Πως θα διεξαχθεί η Α2 βόλεϊ Ανδρών

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΟΠΕ την ειδική προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α2 Βόλεϊ Ανδρών 2013-2014.

Το Ρέθυμνο επιστρέφει στις Εθνικές κατηγορίες μετά από έξι ολόκληρα χρόνια με τον ΟΠΕ Ρεθύμνου να περιλαμβάνεται μεταξύ των 36 ομάδων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.

Η Ρεθυμνιώτικη ομάδα έχει συμπεριληφθεί στον Α’ όμιλο μαζί με τις άλλες δύο Κρητικές ομάδες (ΟΦΗ και ΣΦΠ Χανίων), αλλά και 9 ακόμη ομάδων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και ιστορικές ομάδες όπως οι Πανελλήνιος, Πανερυθραϊκός, Ιωνικός.

Σύμφωνα με την προκήρυξη που ανακοίνωση χθες η Ομοσπονδία το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας Βόλεϊ Ανδρών θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ Α2 ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ 2013-2014

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τι περιλαμβάνει η προκήρυξη του πρωταθλήματος:
«α) Το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις:

Α’ Φάση
Σε κάθε έναν από τους τρεις (3) ομίλους, οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής θα αγωνισθούν σε πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα βγει μετά από κλήρωση.

Β’ Φάση
Οι ομάδες που θα καταλάβουν τη δεύτερη (2η) θέση σε κάθε έναν από τους τρεις (3) ομίλους θα συμμετάσχουν σε Ειδικό Τουρνουά (Δευτεραθλητών) με βαθμολογία και η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση στη τελική βαθμολογική κατάταξη θα συμμετάσχει στα Ειδικά Τουρνουά Ανόδου στην Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη (1η) θέση σε κάθε έναν από τους τρεις (3) ομίλους και η ομάδα που προκρίθηκε από το Ειδικό Τουρνουά Δευτεραθληθών θα συμμετάσχουν σε δύο Ειδικά Τουρνουά Ανόδου με βαθμολογία.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση στην τελική βαθμολογική κατάταξη των τουρνουά αυτών θα ανέλθουν στην Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών.

β) 1) Στην Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών θα αγωνίζονται από τη νέα αγωνιστική περίοδο 2014-2015 οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση στην τελική βαθμολογική κατάταξη των δύο Ειδικών Τουρνουά Ανόδου.

2) Στη Β Εθνική Κατηγορία/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα θα υποβιβαστούν οι ομάδες που θα καταλάβουν τις τρεις (3) τελευταίες θέσεις στους Ομίλους Α’, Β’ και Γ’.

3) Στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών θα αγωνίζονται από τη νέα αγωνιστική περίοδο 2014-2015, εκτός από τις ομάδες που αγωνίστηκαν την τρέχουσα περίοδο στο πρωτάθλημα και δεν προβιβάστηκαν ή υποβιβάστηκαν και:

– οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο (2) τελευταίες θέσεις του τελικού βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών.

– οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση στους ομίλους Α’, Β’, Γ’ και Η’ της Β’
Εθνικής Κατηγορίας/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα.

– από τους ομίλους Δ’, Ε’, ΣΤ’, Ζ’ Θ’ και Ι’ της Β’ Εθνικής Κατηγορίας/Εθνικό
Περιφερειακό Πρωτάθλημα οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση από τους 4 ομίλους που διεξήχθησαν με τις περισσότερες συμμετοχές.

– από τους δύο ομίλους της Β’ Εθνικής Κατηγορίας/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα με τις λιγότερες συμμετοχές η νικήτρια ομάδα του αγώνα μπαράζ.

4) Την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2014-2015 στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μέχρι τριάντα έξι (36) ομάδες».

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ Α2 ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ
ΟΠΕ Ρεθύμνου
ΟΦΗ
ΣΦΠ Χανίων
Πανελλήνιος
Αργυρούπολη
Δραπετσώνα
Κυζικός Νέας Περάμου
Γέρακας
Πανερυθραϊκός
Ταταύλα
Οδυσσέας
Ιωνικός

Β’ ΟΜΙΛΟΣ
Αίαντας Μαλεσίνας
Ερμής Πατρών
Ερμής Ηγουμενίτσας
ΑΓΣ Ιωαννίνων
Καλαμάτα ’80
ΣΠΑ Καρδίτσας
Ολυμπιάδα Πάτρας
Ζωγράφου
Μεταμόρφωση
Παλλήνη
Κολλέγιο Αθηνών
Μίλωνας

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ
Αίας
ΓΕ Αλεξανδρούπολης
Γαλαξίας
Ελπίδα
Ζαφειράκης
Ηρακλής
Λήμνος Sports Club
Μακεδονικός
Μέγας Αλέξανδρος
Ορεστιάδα
Σέρρες

Τούμπα

πηγη: goodnet.gr

Προηγούμενο άρθροΗ «πρώτη» της ΕΑΠ με φιλοδοξίες
Επόμενο άρθροΟ Γ. Μανωλακάκης νέος Ενωσιακός τεχνικός