Δελτίο Τύπου του ΟΦΑ για την επιτυχημένη διοργάνωση “Αρμένεια 2019”

Ολοκληρώθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία τα Αρμένεια 2019 που όπως φάνηκε και από τις αντιδράσεις και συζητήσεις του κόσμου ήταν μια από τις καλύτερες διοργανώσεις που έχουν γίνει ποτέ στην περιοχή των Αρμένων. Μια διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός στο Ρέθυμνο και όχι μόνο. Η συμμετοχή στα αγωνίσματα ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη για όλες τις ηλικίες και ειδικά στα μικρά παιδιά που συμμετείχαν με πολύ μεγάλη χαρά και έδειξαν να το απολαμβάνουν περισσότερο από όλους. Σε όλες τις δράσεις δεν συμμετείχαν μόνο κάτοικοι των Αρμένων αλλά και από την ευρύτερη περιοχή του νομού Ρεθύμνου. Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν δώρο από τους διοργανωτές μετάλλιο, έπαινο και αναμνηστικό μπλουζάκι. Οι βασικοί στόχοι των φετινών ΑΡΜΕΝΕΙΩΝ ήταν η συνέχεια και αναβίωση των παλαιότερων εθίμων η παρακίνηση και συμμετοχή του κόσμου(όλων των ηλικιών) ειδικά σε αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις αλλά και ο εμπλουτισμός-αναβάθμιση των δράσεων(ποδηλατοβόλτα).

Η 1η μέρα περιελάμβανε μια ποδηλατοβόλτα  6,500 μέτρων που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία των ΑΡΜΕΝΕΙΩΝ με τις συμμετοχές να ξεπερνούν κάθε προσδοκία με άτομα όλων των ηλικιών. Οι συμμετέχοντες ποδηλάτες μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν μια ποδηλατοβόλτα με βαθμό δυσκολίας 1-2 σε χωμάτινη κυρίως  διαδρομή μέσα στο πράσινο και πανέμορφο τοπίο των Αρμένων μακριά από αυτοκίνητα και παντού τύπου μηχανοκίνητα οχήματα.

Την 2η μέρα των εκδηλώσεων η ομάδα των παλαιμάχων αντιμετώπισε σε φιλική αναμέτρηση την ανδρική ομάδα του ΟΦΑ με τους μεγαλύτερους να θυμούνται τις όμορφες στιγμές από όταν αγωνίζονταν στην ομάδα που αγαπούσαν σε μια άλλη εποχή για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα.

Για την ιστορία νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα των παλαιμάχων με το “αγγλικό” σκορ 4-3 με σκόρερ κατά σειρά τους Βαγγέλη Σκουλούδη, Γιώργο Κτιστάκη, Νίκο Δρουδάκη, Νεκτάριο Γερωνυμάκη. Για την τωρινή ομάδα του ΟΦΑ σκόραραν οι Γιάννης Παντ. Γαλερός, Κωστής Σκουλούδης και Γιάννης Γερωνυμάκης. Χρέη διαιτητή έκανε με επιτυχία ο προπονητής Σήφης Μανωλούδης. Για τους παλαίμαχους αγωνίστηκαν οι: Γιώργος Κτιστάκης, Νίκος Δρουδάκης, Νεκτάριος Γερωνυμάκης, Γιάννης Τσουρδαλάκης, Μιχάλης Ζακυνθινός, Βαγγέλης Σκουλούδης, Ναπολέων Σκουλούδης, Ηρακλής Σκουλούδης, Δημήτρης Βογιατζάκης, Κωστής Λεντζάκης, Γιάννης Γυπαράκης, Παντελής Περβολιανάκης, Γιάννης Σκουλούδης, ενώ για τον ΟΦΑ οι: Κωστής Αποστολάκης, Βαρδής Μενιουδάκης, Γιάννης Εμμ. Γαλερός, Γιάννης Γερωνυμάκης, Κωστής Σκουλούδης, Νίκος Μαλετσάς, Γιάννης Παντ. Γαλερός, Γιώργος Βογιατζάκης, Βασίλης Τσόλας, Δημήτρης Φραγκάκης, Άκης Κασιάρας, Στέλιος Μανουσάκης.

Την 3η μέρα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο Αρμένειος δρόμος 3,500 μέτρων με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή σε μια διαδρομή που ξεκινάει και καταλήγει στον χώρο που βρίσκεται έξω από τον Πολιτιστικό σύλλογο των Αρμένων ενώ περνάει από τα όμορφα στενά και περάσματα του χωριού αλλά και χωμάτινες ελαφρώς ανηφορικές αλλά και κατηφορικές διαδρομές. Στην συγκεκριμένη δράση συμμετείχαν και οι παίκτες της πρώτης ομάδας του ΟΦΑ όπως και πολλά παιδιά των Ακαδημιών μας. Ακολούθησαν η ρίψη ακοντίου VORTEX ένα πολύ ενδιαφέρον αγώνισμα αλλά και οι τσουβαλοδρομίες που είναι ένα ιστορικό δρώμενο.

 

 

 

 

 

Στην ρίψη ακοντίου με έτος γέννησης 2009-2010 τις πρώτες τρεις θέσεις πήραν οι Αντώνης Πεδιαδιτάκης, Γιάννης Λεντζάκης και Μαρία Νικηφόρου ενώ στην επόμενη κατηγορία (2008-2009) πρώτευσαν οι Αλέξανδρος Σαρής, Μάριος Σηφάκης, Μαρία-Στέλλα Κωσταράκου (2009). Από τους γεννηθέντες 2005-2007 τις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι Ιάσονας Σκουλούδης(2006), Κωνσταντίνος Καλησπεράκης(2005) και Γιάννης Παπαδονικολάκης. Τέλος οι συμμετέχοντες με έτος γέννησης 2003-2004 αντίστοιχα ήταν ο Μιχάλης Χαιρέτης(2003), Κωστής Ηλιάκης (2004) μοιράστηκαν την πρώτη θέση και ακολούθησαν Κωνσταντίνος Σκουλούδης και Σοφία Φραγκιαδάκη (2004).

Η 4η και τελευταία μέρα των εκδηλώσεων είχε να κάνει με το Πολιτιστικό μέρος και την πραγματοποίηση του παραδοσιακού πανηγυριού ανήμερα της εορτής του πολιούχου των Αρμένων, Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Χρηστού όπου μας διασκέδασε ο Πέτρος Μαρούλης με το συγκρότημά του μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Ειδική βράβευση έγινε από τους διοργανωτές στην μεγαλύτερη σε ηλικία συμμετέχουσα στην ποδηλατοβόλτα την κ. Ειρήνη Ξηρά αλλά και στον μεγαλύτερο σε ηλικία συμμετέχοντα στον Αρμένειο δρόμο τον γνώριμο μας κ. Γιώργο Κτιστάκη.

 

 

 

 

 

 

Το σωματείο του ΟΦ ΑΡΜΕΝΩΝ επί της ευκαιρίας των ΑΡΜΕΝΕΙΩΝ 2019, θέλοντας να βοηθήσει και ταυτόχρονα να ευχαριστήσει το Σώμα Εθελοντών Διασωστών-Σαμαρειτών του Ν. Ρεθύμνου για την πολυετή προσφορά τους, σε όσους τους έχουν χρειαστεί του προσέφερε ένα φορείο για τις μεγάλες ανάγκες του σώματος.

Στις εκδηλώσεις το παρών από πλευράς φορέων έδωσαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος τμήματος Αθλητισμού κ. Δημήτρης Λαχνιδάκης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επιτρόπος και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου πάτερ Νικόλαος Νικηφόρος και ο εφημέριος της ενορίας Αρμένων πάτερ Ευάγγελος Ζαφειρόπουλος. Ευχή όλων φυσικά είναι η καθιέρωση των Αρμενείων ώστε να γίνει θεσμός και να εμπλουτιστεί με περισσότερα αγωνίσματα και δράσεις.

Εκ του Δ.Σ. του ΟΦ Αρμένων

Προηγούμενο άρθροΑνταγωνιστικός με Κ19 και Νέους Εργοτέλη ο ΟΦΑ
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση ΟΦΑ για τους τυχερούς λαχνούς