Στροφή στο πρωτάθλημα

Η Επισκοπή δεν κατάφερε να ξεκινήσει με το «δεξί» τις φετινές επίσημες υποχρεώσεις της, καθώς τέθηκε εκτός συνέχειας του κυπέλλου Ελλάδος μετά τον αποκλεισμό της στη Μαγούλα.  

 Άπαντες, όμως, στο ρεθυμνιώτικο συγκρότημα θέλουν να αφήσουν πίσω τους αυτό το γεγονός, στρέφοντας παράλληλα την προσοχή τους στην πρεμιέρα της Φούτμπολ Λιγκ στις 29 του μήνα.
      Η ΕΠΑΕ αρχικά είχε μια σκέψη να μεταφερθεί η 1η αγωνιστική, όμως μια δεύτερη ματιά στις ημερομηνίες, έκανε τα μέλη της να μείνουν σταθερά στη θέση τους κι έτσι το πρωτάθλημα να ξεκινήσει κανονικά.

Η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη υποδέχεται λοιπόν στο ΔΑΚ Γάλλου τον Φωστήρα, έχοντας ως στόχο να κατακτήσει το «τρίποντο» και να κάνει θετικό ντεμπούτο στο δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Β’ εθνικής.       Ο έμπειρος προπονητής καλείται πλέον να ετοιμάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ομάδα του και πάνω σε αυτό το μοτίβο κινείται καθημερινά στις προπονήσεις.

Αγώνα δρόμου 
να προλάβει ο Τάντιτς
      Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το τεχνικό επιτελείο της Επισκοπής «πονοκεφαλιάζει» με την κατάσταση του τραυματισμού του Τάντιτς. Ο επιθετικός των «κυανόλευκων» αποχώρησε στο 17ο λεπτό της κυριακάτικης αναμέτρησης, με την ιατρική γνωμάτευση να κάνει λόγο για διάταση στον προσαγωγό. Αφού εξετάσθηκε από τον κ. Γαϊτάνη, ο γιατρός της Επισκοπής, του συνέστησε να ακολουθήσει θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα σε χαλαρούς ρυθμούς για τις επόμενες ημέρες. Συνεπώς, ο Τάντιτς θα κάνει «αγώνα δρόμου» για να προλάβει την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
      Από ‘κει και πέρα, οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν κόντρα στον Αστέρα Μαγούλας έκαναν χαλάρωμα στην προπόνηση της Δευτέρας, ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν σε αυξημένους ρυθμούς.
      Παράλληλα, το ατομικό τους πρόγραμμα συνεχίζουν οι Μαραθιανός, Ντ’ ακούντο, με τον τελευταίο να «ανεβάζει στροφές» και μάλιστα στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να μπει στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης. Το μενού περιελάμβανε ρεπό την Τρίτη κι επιστροφή στις προπονήσεις από την Τετάρτη. Σήμερα Πέμπτη, το πρωί θα περάσουν από τα απαραίτητα εργομετρικά τεστ, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας αλλά και της Παρασκευής θα προπονηθούν στις 17:00.

Το Σάββατο, ελλείψει αντιπάλου, η Επισκοπή ίσως δώσει έναν φιλικό αγώνα με την under19.

Στέλιος Δελήμπασης: «Πολλά περιθώρια βελτίωσης»

Στο μεταξύ αρχηγός της Επισκοπής, με δηλώσεις του στα «Ρ.Ν.», τόνισε πως άπαντες στην ομάδα αφήνουν πίσω τους τον αποκλεισμό στη Μαγούλα, επισημαίνοντας παράλληλα πως οι «κυανόλευκοι» έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.

      «Θέλαμε πάρα πολύ να πάρουμε την πρόκριση στη Μαγούλα για πολλούς και διάφορους λόγους. Αφενός για να ξεκινήσουμε με το δεξί στις επίσημες υποχρεώσεις και αφετέρου για να δώσουμε τα διπλά ματς με τον Λεβαδειακό, που θα ήταν κάτι ξεχωριστό και για εμάς τους παίκτες αλλά και για το Ρέθυμνο γενικότερα.

Στο ματς της Κυριακής, όμως, δεν βρεθήκαμε σε καλή μέρα, δεν καταφέραμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας και αυτό μας κόστισε. Δεν θέλουμε, όμως, να σταθούμε άλλο στο Κύπελλο και πλέον επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα. Πιστεύουμε πως μπορούμε να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και παράλληλα έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης σαν ομάδα. Προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, αλλά για να επιτύχουμε κάτι τέτοιο στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής χρειάζεται χρόνο».

Οι ξένοι…
      Πλέον ο Κώστας Ανυφαντάκης περιμένει τους ξένους παίκτες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους, για διάφορους λόγους ήταν εκτός ομάδας. Εν προκειμένω, ο Ντιαλό μπορεί να χρησιμοποιήθηκε βασικός για πρώτη φορά αλλά έδειξε ότι χρειάζεται χρόνο. Ο Ντάρκο ήταν εκτός λόγω ενός τραυματισμού και ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός τον περιμένει για να τον τοποθετήσει στην κορυφή της επίθεσης.
      Ο Τάντις όπως προαναφέραμε, προσπαθεί να επανέλθει και μόνο ο Γκονζάλες είναι σε καλή κατάσταση.
Προηγούμενο άρθροΣάββατο το παιχνίδι για τον Ερμή Ζωνιανών
Επόμενο άρθροΝέα προγνωστικά απο το Team Armenoibet