Την Παρασκευή τα σπουδαία για τη Β’ Εθνική

Παρασκευή κοντή γιορτή… για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής της ερχόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου, όπου θα έχει και πάλι εκπρόσωπο του Ρεθύμνου μετά από 16 ολόκληρα χρόνια. Την ερχόμενη Παρασκευή 26 Ιουλίου θα συνεδριάσει εκ νέου το Δ.Σ. της Football League, για να πάρει σημαντικές αποφάσεις για τον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος. Τα ερωτηματικά που αναζητούν απάντηση είναι πάρα πολλά, με σημαντικότερο εξ’ αυτών τον αριθμό των ομάδων που πληρούν τις προϋποθέσεις, αλλά και μπορούν να αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Όλα αυτά μετά από την συνεδρίαση του Δ.Σ. της περασμένης Πέμπτης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της λίγκας στην Αθήνα, όπου την Επισκοπή εκπροσώπησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Μιχάλης Νικολιδάκης. Βασικό θέμα συζήτησης στην προχθεσινή συνεδρίαση ήταν οι συμμετοχές των ομάδων στο νέο πρωτάθλημα, με τις σχετικές δηλώσεις να ολοκληρώνονται αποκλειστικά την Πέμπτη 25 Ιουλίου. Για τον λόγο αυτό το επόμενο Δ.Σ. της Λίγκας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, με κύρια θέματα να εξετάσουν τις δηλώσεις συμμετοχής, να δουν πόσες ομάδες θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν. Όπως επίσης αν το πρωτάθλημα διεξαχθεί σε ένα ή δύο ομίλους, αν θα έχει πλέι οφ και πλέι άουτ, αλλά και την οριστικοποίηση των ηλικιών του πρωταθλήματος Υποδομής, αν θα είναι τελικά Κ17 ή θα επιστρέψουμε και πάλι στο Κ20. Ακόμη η διοίκηση της λίγκας αποφάσισε πως από το νέο πρωτάθλημα της Football League 2013-14, στην Super League – ανεξαρτήτου τρόπου διεξαγωγής – θα ανέλθουν 3 ομάδες και θα υποβιβαστούν στην Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική συνολικά έξι ομάδες.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της Football League «Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Football League ΟΠΑΠ αποφασίστηκαν τα εξής:
Την αγωνιστική περίοδο 2013 – 2014 οι ομάδες που θα ανέλθουν στην Super League θα είναι τρείς (3) και οι ομάδες που θα υποβιβαστούν θα είναι έξι (6).
Οι ομάδες που θα μετέχουν στο Πρωτάθλημα της Football League ΟΠΑΠ έχουν δικαίωμα να καταθέσουν  την πρόθεση συμμετοχής,  έως την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013.
Επισημαίνεται ότι η παραπάνω ημερομηνία είναι αποκλειστική».

ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΤΖΕΣΙ

Πέρα από την συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Λίγκας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Επισκοπής κατά την παραμονή του στην Αθήνα, είχε την ευκαιρία να βρεθεί και με τον εκπρόσωπο του Ντάρκο Τζέσι. Οι δύο άνδρες τα είπαν σε εξαιρετικό κλίμα για την περίπτωση απόκτησης του Γκανέζου επιθετικού, ουσιαστικά συμφωνώντας να συνεργαστούν. Όπως σας έχει αποκαλύψει εδώ και αρκετές ημέρες το GOODnet.gr, ο νεαρός και ταλαντούχος επιθετικός θα κληθεί τις επόμενες ημέρες να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας τριών ετών.

ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ Ο ΤΑΝΤΙΤΣ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΝΤΙΑΛΟ

Στο Ρέθυμνο για μόνιμη εγκατάσταση βρίσκεται από χθες ο Μπόζινταρ Τάντιτς, ενώ σήμερα το πρωί αναμένεται στην πόλη ο Αμπντούλ Μοκτάρ Ντιαλό. Ο Σέρβος μέσος ήταν τυπικός στην άφιξη του, δίνοντας μάλιστα κανονικά το παρόν στην χθεσινή προπόνηση. Στον έμπειρο μέσο είχε χορηγηθεί έξτρα άδεια,  λόγω της συμμετοχής του στα πλέι οφ της περυσινής Football League, με την πρώην ομάδα του, τη Νίκη Βόλου. Χθες το απόγευμα βρέθηκε στο ΔΑΚ Γάλλου και είχε την ευκαιρία να γνωριστεί με τους νέους συμπαίκτες του και το τεχνικό επιτελείο της Επισκοπής. Όπως ήταν αναμενόμενο ο Τάντιτς δεν ανέβασε ιδιαίτερα ρυθμούς, ακολουθώντας πιο χαλαρό πρόγραμμα στην πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα.

Σήμερα αναμένεται στο Ρέθυμνο, το άλλο «ηχηρό» απόκτημα των Ρεθυμνιώτων, ο Αμπντούλ Μοκτάρ Ντιαλό. Ο επιθετικός από την Πουρκίνα Φάσο είχε επίσης άδεια μέχρι σήμερα για να ακολουθήσει την θεραπεία του στην Αθήνα, ενώ στο Ρέθυμνο θα συνεχίσει για μια εβδομάδα ατομικό πρόγραμμα. Οι άνθρωποι της Επισκοπής υπολογίζουν, ο Ντιαλό να ενσωματωθεί στο κανονικό πρόγραμμα προετοιμασίας της ομάδας με την άφιξη της στο προπονητικό κέντρο στα «3-5 Πηγάδια» της Νάουσας, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΤΑΙ Ο ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ

Μία ακόμη άφιξη αναμένεται να έχουμε την Κυριακή για λογαριασμό της Επισκοπής και αυτή έχει να κάνει με τον Αργεντινό Γκαστόν Γκονζάλες. Όπως σας ενημέρωσε από χθες το GOODnet.gr ο 25χρόνος πρώην μέσος του Πλατανιά απάντησε θετικά στην πρόταση της Επισκοπής και θα πρέπει να λογίζεται ως δικός της ποδοσφαιριστής. Το μόνο που απομένει είναι η υπογραφή του συμβολαίου συνεργασίας του Γκονζάλες με την Επισκοπή για την επισημοποίηση της συμφωνίας τους. Αυτό προφανώς θα συμβεί την Κυριακή, όπου ο Γκονζάλες θα συμμετέχει και κανονικά στην πρωινή προπόνηση.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ (18.00) ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟ

Το Σάββατο 27 Ιουλίου στις 18.00 το απόγευμα τελικά θα γίνουν τα «αποκαλυπτήρια» της νέας Επισκοπής με την διεξαγωγή του πρώτου φετινού φιλικού παιχνιδιού της. Η Ρεθυμνιώτικη ομάδα το επόμενο Σάββατο θα υποδεχτεί στο ΔΑΚ Γάλλου τον Κισσαμικό στο πρώτο φιλικό της χρονιάς. Το εν λόγω φιλικό ήταν προγραμματισμένο για την Κυριακή 28 του μήνα, αλλά μετά από αίτημα του Κισσαμικού, το φιλικό θα γίνει μία ημέρα νωρίτερα όπως ανακοίνωσε σχετικά και η ΠΑΕ Επισκοπή, με επίσημη ανακοίνωση της. «Αλλαγή ημέρας έχουμε στο πρώτο φιλικό της ομάδας μας για την φετινή περίοδο. Το προγραμματισμένο φιλικό παιχνίδι με το Κισσαμικό θα γίνει το Σάββατο 27 Ιουλίου στις 18.00 στο ΔΑΚ Γάλλου «Π.Ι. Βαρδινογιάννης», και όχι την Κυριακή 28 που αρχικά είχε οριστεί».

ΠΗΓΗ: http://www.goodnet.gr

Προηγούμενο άρθροΗ γυναικεία ομάδα του Αστέρα Περάματος στη Γ’ Εθνική
Επόμενο άρθροΟΠΕΡ: Παραμένει Ρέθυμνο και η Σημαντηράκη