Οι τρεις φάσεις του νέου θεσμού

Σε τρεις φάσεις θα ολοκληρωθεί το κύπελλο της Γ’ Εθνικής (εξαιρείται ο αγώνας του τελικού). Στο θεσμό που διεξάγεται για πρώτη χρονιά φέτος, η κλήρωση της 1ης, 2ης, 3ης και 4ης αγωνιστικής θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστά για κάθε όμιλο.

Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι, δεν έχει ξεκαθαρίσει πως θα διχοτομηθούν οι ομάδες της Κρήτης, των Κυκλάδων και της Αθήνας προκειμένου να καταρτιστεί ο 5ος και ο 6ος όμιλος του πρωταθλήματος, καθώς αυτό έχει άμεση συνάρτηση με την κλήρωση του κυπέλλου.
      Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν με το σύστημα απλών αναμετρήσεων στην έδρα που κληρώνεται ο γηπεδούχος.

Αφού ολοκληρωθεί η α’ φάση, κάθε όμιλος θα αναδείξει τον πρώτο.
Στη β’ βάση θα συναντηθούν οι 6 πρώτοι των ομίλων και οι 2 (μετά από κλήρωση) από τους 6 φιναλίστ των τελικών αγώνων των ομίλων προκειμένου να καταρτιστεί ένα σύνολο 8 ομάδων.

      Εν συνεχεία θα διεξαχθούν 4 μονοί αγώνες σε έδρα που θα αναδείξει η κλήρωση.

Στη γ’ φάση θα λάβουν μέρος οι 4 νικήτριες ομάδες των προημιτελικών και οι αγώνες θα είναι διπλοί λειτουργώντας με το σύστημα ΟΥΕΦΑ.
Φυσικά, όταν η διοργάνωση θα φτάσει στο σημείο να διεξαγάγει τον τελικό, αυτός θα λάβει χώρα σε ουδέτερη έδρα.

      Οι διοργανωτές όμως δεν σταματούν εδώ. Προς τέρψη των φιλάθλων αλλά και των ομάδων, η κυπελλούχος ομάδα της Γ’ Εθνικής θα αντιμετωπίσει σε αγώνα Σούπερ Καπ την αντίστοιχη κυπελλούχο ομάδα του κυπέλλου Ερασιτεχνών Ποδοσφαίρου για τη σεζόν 2013-2014.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα έξοδα μετακίνησης των ομάδων αλλά και τα έξοδα των διαιτησιών, βαρύνουν τους ίδιους τους συλλόγους.

Προηγούμενο άρθροΑλλαγές σε ρόστερ και τεχνική ηγεσία στον Ποσειδώνα
Επόμενο άρθροΕπισκοπή Β-Ο.Φ.Αρμένων 0-6