Αγχωτική αλλά δίκαιη νίκη-πρόκριση του ΟΦΑ κόντρα στα Γεράκια (1-0)

Την πρόκριση στην επόμενη φάση “σφράγισε” ο ΟΦΑ μετά την αποψινή δύσκολη αλλά καθαρή νίκη με 1-0 κόντρα στην αξιόμαχη ομάδα των Γερακιών Γερανίου με σκόρερ του μοναδικού τέρματος τον Νίκο Γεωργιουδάκη.

Η ομάδα μας είχε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο στο οποίο είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και σκόραρε το γκολ που έκρινε όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια τον νικητή ενώ είχε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά της.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε με τους “κόκκινους” να έχουν την εδαφική υπεροχή αλλά να μην καταφέρνουν να δημιουργήσουν τις ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ και τους φιλοξενούμενους από την πλευρά τους να πιέζουν για το τέρμα της ισοφάρισης.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και μόλις στο 2′ ο Τσόλας με ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στο 5′ και στο 8′ τα πλασέ του Τάρε και του Μάνσε αντίστοιχα δεν βρήκαν στόχο ενώ στο 11′ το φάουλ του Γεωργιουδάκη έδιωξε με γροθιές ο Σηφακάκης. Τέσσερα λεπτά αργότερα το πλασέ του Μάνσε και στο 18′ το πλασέ του Τσόλα ήταν άστοχα ενώ και στο 19′ από το κόρνερ του Βαβουράκη ο Τάρε πλάσαρε άουτ.

Φτάσαμε στο 31′ όταν ο Εμιλιάνο σέντραρε από δεξιά μετά από κόντρα η μπάλα στρώθηκε στον Γεωργιουδάκη με τον έμπειρο μέσο να πλασάρει ψύχραιμα από το ύψος του πέναλτι για το 1-0. Έξι λεπτά αργότερα ο Μίκα Τάρε από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να σκοράρει ενώ την ίδια τύχη είχαν τα σουτ του Μάνσε στο 42′ και 45’+ μετά από σέντρα του Βαβουράκη.

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση όμως το πλασέ του Νικόλαου μετά από σέντρα του Αποκορονιωτάκη βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε με τον Βαβουράκη να εκτελεί φάουλ στο 52′ και τον Μίκα Τάρε να μην προλαβαίνει με κοντινή προβολή να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Έξι λεπτά αργότερα από λάθος του Σηφακάκη ο Σκουλούδης έκλεψε αλλά η μπάλα κόντραρε στο πλασέ που επιχείρησε. Επόμενη καλή στιγμή ήταν στο 72′ το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Τσόλα το οποίο μπλόκαρε ο νεαρός γκολκίπερ.

Στο 86′ ο Μάνσε και στο 90′ ο Κουταλάς απείλησαν αλλά δεν σκόραραν ενώ στο 91′ ο Εμιλιάνο σούταρε αλλά ο Σηφακάκης μπλόκαρε. Οι Γερανιώτες στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων λίγο έλειψε να σκοράρουν αλλά το φάουλ του Ασμαργιανάκη πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων ενώ στην συνέχεια από σέντρα του Κολυβάκη ο Τσαπόκου δεν πρόλαβε να πλασάρει από πολύ κοντά με το 1-0 να μένει μέχρι τέλους.

Πλέον οι παίκτες του Μιχάλη Τριχάκη στρέφουν το βλέμμα τους στο εντός έδρας παιχνίδι της πρεμιέρας του Πρωταθλήματος Α’ ΕΠΣΡ απέναντι στον μαχητικό Φοίνικα με στόχο να συνεχίσουν τα θετικά αποτελέσματα του Κυπέλλου με την 3η νίκη σε ισάριθμα επίσημα ματς.

ΟΦ Αρμένων (Μιχάλης Τριχάκης): Ε. Κολυβάκης, Γεωργιουδάκης (75′ Νιολάκης), Ν. Κολυβάκης, Καραλής, Εμιλιάνο, Τσόλας, Βογιατζάκης, Μάνσε, Σκουλούδης (60′ Κουταλάς), Τάρε (75′ Τσαπόκου), Βαβουράκης.

Γεράκια Γερανίου (Κώστας Κλαψινός): Ε. Σηφακάκης, Νικόλαος (89′ Βαμβακάς), Ι. Μαρινάκης (55′ Κοτσαρίνης), Τζιφάκης, Ε. Καρυλάκης (13′ λ.τ. Αποκορωνιωτάκης), Καπετανάκης, Ασμαργιανάκης, Νικηφόρος (46′ Γ. Νικολακάκης), Ματθαιακάκης, Γ. Μαρινάκης, Παντελάκης (89′ Δ. Νικολακάκης).

Προηγούμενο άρθροΓια την νίκη-πρόκριση ο ΟΦΑ υποδέχεται τα Γεράκια για το Κύπελλο ΕΠΣΡ (19.00)
Επόμενο άρθροΤο αναλυτικό πρόγραμμα 2ης, 3ης στροφής Α’ ΕΠΣΡ