Επιτυχημένο το 1ο Διαδικτυακό Ποδοσφαιρικό Σεμινάριο “Primavera Football About” με ενεργή συμμετοχή του ΟΦΑ

theFOOTBALLabout_1oSeminar_new__

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή αρκετών ατόμων που ασχολούνται στον χώρο του ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα προπονητές Ακαδημιών πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 8-10 Μαΐου το 1ο Διαδικτυακό Σεμινάριο με τον τίτλο “Primavera Football About” που αφορούσε Προπονητική, Οργάνωση – Διοίκηση και Καινοτόμες Υπηρεσίες και αποτέλεσε κοινή πρωτοβουλία των ποδοσφαιρικών Ακαδημιών του Ν. Αχαΐας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ

Διοργανωτές ήταν η A&D SPORTS MANAGEMENΤ εταιρία που αποτελείται από ιδιοκτήτες Ακαδημιών του Ν. Αχαϊας και η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα της ΕΠΟ και της ΕΠΣ Αχαϊας. Το κόστος συμμετοχής ήταν μόλις 15 ευρώ με τα έσοδα μάλιστα να διατίθενται για καλό σκοπό, την ενίσχυση των δομών υγείας της περιοχής σε μια περίοδο με αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν λόγω της πανδημίας. Σε κάθε Ακαδημία του προγράμματος στάλθηκε μια δωρεάν πρόσκληση από τους διοργανωτές. ενώ από πλευράς ΟΦ Αρμένων το σεμινάριο παρακολούθησε ο Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της ομάδας μας Ηλίας Βουρτζούμης.

Οι συμμετέχοντες από την Ελλάδα και όχι μόνο (ακόμη από Κύπρο, Γερμανία, Αγγλία αλλά και την μακρινή Αυστραλία) πλησίασαν τους 500 (468 για την ακρίβεια) και είχαν την δυνατότητα να βλέπουν ζωντανά μέσω του προσωπικού τους υπολογιστή τις ομιλίες των εισηγητών αλλά είχαν την δυνατότητα είτε κατά την διάρκεια αλλά κυρίως μετά την ολοκλήρωση κάθε ενότητας να υποβάλλουν ερωτήματα είτε γραπτά είτε προφορικά όπως και να ανταλλάσσουν απόψεις σε ιδιωτική συνομιλία (chat) καθώς υπήρχαν οι σχετικές επιλογές από την πλατφόρμα του σεμιναρίου το οποίο συντονιζόταν από την κ. Διονυσία Λουκοπούλου.

Το επίπεδο με δεδομένο ότι ήταν το πρώτο webinar κρίνεται ιδιαίτερα υψηλό από όλους όσους είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν τόσο σε οργανωτικό όσο και στο δύσκολο τεχνικό-λειτουργικό κομμάτι της πλατφόρμας και στόχος είναι να καταφέρει να καθιερωθεί. Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου την 1η μέρα ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Προέδρου της ΕΠΣ Αχαΐας κ. Αγγελου Δανιήλ και συνεχίστηκε με την εισήγηση του κ. Δημήτρη Ράπτη Τεχνικού Δ/ντη των Ακαδημιών Δαβουρλής Κ. 92 με θέμα “Υπάρχει μέθοδος; 1+1=3”.

Ακολούθησε ο κ. Άρης Ζαφειράτος από την εταιρία AZ Sports Scholarships ο οποίος μίλησε για τις “Αθλητικές υποτροφίες σε Αμερικανικά Πανεπιστήμια”. Επόμενος ομιλητής και τελευταίος πριν το μεσημεριανό διάλειμμα ήταν ο κ. Ανδρέας Σταθόπουλος προπονητής φυσικής κατάστασης ο οποίος αναφέρθηκε στον “Σχεδιασμό, Εφαρμογή και καθοδήγηση προπόνησης ταχύτητας στο ποδόσφαιρο ανά ηλικία”.

Το σεμινάριο συνεχίστηκε το απόγευμα με την εισήγηση του Τεχνικού διευθυντή ακαδημιών και Πρώην Ομοσπονδιακού προπονητή U17 και U19 κ. Θεόδωρου Παχατουρίδη με θέμα “Ρόλος scouter σε παίκτες”. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Κων/νος Τσάνας Δ/ντης Υποδομών ΠΑΕ ΑΕΚ ο οποίος παρουσίασε το θέμα “Αγωνιστική φιλοσοφία και αξιολόγηση”.

Επόμενος ομιλητής ήταν ο κ. Δημήτρης Θεοδοσίου προπονητής U19 ΠΑΕ Παναιτωλικός και ανέλυσε το θέμα “Ανάπτυξη παιχνιδιού από την αμυντική στην κεντρική ζώνη”. Η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του κ. Θεόδωρου Σαββίδη προπονητή U19 ΠΑΕ Ξάνθης πάνω στο θέμα “Οι τεχνολογικές εφαρμογές στην εξειδίκευση της προπονητικής διαδικασίας”.

Η 2η μέρα ξεκίνησε με μια ακόμη ενδιαφέρουσα ομιλία που είχε να κάνει με τα “Θέματα γυναικείου ποδοσφαίρου” και αναπτύχθηκε από τρεις κατά σειρά ομιλητές ξεκινώντας με τον τον κ. Δημήτρη Πιερρουτσάκο FC Barcelona Contributor, Πρόεδρος Veteran’s Selecte, Ambassador #EQUALGAME, ακολούθησε η προπονήτρια ποδοσφαίρου κ. Ivana Zdravkovic και στη συνέχεια η ενεργή επαγγελματίας παίκτρια Αναστασία Σπυριδωνίδου.

Την σκυτάλη πήρε αμέσως μετά ο κ. Ηλίας Κυριακίδης Διευθυντής Εκπαίδευσης δικτύου Ακαδημιών  ΠΑΕ ΑΕΚ ο οποίος ανέπτυξε το θέμα “Πυλώνες Δικτύου και (επανα)Προσδιορισμός Εννοιών”. Ακολούθησε ο κ. Σωκράτης Οφρυδόπουλος Προπονητής ΠΑΕ Παναχαϊκής ο οποίος μίλησε για το “3-4-3 (3-4-2-1) Ένα αμυντικογενές επιθετικό σύστημα” και μετά τον λόγο πήρε ο κ. Χρήστος Παρασκευόπουλος Προπονητής U-19 ΠΑΕ Παναχαϊκής με θέμα “Ανάλυση Αντιπάλου Ομάδας”.

Το απογευματινό πρόγραμμα συμπεριελάμβανε την ανάλυση του εκπαιδευτή διαιτησίας κ. Ανδρέα Λαγού πάνω στο θέμα “Ποδόσφαιρο και διαιτησία η μεταξύ τους συνεργασία”. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι κ. Γιώργος Πανίδης, ο Προπονητής υποδομών Γερμανίας Δημήτρης Κοντοδήμος και η δικηγόρος με ειδίκευση στο αθλητικό δίκαιο κ. Πέννυ Κονιτσιώτη στην πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση “Ευκαιρίες νέων ταλαντούχων αθλητών στην Γερμανία”.

Η δεύτερη μέρα ολοκληρώθηκε με την πολύ ιδιαίτερη παρουσίαση από τον Καθηγητή φυσικής αγωγής αθλητικής Γερμανικής σχολής Κολωνίας κ. Γιώργου Καχριμάνη ο οποίος είναι και επιστημονικός συνεργάτης του Αστέρα Τρίπολης FC σχετικά με τον “Γονιδιάκο έλεγχο”.

Η 3η μέρα περιελάμβανε την “Παρουσίαση COLLECTION 2020” από τον κ. Μιχάλη Σιβρή Δ/ντη της Αθλητικής εταιρίας STANNO από την Αυστραλία ενώ επόμενος ομιλητής ήταν ο κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος Ορθοπαιδικός Χειρούργος (Ιατρικός Υπεύθυνος Promitheas Patras BC) με το πολύ κρίσιμο θέμα που απασχολεί όλους τους ποδοσφαιριστές πλέον και είναι “Τραυματισμοί των κάτω άκρων στο ποδόσφαιρο: πρόληψη και αντιμετώπιση”. Παραπλήσια θεματολογία ήταν και η ακόλουθη από τον Ιδιοκτήτη του Κέντρου αποκατάστασης ΛΑΕΡΤΙΟΝ κ. Λευτέρη Παυλίδη με τίτλο “Εργομετρικό Πρόληψης Τραυματισμού ΛΑΕΡΤΙΟΝ”.

Εξίσου σημαντική και με ξεχωριστό ενδιαφέρον ήταν και η τοποθέτηση του προπονητή ποδοσφαίρου κ. Άρη Παπαναγόπουλου σχετικά με την “Επανένταξη αθλητών στην αγωνιστική δραστηριότητα”. Το πρωινό πρόγραμμα της Κυριακής 10 Μαΐου έκλεισε με την εισήγηση του COACH νοοτροπίας κ. Ηλία Καραπιπέρη ο οποίος αναφέρθηκε στο “Όσα δεν μπορεί το σχολείο…τα μπορεί το ποδόσφαιρο [οι κρυφές εκπαιδευτικές ιδιότητες του ποδοσφαίρου]”.

Το απογευματινό πρόγραμμα με το οποίο ολοκληρώθηκε η 3η και τελευταία μέρα του σεμιναρίου ξεκίνησε με την ομιλία του εκπαιδευτή διαιτησίας κ. Μάνθου Χρυσόστομου που είχε θέμα “Παράβαση χεριού  [παίξιμο της μπάλας με το χέρι, με πρόθεση]”. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε η Αθλητική ψυχολόγος κ. Ηλιάνα Παχατουρίδη που αναφέρθηκε στο ζήτημα “Ο ρόλος των γονέων απέναντι στο παιδί/αθλητή”.

Τον λόγο πήρε αμέσως μετά ο κ. Σπύρος Πασπαλίδης Specific coach-Προπονητής UEFA B’ ο οποίος ανέλυσε την Διαδικτυακή Πλατφόρμα V4data.gr με αναλυτικά στατιστικά και όχι μόνο παικτών και ομάδων σε πολλούς τομείς.

Τελευταίος ομιλητής του σεμιναρίου την Κυριακή βράδυ ήταν βάσει του προγράμματος ο Anatoliy Timoshchuk βοηθός προπονητή στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης ο οποίος όμως βρισκόταν βάσει εντολών της διοίκησης με την αποστολή της ομάδας να βρίσκεται σε ξενοδοχείο της πόλης όπου εκτός από τις ώρες των προπονήσεων-προετοιμασίας ενώ δεν υπήρχε δυνατότητα σύνδεσης Ίντερνετ να αναλύσει το θέμα “Building a better club” δηλαδή “Χτίζοντας έναν καλύτερο σύλλογο”.

Την παρουσίαση πραγματοποίησε για λογαριασμό του ο άμεσος συνεργάτης του στη Ζενίτ και scouter της ομάδας κ. Mickie Priest. Ο Βρετανός μάλιστα έχει διατελέσει επί έξι χρόνια Υπεύθυνος Υποδομών στην Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ ενώ έχει εργαστεί και σαν τεχνικός στην Φούλαμ.

Προηγούμενο άρθροΠρώτη συνάντηση στον ΟΦΑ για απολογισμό και σχεδιασμό της επόμενης μέρας
Επόμενο άρθροΕυχές του ΟΦ Αρμένων στους εορτάζοντες της ομάδας