”

ΠΗΓΗ: http://www.goodnet.gr

Προηγούμενο άρθρο2η θέση στο Open της Βάρης για την Δηλαβέρη
Επόμενο άρθροΒραζιλιάνικη φινέτσα στην παραλία του Ρεθύμνου