Δικοί του οι Αμερικανοί

«Διπλή μεταγραφή» πραγματοποίησε το Ρέθυμνο Aegean! Ο Αλεξάντερ Κουάμε και ο Τζάστιν Χαρτ μέσα από συνοπτικές διαδικασίες είναι και επίσημα πλέον, παίκτες των Ρεθυμνιωτών. Η ανακοίνωση ήρθε με τον πλέον ηχηρό τρόπο χθες το μεσημέρι μέσα από το επίσημο σάιτ της ομάδας, ωστόσο, όπως σας είχαν ενημερώσει τα «Ρ.Ν.» ιδίως για τον δεύτερο, η συμφωνία επήλθε μέσα σε πολύ γρήγορο διάστημα. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ρεθυμνιώτικης ΚΑΕ: «Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Aegean ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τους αθλητές: Tzastin Hurtt που γεννήθηκε  στις 3 Οκτωβρίου 1988, έχει ύψος 1,95 και παίζει στην θέση του guard για 1 χρόνο και με τον Quintin kwame Alexander που γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1990, έχει ύψος 2,01 και παίζει στην θέση του power forward για τα επόμενα 3 χρόνια».
Ένα χρόνο λοιπόν μετά το πρώτο φλερτ, το Ρέθυμνο φέρνει κοντά του τον Χαρτ. Ο 25χρονος είναι απόφοιτος του κολλεγίου της Τούλσα. Κι έχει περάσει από τη Βαρέζε, τη βελγική Χαϊμοντ και την αμερικανική Ναϊοβα ένερτζι. Ο Χαρτ σε 42 ματς αγωνίστηκε μετρώντας μ.ο. ανά αγώνα 26 λεπτά σημειώνοντας 12,5 π. με 43% στα δίποντα, 34% στα τρίποντα, 80% βολές και 2,5 ριμπάουντ. Ο Τζάστιν που αγωνίζεται στις θέσεις «2-3», δεν ήρθε για να δοκιμαστεί γιατί πολύ απλά θεωρείται από τους παίκτες εκείνους που έχουν ήδη φτιάξει το όνομά τους για να πάρει ένα καλό συμβόλαιο.
Ο Αλεξάντερ Κουάμε αγωνιζόταν στο NCAA 2 και η σταθερά ανοδική του πορεία του έδωσε το δικαίωμα να κομπάσει καθώς συγκαταλέχθηκε στους καλύτερους, ενώ ήταν ο 1ος σκόρερ και ριμπάουντερ της ομάδας του. Πιο αναλυτικά σε 732 λεπτά συμμετοχής μέσα από 24 ματς ο Κουάμε σημείωνε μ.ο. 16.2π, σουτάροντας με 40% στα δίποντα (144/360), 63.2 στις βολές (103/163). Επίσης είχε μ.ο. 8.7 ριμπάουντ (6.2 αμυντικά, 2.5 επιθετικά), 1.8 ασίστ, 0.9 μπλοκ, 1.6 κλεψίματα και 2 λάθη ανά αγώνα. Ο 23χρονος είναι ιδιαίτερα αλτικός και αποδίδει καλύτερα στις θέσεις 3-4.

Ψάχνουν τον 4ο Αμερικανό

Οι δύο Αμειρκανοί έρχονται να πλαισιώσουν τον Γκέιμπ Προύιτ. Πλέον, το Ρέθυμνο κυνηγάει έναν ακόμη παίκτη από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού κι έναν κοινοτικό για τον οποίο όμως, δεν υπάρχει καμία έγκυρη πληροφόρηση. Οι παίκτες που παρακολουθούνται αυτό το διάστημα είναι πολλοί και το προπονητικό τιμ δεν έχει καταλήξει σε κάποιον συγκεκριμένα. Άλλωστε με την ολοκλήρωση της συμφωνίας των δύο Αμερικανών, το ρόστερ έφτασε τους 9 παίκτες, καθώς στην ομάδα βρίσκονται ήδη οι: Προύιτ, Καλλινικίδης, Λάτοβιτς, Αγγελόπουλος, Κανονίδης, Κουμπούρας, Κουάμε, Χαρτ μαζί με τον νεαρό Δουλγεράκη.

Εν αναμονή του Καλαμπόκη

Στις τάξεις της ρεθυμνιώτικης ομάδας επικρατεί αισιοδοξία, για τις υπόλοιπες κινήσεις ωστόσο κρατούν χαμηλό προφίλ. Αυτό που θέλουν είναι να έχει θετική κατάληξη η περίπτωση του Γιάννη Καλαμπόκη. Χθες έγινε γνωστή στον μάνατζερ Κώστα Παπαδάκη, η πρόταση του Ρεθύμνου η οποία θα εξεταστεί αναλόγως και ίσως κι αύριο, να έχουμε θετική εξέλιξη από τον Έλληνα γκαρντ.
Αν κλείσει θετικά ο Καλαμπόκης, τότε στο Ρέθυμνο θα ρίξουν το βάρος στους ψηλούς.

ΠΗΓΗ: http://www.rethnea.gr

Προηγούμενο άρθροΘείος και ανιψιός «πακέτο» στα Λιβάδια
Επόμενο άρθροΗ γυναικεία ομάδα του Αστέρα Περάματος στη Γ’ Εθνική