Μπαίνουν όλα σε μια σειρά για το Ρέθυμνο Aegean

Η κλήρωση στο κύπελλο απέναντι στον Παναθηναϊκό, το πιστοποιητικό που πήραν οι Ρεθύμνιοι από την ΕΕΑ αλλά και το γεγονός ότι τα φιλικά παιγνίδια πλησιάζουν, είναι λόγοι που κάνουν το Ρέθυμνο Aegean να βρίσκεται σε εγρήγορση.

 αγώνας κυπέλλου με τους πράσινους έρχεται μόλις τρεις μέρες μετά το «Πέτρος Οικονομάκης» κι επειδή οι νταμπλούχοι Ελλάδας έρχονται ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί, στο Ρεθυμνιώτικο κοινό παρουσιάζεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρακολουθήσει ακόμη μία μάχη υψηλού επιπέδου. Παράλληλα τόσο το τουρνουά όσο και ο συγκεκριμένος αγώνας, αποτελούν την καλύτερη δυνατή αρχή για το σωματείο των κυανολεύκων, προκειμένου να κάνουν καλές εισπράξεις.

      Οι ιθύνοντες της ΚΑΕ ωστόσο, φρόντισαν να αποδείξουν και στους κύκλους της μπασκετικής οικογένειας ότι, συγκαταλέγονται στις 5 ομάδες που έχουν κατορθώσει να πάρουν πιστοποιητικό δίχως να παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα. Μέχρι στιγμής, η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού συνεδρίασε κι ενέκρινε τη συμμετοχή των ομάδων Ρέθυμνο Aegean, Πανιώνιος, Ολυμπιακός, Τρίκαλα και Ελευσίνα.

 

Γιαπλές: «Εξαιρετικοί 
οι Κουάμε και Χαρτ, θέλουν όμως το χρόνο τους»

Στο μεταξύ οι προπονήσεις συνεχίζονται με αδιάκοπο ρυθμό. Την Κυριακή έδωσε ρεπό ο Θανάσης Γιαπλές στους παίκτες του, όμως από χθες, ξεκίνησαν οι διπλές με αερόβια το πρωί και πολύ μπάσκετ το απόγευμα.

      Ο Χαλκιδιώτης τεχνικός μίλησε αυτή τη φορά για τους Αμερικανούς και δη για τους δύο από τους τρεις καινούριους για τους οποίους έχει σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη. Αναφορικά για τον Αλεξάντερ Κουάμε τόνισε…:
      «Ο Κουάμε έρχεται σ’ έναν καινούριο τρόπο ζωής.  Έχει μεγάλη προσαρμοστικότητα και περιμένουμε πολλά απ’ αυτόν. Βέβαια, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι «ρούκι» και σε κάθε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να δοθεί χρόνος. Ο Αλεξάντερ όμως δείχνει ότι θέλει να πετύχει και μακάρι να το κάνει γιατί είναι πολύ καλός αθλητής.Έχω τονίσει και στο παρελθόν ότι, δεν μπορούμε να βρίσκουμε συνέχεια παίκτες όπως ο Πέτγουεϊ. Ο Κουάμε είναι παιδί που μπορεί να κάνει πάρα πολλά αλλά σχεδόν ποτέ ένας παίκτης που σημειώνει τέτοια αλλαγή στην καθημερινότητά του, όσο καλός και να είναι, δεν παρουσιάζει το ολοκληρωμένο αγωνιστικό του πρόσωπο την πρώτη χρονιά.

Το γνωρίζουμε κι έχουμε φροντίσει να κάνουμε μεγάλα συμβόλαια για το λόγο ότι, περιμένουμε την εξέλιξη του κάθε παίκτη ξεχωριστά».

      Για τον Τζάστιν Χαρτ ισχύουν περίπου τα ίδια, αλλά λόγω θέσης (αγωνίζεται στη θέση 2-3), τα τεχνικά προσόντα είναι σαφώς πιο ενδεδειγμένα… «Ο Χαρτ είναι εξαιρετικός παίκτης αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί είχε ένα μικροτραυματισμό. Νομίζω ότι με προσοχή και σωστή προπόνηση θα το ξεπεράσει. Τώρα γυμνάζεται κανονικά μαζί μας και δείχνει μεγάλο ζήλο. Είναι πολύ καλός, είναι εκρηκτικός παίκτης. Τονίζω και πάλι όμως ότι αυτά τα παιδιά, χρειάζονται χρόνο προσαρμογής στον τρόπο φιλοσοφίας με τον οποίο πορευόμαστε.

Το ρόστερ έχει αλλάξει κατά πολύ από πέρυσι και ο κορμός βασίζεται στο ελληνικό στοιχείο».

Ξανά με την Aegean

Την ανανέωση της συνεργασίας της για 7η συνεχόμενη χρονιά με την αεροπορική εταιρία Aegean Airlines ανακοίνωσε η ρεθυμνιώτικη ομάδα. Οι «κυανόλευκοι» θα «πετάξουν» και φέτος με τα «φτερά» της Aegean στοχεύοντας σε αντίστοιχες με τις περυσινές αγωνιστικές επιτυχίες. «Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Aegean με χαρά ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με την Aegεan Airlines, που για 7η συνεχόμενη χρονιά είναι ο Χρυσός Χορηγός της ομάδας μας.

      Ευχαριστούμε θερμά τους κκ Θεόδωρο και Ευτύχη Βασιλάκη για την αγάπη τους και την αμέριστη υποστήριξη στην ομάδα μας και ευχόμαστε να έχουμε μαζί ακόμα υψηλότερες πτήσεις και επιτυχίες», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ρεθυμνιώτικης ΚΑΕ.

 

Απόλλωνας Τσόχλας: 
«Μου ταιριάζει καλύτερα το στυλ παιχνιδιού του ΠΑΟΚ»

Μπορεί ο Απόλλωνας Τσόχλας να έχει υπογράψει εδώ και αρκετό καιρό το νέο του συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, αλλά την Δευτέρα παρουσιάστηκε και επίσημα από τον «Δικέφαλο του Βορρά». Ο πρώην γκαρντ του Ρέθυμνο Aegean αναφέρθηκε στην απόφασή του να «ανηφορήσει» στην Θεσσαλονίκη και στις πρώτες του εμπειρίες από την ομάδα.

      Μεταξύ άλλων, όμως, στάθηκε και στις διαφορές του στυλ παιχνιδιού του ΠΑΟΚ με αυτό του Ρέθυμνο Aegean και στο βαθμό δυσκολίας της προσαρμογής του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ακρίβεια είναι ότι είχα προσαρμοστεί στο Ρέθυμνο, γιατί δεν είμαι και το τόσο γρήγορο στυλ παίκτη και αθλητικού.
      Πιστεύω ότι μου ταιριάζει πιο εύκολα εδώ και νομίζω ότι θα τα πάω μία χαρά με το στυλ της ομάδας… Μέσα στο γήπεδο μου αρέσει να βοηθάω την ομάδα. Μου αρέσει να κάνω αυτό που μου λέει ο προπονητής. Εγώ προσπαθώ να μεταφέρω τα λόγια του και στους υπόλοιπους.
      Από εκεί και πέρα αν πρέπει να εκτελέσω θα εκτελέσω, αν πρέπει να παίξω άμυνα θα παίξω. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο. Είναι πολύ σημαντικό που στην ομάδα υπάρχουν παίκτες που έχουν προπονητική σκέψη και είναι πολύ σημαντικό που μπορούν να καταλάβουν πολύ πιο εύκολα ότι θέλει ο προπονητής, αλλά και να το εφαρμόσουν».
rethnea.gr
Προηγούμενο άρθροΑνασταλτικά χρειάζεται δουλειά
Επόμενο άρθροAνεβάζουν ρυθμούς οι τραυματίες