Ο Γ. Μανωλακάκης νέος Ενωσιακός τεχνικός

Ο Γιώργος Μανωλακάκης από χθες είναι και επίσημα ο νέος Ενωσιακός τεχνικός των Μικτών ομάδων της ΕΠΣ Ρεθύμνου, όπως ανακοίνωσε σχετικά η Ρεθυμνιώτικη Ένωση. 

Ο 53χρόνος τεχνικός είναι ο εκλεκτός της διοίκησης της ΕΠΣΡ για την διάδοχη κατάσταση μετά από την λύση της συνεργασίας με τους Θανάση Πετράκη και Μιχάλη Δεληγιαννάκη. Ο Μανωλακάκης μαζί με άλλους 4 διπλωματούχους προπονητές (Μανόλης Σταγάκης, Γιάννης Παρασύρης, Θεόφιλος Αποστολάκης, Στέλιος Λαγκουβάρδος) είχε υποβάλλει την αίτηση του για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των Μικτών ομάδων και εν τέλει επιλέχθηκε για την θέση του Ενωσιακού προπονητή. «Το ΔΣ της Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου στη συνεδρίαση της 20-8-2013 αποφάσισε:
1) Ενωσιακός Προπονητής για την ποδοσφαιρική περίοδο 2013-2014 προσλήφθηκε ο Μανωλακάκης Γεώργιος», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΕΠΣΡ.

Πάντως σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας έχει αρκετές πιθανότητες η διοίκηση της Ρεθυμνιώτικης Ένωσης να προχωρήσει και σε πρόσληψη ενός ακόμη Ενωσιακού τεχνικού, για να δουλέψει απρόσκοπτα και μεγαλύτερη άνεση στο ευαίσθητο αυτό κομμάτι.

ΜΑΝΩΛΑΚΑΚΗΣ: ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΙΜΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΜΙΚΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ως την υπέρτατη τιμή για κάθε νεαρό ποδοσφαιριστή αλλά και παράγοντα ερασιτεχνικού σωματείου, θα πρέπει να αποτελεί η συμμετοχή και παρουσία του στις Μικτές ομάδες, σύμφωνα με τον Γιώργο Μανωλακάκη. Ο νέος Ενωσιακός τεχνικός της ΕΠΣΡ, μίλησε στηνΚρητική Επιθεώρηση για τη νέα σελίδα που ανοίγεται στην προπονητική του καριέρα, για τους στόχους και το όραμα του για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Δ.Σ. της ΕΠΣΡ για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο του, αναγνωρίζοντας την καλή δουλειά που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και να κρατήσει ανοικτές τις πόρτες σε όσους επιθυμούν να βοηθήσουν τις Μικτές ομάδες.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλο το Δ.Σ. της ΕΠΣ Ρεθύμνου, για την τιμή που μου έκανε, επιλέγοντας με μέσα από μια διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν άλλοι τέσσερις άξιοι συνάδελφοι μου. Από την πλευρά μου, θα ήθελα να υποσχεθώ ότι θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να δικαιωθεί αυτή η επιλογή τους. Με γνώμονα την έξωθεν παρουσία των Μικτών ομάδων όπου απεικονίζει στον μέγιστο βαθμό το επίπεδο και την εικόνα του ποδοσφαίρου σε κάθε νομό, θα δουλέψουμε σκληρά με τα παιδιά για την επίτευξη των στόχων. Σκοπός μου είναι όσο μας επιτρέπουν οι δυνατότητες μας, να παρακολουθήσουμε επί το έργο και ιδίοις όμμασι τα παιδιά και μέσα από μια διαδικασία προεπιλογής, να καταλήξουμε σταδιακά στην τελική επιλογή των παιδιών που θα απαρτίζουν τις συνθέσεις των δύο Μικτών ομάδων. Ευελπιστώ στην καλή συνεργασία προπονητών και παραγόντων και για τον λόγο αυτό σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΕΠΣΡ, θα συγκαλέσουμε τους προπονητές σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης. Στόχος μου είναι να συνεχιστεί η καλή δουλειά των προηγούμενων ετών και να κατανοήσουμε όλοι, ότι αποτελεί τιμή η παρουσία όλων μας στις Μικτές ομάδες. Όσο θα βρίσκομαι στο πόστο του Ενωσιακού προπονητή, τα αυτιά και τα μάτια μου θα είναι ανοικτά σε ανθρώπους που μπορούν και θέλουν να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια».

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΑΚΑΚΗ

Ο Γιώργος Μανωλακάκης γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1960 στα Χανιά, από γονείς με καταγωγή από τον Φουρφουρά. Είναι Πτυχιούχος του ΤΕΙ Ηρακλείου (Τμήμα Λογιστικής), παντρεμένος, πατέρας 2 παιδιών (αθλητών), ενώ εργάζεται στην ΔΕΥΑΡ, της οποίας είναι μέλος του Δ.Σ., κατέχοντας στην Επιχείρηση την θέση του Προσωπάρχη.

Με το ποδόσφαιρο ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1974 και ήταν «ανακάλυψη» του Τάκη Σημιτζή, αφού μέχρι τότε ασχολιόταν με τον στίβο στον ΑΓΟΡ, κάνοντας το πρώτο δελτίο του στον Κεραυνό. Τη σεζόν 1978-79 μεταγράφηκε στον Ρεθυμνιακό και στην μετέπειτα ΕΑΡ παραμένοντας εκεί ως το 1987, αγωνιζόμενος μέχρι και την Γ’ Εθνική. Ακολούθησε ο Άρης και η Αναγέννηση (1987-1992) για να κλείσει την καριέρα του στην Δόξα Πλατανέ (1992-94). Στην ποδοσφαιρική του καριέρα αγωνίστηκε επίσης στις Μικτές Ρεθύμνου και Κρήτης, ενώ είχε προεπιλεγεί στην Εθνική Νέων από τον τότε προπονητή της κ. Πετρίτση.

Την προπονητική του καριέρα ξεκίνησε στο Καλονύκτι το 1999-2000, ενώ αμέσως μετά ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ψηλορείτη την ίδια χρονιά, καταφέρνοντας να συμβάλλει στην επίτευξη της παραμονής της ομάδας μέσα από τους αγώνες μπαράζ, «πληγώνοντας» την πρώτη του ομάδα ως ποδοσφαιριστής, τον Κεραυνό, ο οποίος υποβιβάστηκε στην Β’ ΕΠΣΡ. Στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του έμεινε για 7 ολόκληρα χρόνια και τη σεζόν 2007-08 κάθισε στον πάγκο της Ασή Γωνιάς, ενώ από τον Ιούλιο του 2008 ως και το Δεκέμβρη του 2009 ήταν στον ΟΦ Αρμένων. Ακολούθησε μια διετία στον Ποσειδώνα Γερανίου (Δεκέμβρης 2009 – Δεκέμβρη 2011). Τον Ιανουάριο του 2012 ανέλαβε την ΠΕ Ρεθύμνου στην Δ’ Εθνική, μέχρι το τέλος της σεζόν, συνεχίζοντας για έξι μήνες την περυσινή χρονιά στον Ρεθυμνιακό.

Από το 2003 είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή Uefa Β’, παρακολουθώντας με επιτυχία τη σχολή προπονητών ποδοσφαίρου που έγινε στα Χανιά. Από τον Μάιο του 2009 ως και τον Ιούνιο του 2013 έχει παρακολουθήσει 15 σεμινάρια ποδοσφαίρου για μικρές και μεγάλες ηλικίες, αλλά και 1 σεμινάριο Α’ Βοηθείων. Ο Γιώργος Μανωλακάκης είναι Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου νομών Χανίων – Ρεθύμνου ο «Παγκρήτιος» και εκπρόσωπος των Ρεθυμνίων προπονητών.

πηγη:goodnet

Προηγούμενο άρθροΠως θα διεξαχθεί η Α2 βόλεϊ Ανδρών
Επόμενο άρθροΆρεσε” για ένα ημίχρονο η Επισκοπή