Ομάδα με προοπτική

Η γενική εντύπωση που άφησε η Επισκοπή απέναντι στον Άρη, παρά την ήττα με 3-1 στο τέλος, ήταν αρκετά καλή τηρουμένων όλων των αναλογιών.

Αυτό ήταν μόλις το 3ο φιλικό ματς των Ρεθυμνιωτών έναντι 8 των Θεσσαλονικιών, οι οποίοι αγωνίζονται στη μεγαλύτερη τη τάξει κατηγορία.
Ο Αντώνης Κελαϊδής, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τους Βουρβαχάκη, Μποτωνάκη, ο Τάντις και ο Δελήμπασης, ήταν οι παίκτες που μόχθησαν πολύ τόσο λόγω της πίεσης που άσκησε ο αντίπαλος στα διαστήματα 30-45’ και 52’-70’ όσο και λόγω της αφόρητης ζέστης που επικρατούσε στο γήπεδο.
Δεν ήταν λίγες οι φορές μάλιστα που σε όποια διακοπή, οι παίκτες έτρεχαν να βρουν μπουκάλια λίγο έξω από τη γραμμή του γηπέδου να πιουν για να δροσιστούν.
Παρ’ όλα αυτά, το 0-1 με πέναλτι του Τάντιτς αλλά και το ότι ο Άρης πέτυχε τα δύο του γκολ, όταν πλέον είχαν γίνει αρκετές αλλαγές, είναι στοιχεία που αφήνουν υποσχέσεις για το εγγύς μέλλον για την ομάδα της Επισκοπής που δημιουργείται αυτό το διάστημα.

      Κώστας Ανυφαντάκης: «Σταθήκαμε καλά απέναντι σ’ έναν πιο έτοιμο
 αντίπαλο»

Ικανοποιημένος έμεινε από την συνολική εικόνα που άφησε η Επισκοπή και ο Κώστας Ανυφαντάκκης. Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός έζησε έναν αγώνα που εμφάνισε πολλές δυσκολίες απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται πολύ πιο μπροστά στο στάδιο της προετοιμασίας αλλά και με μεγαλύτερες απαιτήσεις ελέω της ανώτερης κατηγορίας στην οποία αγωνίζεται.
Ο προπονητής της Επισκοπής στάθηκε στην εμπειρία που έζησαν οι περισσότεροι παίκτες του αγωνιζόμενοι σ’ ένα γήπεδο όπως το «Κλεάνθης Βικελίδης» και φυσικά στην ετοιμότητα που έχει δείξει η ομάδα του για 60-70 λεπτά.
«Για την ομάδα μας το παιχνίδι με τον Άρη ήταν πολύ σημαντικό. Παίξαμε με μια μεγάλη ομάδα, σε ένα ιστορικό γήπεδο. Παρόλα αυτά δεν κλειστήκαμε, παίξαμε ανοικτό ποδόσφαιρο, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να αγωνιστούν και να ζήσουν αυτή την εμπειρία».
Εν συνεχεία έκανε τη σύγκριση επισημαίνοντας ότι ο Άρης αγωνίζεται στην Σούπερ Λιγκ και υπενθύμισε ότι η ομάδα του βρίσκεται μόλις στην 4η εβδομάδα προετοιμασίας.
«Σταθήκαμε καλά απέναντι σε έναν αντίπαλο που σε δέκα ημέρες θα ξεκινάει τις επίσημες υποχρεώσεις του στη Super League. Εμείς είμαστε μια νέα ομάδα, με πολλά νέα πρόσωπα που χρειάζεται το χρόνο της.
Είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία μας, είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε για την εποχή, καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην 4η εβδομάδα της προετοιμασίας μας και είναι λογικό να υπάρχει πολλή κούραση.
Συνεχίζουμε τη δουλειά μας για να παρουσιάσουμε ένα καλό σύνολο».

Χατζηνικολάου: 
«Δεν θα έχει πρόβλημα
 η Επισκοπή»

Ο τρόπος που αγωνίστηκε η Επισκοπή ήταν αυτός που έδωσε την ευκαιρία σ’ όλους όσοι παραβρέθηκαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για να μην βαρεθούν. Η ρεθυμνιώτικη ομάδα έπαιξε ανοικτά κι έγινε ένας αγώνας με πολλές φάσεις. Ο προπονητής του Άρη κ. Χατζηνικολάου έκανε ιδιαίτερη μνεία πάνω σ’ αυτό το κομμάτι κι αμέσως μετά αναφέρθηκε στις ιδανικές σχέσεις που έχει με τους ανθρώπους της ρεθυμνιώτικης ομάδας…
«Η Επισκοπή βοήθησε να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο αφού δεν κλείστηκε πίσω. Προσπάθησε να παίξει καλό ποδόσφαιρο κι έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά μας να έχουν τρεξίματα και διάθεση μεγαλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα παιγνίδια. Είναι γνωστή η ιδιαίτερη σχέση που έχω με την Κρήτη.
Η Επισκοπή είναι μια από της ομάδες που συμπαθώ. Οι άνθρωποί της είναι πολύ φίλοι, αδέλφια θα έλεγα και κάνουν πολύ καλή δουλειά σε όλα τα επίπεδα.
Θα ήθελα να τους ευχηθώ μέσα από τη ψυχή μου καλή επιτυχία στο καινούριο ξεκίνημα που κάνουν στην Φούτμπολ Λιγκ για να αναβαθμίσουν το ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο. Βρίσκονται σε καλό δρόμο κι ιδίως στο μεταξύ μας ματς, είχαν πολύ καλή εικόνα και νομίζω ότι δεν θα έχουν πρόβλημα».

Αναχώρησε από τη Νάουσα η αποστολή

Η Πέμπτη ήταν η τελευταία μέρα παραμονής της Επισκοπής στη Νάουσα. Αμέσως μετά τον φιλικό αγώνα με τον Προμηθέα Λάρισας πήγαν για ξεκούραση και αργά τα μεσάνυχτα η ρεθυμνιώτικη αποστολή αναχώρησε με πούλμαν για τον Πειραιά.

      Όσον αφορά το χθεσινό πάντως πρωινό πρόγραμμα, περιελάμβανε χαλάρωμα για τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο φιλικό με τον Άρη, ενώ όλοι οι υπόλοιποι συμμετείχαν στο απογευματινό φιλικό παιχνίδι.
Προηγούμενο άρθροΑλέκος Αλέκου: “Έρχομαι Κρήτη για τον ΠΑΟΚ”
Επόμενο άρθρο«Πρώτη» του Α.Ο. Σπηλίου με στόχο μια ανταγωνιστική ομάδα