Το 17ο Σούπερ Καπ ψάχνει κάτοχο

Άνοιγμα ποδοσφαιρικής αυλαίας θα ζήσει ο φίλαθλος κόσμος του Ρεθύμνου την Κυριακή στις 17:00 στο γήπεδο Σοχώρας.

Το 17ο τρόπαιο του Σούπερ Κυπέλλου θα περιμένει υπομονετικά στο στολισμένο τραπέζι των επισήμων τον νέο κάτοχό του για να το σηκώσει στον ρεθυμνιώτικο ουρανό. Ποιος θα είναι αυτός; ο Ερμής ή ο Ψηλορείτης…

      Αλήθεια είναι ότι οι συγκεκριμένες δύο ομάδες που γεύθηκαν πολλές χαρές στη σεζόν που πέρασε, είναι αυτές που ανοίγουν τη φετινή και θέλουν να υπερθεματίσουν στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι με την κατάκτηση ενός τίτλου που θα μείνει στην ιστορία.
      Η συγκεκριμένη διοργάνωση βέβαια, δεν κρύβει καμία σκοπιμότητα αφού αποτελεί την γιορτή του τοπικού ποδοσφαίρου και δίνει την ευκαιρία σ’ όλους τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τους φιλάθλους να ζήσουν μία εκ διαμέτρου διαφορετική εικόνα απ’ αυτές που συνήθως συναντάμε στα γήπεδα.
      Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που προπονητές και ποδοσφαιριστές μιλούν πρωτίστως για μία γιορτή έτσι όπως την ονειρεύεται ο καθένας που έχει την τύχη να συμμετέχει σ’ αυτή.
      Ο Ερμής που πέρυσι κατέκτησε το κύπελλο ΕΠΣΡ κερδίζοντας 1-0 τα Λιβάδια, βρίσκεται στην Γ’ Εθνική και με την ενίσχυση στη μεταγραφική περίοδο, αν μη τι άλλο, συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα μα και τις απαιτήσεις για να αναλάβει τον ρόλο του φαβορί.
      Στην άλλη πλευρά, βρίσκεται ο Ψηλορείτης ο οποίος πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Α’ ΕΠΣΡ στην ισοβαθμία από το Σπήλι.
      Τα μπαράζ που διεξάχθηκαν για την υπερπρωταθλητή Κρήτης προκειμένου να αναδυθεί μία ομάδα της Κρήτης στην επιφάνεια της Γ’ Εθνικής, ταλαιπώρησαν τους Ρεθυμνιώτες οι οποίοι μαζί με τον Ζαρό, την Ιωνία και τον ΑΟΑΝ αγωνίζονταν μέχρι τα μέσα του Ιούνη.
      Μοιραία η προετοιμασία ξεκίνησε αργά και οι προσθήκες αποδεικνύεται ότι, θέλουν χρόνο για να ενταχθούν στα νέα δεδομένα της ομάδας.
      Αυτό που πρέπει να ειπωθεί είναι ότι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Σταυρακάκης, Κοζανίδης (από τον Ερμή) και Κρασονικολάκης, Φίλιππος Μουρτζανός από τον Ψηλορείτη.
Ο λόγος στους προπονητές

Οι δύο προπονητές, ο Μανώλης Σουτζής και ο Φίλιππος Μουρτζανός μίλησαν στα «ΡΝ» για όσα επιδιώκουν στο ματς της Κυριακής. Ο καθένας από τη σκοπιά του θέλει να είναι αυτός που θα γελάσει στο τέλος. Αμφότεροι όμως εστίασαν στην σημασία που έχει αυτό το ματς για το καλό του ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου.

Μανώλης Σουτζής: 
«Στα χαρτιά είμαστε το φαβορί»

«Είναι μία γιορτή για το ρεθυμνιώιτκο ποδόσφαιρο.
Στα χαρτιά είμαστε το φαβορί. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε για τη νίκη, για το τρόπαιο και για την ιστορία του συλλόγου αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο όποιος κι αν είναι αυτός. Στην προκειμένη περίπτωση ο Ψηλορείτης είναι η ομάδα που διεκδικεί να κάνει την έκπληξη αλλά που θεωρητικά είναι το αουτσάιντερ της αναμέτρησης.
Εμείς από την πλευρά μας, θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να το ευχαριστηθούν οι ποδοσφαιριστές μου  αλλά κι ο κόσμος που θα έρθει να το παρακολουθήσει».

Μουρτζανός: 
«Είμαστε ανέτοιμοι αλλά ελπίζω ανταγωνιστικοί»

Από την πλευρά του ο Φίλιππος Μουρτζανός αναλαμβάνει για πρώτη φορά στην καριέρα του ομάδα ανδρών και μάλιστα εκπροσωπεί το ίδιο το χωριό του μαζί με τα φιλαράκια του. Ο Φίλιππος που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, τόνισε με τη σειρά του, ότι μεγάλη σημασία έχει η συμμετοχή…
«Είναι μια ιστορική ημέρα και παράλληλα μια ξεχωριστή στιγμή για τον Ψηλορείτη. Φυσικά αποτελεί και τιμή για το ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο το Σουπερ Καπ ως θεσμός. Σίγουρα θα γίνει ένα καλό παιγνίδι που θα το απολαύσει ο κόσμος. Ανεξαιρέτως ποιος θα είναι ο νικητής, αυτό που έχει σημασία είναι να κερδίσει το ποδόσφαιρο.
Αμφότερες οι δύο ομάδες είναι ανέτοιμες αλλά πιο πολύ εμείς γιατί με τους αγώνες μπαράζ, αναγκαστήκαμε και «τραβήξαμε» την προετοιμασία μας πιο αργά.
Θέλουμε να χαρούμε την κάθε στιγμή από τη συμμετοχή μας.
Θα επιδιώξουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί κι ας κερδίσει ο καλύτερος».

Τα 16 τρόπαια

Σε μια μικρή αναδρομή στην ιστορία για το τι συμβαίνει στην εν λόγω διοργάνωση, μπορεί κανείς να δει ότι το Σούπερ Καπ πρωτοξεκίνησε στο Ρέθυμνο το 1994 με την Επισκοπή να είναι η πρώτη ομάδα που κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο επικρατώντας με 1-0 του Άρη Περιβολίων.
Η Επισκοπή επίσης είναι η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις Σούπερ Καπ αφού συχνά πυκνά φρόντιζε να πρωταγωνιστεί σε κάθε πρωτάθλημα ή σε κύπελλο ΕΠΣΡ.
Αναλυτικά οι τροπαιούχοι των 16 διοργανώσεων
Επισκοπή    5
Δόξα Πλατανέ    2
Άρης    2
ΟΦΑ    1
Αστέρας    4
Αστέρας Περάματος    1
Ποσειδώνας    1

Τα ρόστερ των ομάδων

Ερμής Ζωνιανών
Βαγγέλης Κερεντζής    Τ    1997
Βασίλης Μήτρου    Τ    1993
Γιάννης Νικηφόρος    Τ    1992
Βασίλης Γκουτσέλης    Τ    1990
Γιώργος Ρουμπάκης    Α    1994
Λευτέρης Ρουσσάκης    Α    1988
Νίκος Κοζορώνης    Α    1989
Θοδωρής Μπριλάκης    Α    1992
Μανώλης Κανδυλάκης    Α    1990
Βασίλης Παπαδάκης    Α    1996
Γεράσιμος Αριστεινίδης    Α-Μ    1990
Θέμης Κάββαλος     Α-Μ    1990
Σταμάτης Κάββαλος
Κώστας Σταυρακάκης    Α-Μ    1978
Στέλιος Πρινιανάκης    Μ    1988
Στέλιος Κοζανίδης    Μ    1973
Βασίλης Πλουσής    Μ    1986
Δημήτρης Ρηγάκης    Μ    1988
Ανδρέας Μπέρκης    Μ    1990
Μανώλης Σφακιωτάκης    Μ    1991
Δημήτρης Κλίνης    Ε    1995
Στέφανος Βαρούχας    Ε    1989
Κώστας Γκούγκας    1991
Μίλτος Παπάζογλου    1994
Προπονητής: Μανώλης Σουτζής

Ψηλορείτης

Μιχάλης Διαμαντάκης    Τ    1978
Λευτέρης Δαμβακεράκης    Τ    1982
Γιώργος Μπερκούτης    Τ    1995
Στέλιος Σκουλουφιανάκης    Α    1978
Μιχάλης Σημαντήρας    Α    1982
Στέφανος Σημαντήρας    Α    1993
Κώστας Πολύχρονος    Α    1984
Γιώργος Σταυρουλάκης    Α    1988
Ζαχαρίας Χατζηδάκης    Α    1990
Γιώργος Σημαντήρας    Α-Μ    1985
Γιάννης Περκατσουνάκης    Α-Μ    1989
Στέφανος Καλυβιανάκης    Α-Μ    1994
Γιάννης Καρπουζάκης    Α-Μ    1982
Γιώργος Χ. Μουρτζανός    Μ    1987
Φίλιππος Μουρτζανός    Μ    1985
Μιχάλης Μουρτζανός    Μ    1994
Νίκος Μανωλιτσάκης    Μ    1995
Αρμάντο Σουλάνι    Μ-Ε    1988
Χρήστος Νεονάκης    Μ-Ε    1996
Στέλιος Κρασονικολάκης    Μ-Ε    1990
Μανόλης Λαντζούρης    Ε    1993
Γιάννης Κουρνιανός    Ε    1983
Γιάννης Βουμβουράκης    Α    1990
Προπονητής: Φίλιππος Μουρτζανός. 

rethnea.gr
Προηγούμενο άρθροΠετράκης:”Eίμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών”
Επόμενο άρθροΛαμπρόπουλος: “Θα επανορθώσουμε για το άσχημο ξεκίνημα”