Επικύρωση βαθμολογίας σε όλες τις κατηγορίες & αποφάσεις από την ΕΠΣΡ – Επίσημα στην Α’ ΕΠΣΡ και τη νέα σεζόν ο ΟΦΑ

Τη Δευτέρα 22-6-2020  συνεδρίασε το Δ.Σ της ΕΠΣΡ με  θέματα που απασχολούν το Ρεθεμνιώτικο  ποδόσφαιρο.   Ανταλλάχτηκαν  πολλές και χρήσιμες απόψεις μεταξύ των μελών ενώ πάρθηκαν και συγκεκριμένες αποφάσεις:
  1. Έγινε ενημέρωση από τον δικηγόρο κο  Ζαχαρία Σταγάκη που έχει ειδικότητα σε ζητήματα αθλητικού-ποινικού δικαίου στο τομέα της αθλητικής βίας, ο οποίος φοιτά ως μεταπτυχιακός στο αγγλικό πανεπιστήμιο του Λάφμπορο (Loughborough University) όπου του ανάθεσε να διεξάγει έρευνα στο Ρέθυμνο για τη βία στο τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Η έρευνα αυτή έχει ως αποκλειστικό στόχο την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων με βάση τα ερευνητικά αποτελέσματα και θα διεξαχθεί  για καθαρά ακαδημαϊκούς σκοπούς με συνεντεύξεις δια ζώσης ή με τηλεδιάσκεψη διασφαλίζοντας τα προσωπικά δεδομένα .
  2. Ο Ενωσιακός προπονητής Μπαστάκης  Γεώργιος ανέλυσε διεξοδικά την πορεία των Μικτών ομάδων για την περίοδο 2019-20. Το ΔΣ τον ευχαρίστησε για την άψογη μέχρι τώρα συνεργασία.
  3. Με τον Πρόεδρο κ.Τίτο Χνάρη και τον Β΄ Αντιπρόεδρο κ.Ιωάννη Γαζανό θα εκπροσωπηθεί η ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ που θα γίνει στις 30 Ιουνίου 2020 στο ξενοδοχείο DIVANI APOLLON στο Καβούρι Βουλιαγμένης.
  4. Έγινε η επικύρωση των βαθμολογιών σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΠΟ και της ΓΓΑ μέχρι την αγωνιστική που άρχισε η απαγόρευση διεξαγωγής αγώνων:
  5. Στην Α Κατηγορία  Πρωταθλητής ανακηρύσσεται ο ΑΟΝ ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ και Δευτεραθλητής ο ΑΟ ΑΡΗΣ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ που ανέρχονται στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία. Δεν υποβιβάζεται στην Β΄ Κατηγορία καμία ομάδα. Yποβιβάζεται στη Β’ Κατηγορία το σωματείο ΠΑΟ ΑΛΦΑΣ λόγω του ότι παραιτήθηκε.
  6. Στην Β κατηγορία Πρωταθλητής ανακηρύσσεται το σωματείο ΔΟΞΑ ΠΛΑΤΑΝΕ και Δευτεραθλητής ο ΑΓΣΣΝ ΦΟΙΝΙΚΑΣ που ανέρχονται στην Α΄ Κατηγορία. Για να συμπληρωθεί ο αριθμός 14 στην Α΄ Κατηγορία απαιτείται ν΄ανεβεί και τρίτη ομάδα από την Β΄ Κατηγορία. Ο τρίτος στην κατάταξη της βαθμολογίας ΦΛΟΓΑ ΡΟΥΣΤΙΚΩΝ παραιτήθηκε εγγράφως για την άνοδό του και θα γίνει ερώτημα στο σωματείο  ΑΡΚΑΔΙ ΑΓΓΕΛΙΑΝΩΝ εάν επιθυμεί ν΄ανέβει κατηγορία.
  7. Στην κατηγορία υποδομών Κ16 πρωταθλητής ανακηρύσσεται το σωματείο ΑΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
  8. Στην κατηγορία υποδομών Κ14 πρωταθλητής ανακηρύσσεται το σωματείο ΑΟΝ ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (1) και
  9. Στην κατηγορία υποδομών Κ12 στον Α΄ Όμιλο πρωταθλητής ανακηρύσσεται το σωματείο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ και στον Β΄ Όμιλο το σωματείο ΑΟΝ ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (2).
  10. Αποφασίστηκε η μείωση 30% των παραβόλων συμμετοχής Α-Β κατηγορίας-Κυπέλλου-Υποδομών για τη περίοδο 2020-21 λόγω της έκτακτης κατάστασης του covid-19 που δημιουργήθηκε έχοντας ως  αποκλειστικό στόχο την οικονομική ελάφρυνση των ομάδων. Επίσης θα γίνει ερώτημα στην νομική υπηρεσία της ΕΠΟ εάν έχουμε δικαίωμα να μειωθούν κατά 30% και τα πρόστιμα των ομάδων.
  11. Ορίστηκε συνάντηση ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ και ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020  για ανταλαγή απόψεων και λήψη αποφάσεων  για την καλύτερη  προετοιμασία των ομάδων ενόψει της νέας  ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021 . Ο τόπος και η ώρα θα γίνουν γνωστά με νεότερο δελτίο τύπου και εφ΄όσον βέβαια το επιτρέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Παράλληλα στη συνάντηση αυτή θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις για τα όρια των ηλικιών των ποδοσφαιριστών που θα πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα.
  12. Ορίστηκε από 1 Αυγούστου έως 10 Αυγούστου 2020 η κατάθεση των δηλώσεων συμμετοχών περ.2020-2021. Επίσης ορίστηκε η ημερομηνία κλήρωσης του Πρωταθλήματος και κυπέλλου για την Κυριακή 23 Αυγούστου. Ο τόπος και η ώρα  θα οριστεί σε επόμενο δελτίο τύπου.
  13. Έγινε εκτενή συζήτηση  για το ενωσιακό γήπεδο. Οι προτάσεις για παραχώρηση χώρου στη συζήτηση ήταν τρεις: Αρμένοι, Καλονύκτι και Τσεσμέ.  Τις  επόμενες ημέρες θα γίνει προσπάθεια για ραντεβού με τη δημοτική αρχή για την εξεύρεση λύσης-παραχώρησης χώρου στην ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ακούγοντας όμως και τη δικιά της πρόταση. Η ανάγκη δημιουργίας  Ενωσιακού γηπέδου στο Ρέθυμνο είναι επιτακτική,  οι συνθήκες έχουν ωριμάσει ενώ υπάρχει και η διαβεβαίωση της Πολιτείας  και της Περιφέρειας Κρήτης για  άμεση χρηματοδότηση, ώστε το Ρέθυμνο να αποκτήσει το δικό του στολίδι.
  14. Αποφασίστηκε η δημιουργία του SITE της ΕΠΣΡ για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των φίλων του ποδοσφαίρου
  15. Αποφασίστηκε η αγορά αυτοκινήτου τύπου ΒΑΝΑΚΙ για την ενίσχυση των σωματείων μέσω λαχειοφόρου αγοράς.
Πηγή: Rethymnosports.gr
Προηγούμενο άρθροΔιόρθωση ανακοίνωσης του ΟΦΑ για ανανέωση Γερωνυμάκη
Επόμενο άρθροΑνανεώσεων συνέχεια στον ΟΦΑ με ακόμη έξι παίκτες