Ευχάριστη και εποικοδομητική επίσκεψη επιστημόνων στην Ακαδημία μας

Μέσα σε πολύ ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη (25/04) επίσκεψη μίας διατροφολόγου και μίας ψυχολόγου στην Ακαδημία μας στο γήπεδο των Αρμένων, στα πλαίσια του προγράμματος «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ» στο οποίο έχει ενταχθεί φέτος η Ακαδημία μας.

Στο γήπεδο των Αρμένων βρέθηκαν περίπου 35 μικροί αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών της Ακαδημίας μας συμμετέχοντας σε αυτή την ευχάριστη διαδικασία και μαθαίνοντας πολλά ενδιαφέροντα πράγματα γύρω από την σωστή διατροφή, μέσα από παιχνίδι. Σε αυτό συνέβαλλε η παρουσία δύο συνεργαζόμενων επιστημόνων με το πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ», της ψυχολόγου κ. Ειρήνης Κωστάκη και της διαιτολόγου-διατροφολόγου κ. Δέσποινας Δασκαλάκη.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές των Ακαδημιών της ομάδας μας συμμετείχαν με πολύ ενδιαφέρον στο διαδραστικό αυτό παιχνίδι που είχαν ετοιμάσει οι εκπρόσωποι των Ακαδημιών του ΟΠΑΠ, παρουσία φυσικά του Υπεύθυνου των Ακαδημιών Παντελή Κατικά και των προπονητών Γιάννη Καραβιώτη και Βασίλη Δραμιτινού. Το παρόν φυσικά έδωσε και ο Διευθυντής Ακαδημιών της ομάδας μας Δημήτρης Σταματίου, ο Γενικός Γραμματέας Ηλίας Βουρτζούμης, αλλά και ο γενικός αρχηγός της ανδρικής ομάδας Κώστας Θεοδωράκης και φυσικά γονείς των παιδιών.

Οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν σε 6 ομάδες με την κάθε μια να έχει διαφορετικό όνομα το οποίο αντιστοιχεί στα έξι σημαντικά βήματα που πρέπει να ακολουθεί κάθε ποδοσφαιριστής. Τα βήματα αυτά είναι η συνεργασία, ο σεβασμός, η αποδοχή, η ομαδικότητα, ο υγιής ανταγωνισμός και το δίκαιο παιχνίδι. Επίσης ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της καθημερινότητας το οποίο αναφέρθηκε στα παιδιά είναι η διατροφή πριν μετά και κατά την διάρκεια της προπόνησης. Κάτι που ήταν και ο βασικός σκοπός των εκπαιδευτών μέσα από αυτό το διαδραστικό παιχνίδι κλείνοντας με το μήνυμα που πρέπει να περάσουν σε όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου αλλά και του αθλητισμού όπως αναφέρει και στην αφίσα «Σήμερα αθλητές αύριο καλύτεροι άνθρωποι».

Στόχος της συγκεκριμένης επίσκεψης ήταν να εκπαιδευτούν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι στις αξίες του Ευ Αγωνίζεσθαι και της σωστής διατροφής. Τα παιδιά κλήθηκαν μέσα από τη μεγάλη πρόκληση συμμετέχοντας σε διαφορετικές δοκιμασίες δεξιοτήτων του ποδοσφαίρου και διατροφής να εκπαιδευτούν βιωματικά σχετικά με:

-. σημαντικές διατροφικές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσουν ώστε να έχουν σωστή ανάπτυξη και καλή απόδοση καθ’ όλη την διάρκεια της «ποδοσφαιρικής σεζόν» .

Αναλυτικά τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν

* στα σημαντικά συστατικά και τρόφιμα που πρέπει να έχουν καθημερινά για μέγιστη απόδοση (φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά),

* τους υδατάνθρακες – τα είδη των υδατανθράκων και αυτούς που επιλέγουμε στα γεύματα πριν την προπόνηση,

* το «ταπεράκι του νικητή» που θα πρέπει να συνοδεύει τον ποδοσφαιρικό τους σάκο σε κάθε προπόνηση και αγώνα,

* το ισοζύγιο ενέργειας και πώς αυτό συμβάλει στην καλύτερη ανάπτυξη και διαχείριση του βάρους μας

* ταυτόχρονα να κατανοήσουν βιωματικά την έννοια, το όφελος και τη σημασία που έχουν αξίες όπως το ομαδικό πνεύμα, η συνεργασία, ο υγιής ανταγωνισμός, ο σεβασμός και η αποδοχή στην καθημερινή κοινωνική ζωή τους και την λειτουργία της ομάδας τους.

Προηγούμενο άρθροΗ αποστολή της ομάδας μας με Επισκοπή
Επόμενο άρθροΟ Δασκαλομαρκάκης σφυρίζει με Επισκοπή