Ρέθυμνο Aegean με στυλ… ελληνικό

Με στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας που θα έχει στυλ… ελληνικό και θα βγάζει αμερικάνικη ποιότητα, ξεκινάει η νέα χρονιά για το Ρέθυμνο Aegean. Μπαίνουμε ήδη στην τρίτη μέρα της προετοιμασίας και οι παίκτες που έχουν έρθει, δείχνουν επαγγελματισμό κι αφοσίωση στη νέα, γι’ αυτούς, τάξη πραγμάτων.

 Εκτός των Ελλήνων παικτών, σήμερα αναμένεται να καταφθάσει στο νησί μας κι ο ένας εκ των τριών Αμερικανών που έχουν κλείσει για τη νέα σεζόν, ο Αλεξάντερ Κουάμε ο οποίος είχε μείνει για να περάσει τα… «δοκιμαστικά» στο Ρέθυμνο για μία εβδομάδα πριν από έναν μήνα.
Τα στοιχεία που έχει δείξει ο 23χρονος φόργουορντ είναι πάρα πολύ καλά, μένει να φανεί τί δουλειά μπορεί να «βγει» εντός παρκέ με την υπόλοιπη ομάδα.

Γιαπλές:
«Δημιουργούμε έναν νέο ελληνικό κορμό»

Τα καλά στοιχεία ως ομάδα περιμένουν να δουν και οι προπονητές του Ρεθύμνου και πιο συγκεκριμένα ο Θανάσης Γιαπλές.
Σ’ αυτές τις πρώτες ώρες δουλειάς, ο Χαλκιδιώτης προπονητής εστίασε την προσοχή του στη νέα ομάδα που χτίζεται με ελληνικό χρώμα και φυσικά με την προσθήκη των Αμερικανών που αναμένονται να πατήσουν το πόδι τους στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο
Ο νεαρός κόουτς τόνισε γι’ αυτή τη νέα αρχή:
«Ξεκινάει μια ιδιαίτερη χρονιά με αρκετές αλλαγές στο ρόστερ. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το μεγαλύτερο σκέλος του ρόστερ αλλά αυτό βλέπετε, δεν ήταν δυνατό. Έφυγαν παιδιά που έδιναν απίστευτη ενέργεια όπως ο Πετγουεϊ, ο Κάρτερ, ο Ντούβνιακ, ο Τσόχλας…
Αυτό που θέλουμε πλέον είναι να δημιουργήσουμε έναν νέο ελληνικό κορμό.
Τα παιδιά που ήρθαν όπως ο Κουμπούρας, ο Καλαμπόκης, ο Κανονίδης και ο Αντωνόπουλος μαζί με τους Καλλινικίδη, Αγγελόπουλο και τον Λάτοβιτς που είναι δικό μας παιδί, αποτελούν μια πολύ γερή βάση.
Το άλλο σκέλος είναι οι Αμερικανοί. Η αντικατάσταση του Μπρεντ (Πέτγουεϊ) είναι θέμα, τύχης αλλά και χημείας. Πιστεύω ότι θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να παρουσιάσουμε κάτι πολύ ελκυστικό».

Μυκονιάτης:
 «Ξεκινάμε από το μηδέν»

Ο ασίσταντ κόουτς της ομάδας Σταύρος Μυκονιάτης τόνισε από την πλευρά του ότι η νέα σεζόν θα είναι, ίσως, η πιο δύσκολη καθώς η ομάδα είναι κατά πολύ αλλαγμένη ενώ και οι αντίπαλοι είναι πια υποψιασμένοι…
«Είναι μια καινούρια χρονιά γιατί το ρόστερ στην ουσία έχει αλλάξει ολόκληρο. Είναι επίσης ένα δύσκολο ξεκίνημα γιατί καλούμαστε να κυνηγήσουμε την καθιέρωση στις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος. Πλέον, μας ξέρουν όλοι και θα είναι καλά προετοιμασμένοι για να μας αντιμετωπίσουν.
Θέλω να ευχηθώ να έχουμε υγεία και ότι θα πρέπει να γνωρίζετε πως όλοι μας εδώ, παίκτες, προπονητές, ξεκινάμε από το μηδέν».
Ερωτηθείς ο κ. Μυκονιάτης για το κατά πόσο θα ενισχυθεί το Ρέθυμνο Aegean ακόμα, τόνισε: «Είμαστε ακόμα στο ψάξιμο για δύο παίκτες. Ο ένας σίγουρα είναι ψηλός και θέλουμε να μας βοηθήσει στα φόργουορντ.
Αυτό επείγει για την ώρα».

Φιλικούς αγώνες 
απέναντι στους καλύτερους

Στο μεταξύ το Ρέθυμνο Aegean έχει ήδη κλείσει τα φιλικά του παιγνίδια εν όψει της προετοιμασίας. Οι κυανόλευκοι θα αντιμετωπίσουν ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Ελλάδα μετρώντας στη σειρά 11 φιλικούς αγώνες (ανάμεσά τους και αυτοί του τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης»).
Μιλάμε δηλαδή για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Πανιώνιο, Άρη, Ελευσίνα, Ίκαρο κ.ά.

Χάλασε του Σκοτ

Στο τέλος της εβδομάδας αναμενόταν ο Κάρλτον Σκοτ, ένας φόργουορντ ύψους 2.03, ο οποίος είχε αρχικά συμφωνήσει με τη ρεθυμνιώτικη πλευρά. Ο μάνατζερ ωστόσο, έψαξε και τελικά βρήκε άλλη προσφορά από ομάδα της Ιταλίας, στέλνοντας τον πελάτη του στη γείτονα χώρα.
Οι κυανόλευκοι αφενός απογοητεύτηκαν από την εξέλιξη της υπόθεσης, αφετέρου, έχουν ήδη άλλους παίκτες στη λίστα τους με τους οποίους θα πρέπει και πάλι να μπουν στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

πηγη: rethnea.gr
Προηγούμενο άρθροAνανέωσε ο Καλομοίρης, πήρε και Καφετζόπουλο ο ΠΑΟΚ
Επόμενο άρθροΣημαντική ενίσχυση της Δόξας Πλατανέ