Δερμιτζάκης & Καβουσάκης – έτοιμοι για όλα! (fotos)

Οι δύο νεαροί γκολκίπερ του Εργοτέλη μιλούν στην ιστοσελίδα της ομάδας για την επόμενη σαιζόν αλλά και για τους προσωπικούς στόχους που βάζουν. Δείτε φωτογραφίες από την συνέντευξη τους.

Αναλυτικά όσα είπαν οι Ζαχαρίας Καβουσάκης και Γιάννης Δερμιτζάκης

Για την δουλειά που γίνεται στην προετοιμασία

Καβουσάκης: “Όλα τα χρόνια που βρίσκομαι στον Εργοτέλη το πρόγραμμα της προετοιμασίας είναι πολύ δυνατό και η δουλειά που γίνεται πολύ σκληρή. Ο ανταγωνισμός που υπάρχει στη θέση του τερματοφύλακα σε κάνει καλύτερο αρκεί να δουλεύεις στο 100% καθημερινά. Πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο”.

Δερμιτζάκης: “Βρισκόμαστε σε ένα ωραίο μέρος με ιδανικές συνθήκες για να προετοιμαστεί κατάλληλα ένας αθλητής. Είναι ένα μέρος που διαθέτει καλές αθλητικές εγκαταστάσεις, για να μπορέσει μια ομάδα να δουλέψει σωστά. Ξεκινήσαμε την προετοιμασία σε υψηλούς ρυθμούς στο Παγκρήτιο Στάδιο και συνεχίζουμε εδώ τη σκληρή δουλειά”.

Για τα φιλικά παιχνίδια που ακολουθούν 

Καβουσάκης: “Η αλήθεια είναι ότι μετά από την επίπονη καθημερινή δουλειά ο ποδοσφαιριστής περιμένει τα φιλικά παιχνίδια για να αγωνιστεί και να δει να βγαίνουν πράγματα που δουλεύει στις προπονήσεις και στο γήπεδο”.

Δερμιτζάκης: “Περιμένουμε τα φιλικά παιχνίδια για να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Σε αυτούς τους αγώνες διαπιστώνεις σε ποιους τομείς πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο για να βελτιώσουμε τις όποιες αδυναμίες παρουσιάσουμε. Στόχος μας είναι να εμφανιστούμε έτοιμοι στην έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων”.

Για το βαθμό δυσκολίας που έχει η θέση του τερματοφύλακα

Καβουσάκης: “Χωρίς δεύτερη σκέψη η θέση του τερματοφύλακα είναι η πιο δύσκολη. Η ευθύνη που έχεις είναι τεράστια και το παραμικρό λάθος, μια στιγμιαία απροσεξία μπορεί να στοιχίσει στην ομάδα σου και να γίνεις ο μοιραίος παίκτης. Μπορεί να έχεις πολύ καλή απόδοση σε όλο το παιχνίδι, ωστόσο αν δεν είσαι συγκεντρωμένος σε μια φάση και κάνεις έλα λάθος που θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα, αυτόματα γίνεσαι ο χειρότερος παίκτης και η ευθύνη για το άσχημο αποτέλεσμα πέφτει αποκλειστικά σε εσένα. Κάνεις τα λιγότερα λάθη από όλους τους ποδοσφαιριστές, ωστόσο και πάλι αυτό δε φτάνει, διότι το λάθος του τερματοφύλακα φαίνεται και δεν μπορεί να καλυφθεί από κανένα. Πρέπει να βρίσκεις τη δύναμη και την ψυχολογία για να ξεπερνάς τις δυσκολίες που θα σου παρουσιαστούν”.

Δερμιτζάκης: “Η θέση του τερματοφύλακα είναι μοναχική. Είσαι ο τελευταίος παίκτης και οποιοδήποτε λάθος ή κακή εκτίμηση της φάσης σε μεγάλο ποσοστό θα στοιχίσει στην ομάδα σου. Πρέπει να έχεις ψυχικά αποθέματα για να μπορέσεις να ανταποκριθείς σε αυτή τη θέση και παράλληλα σε υψηλό επίπεδο. Δεν αρκούν μόνο τα προσόντα, πρέπει να έχεις μια σειρά πραγμάτων για να τα καταφέρεις.
Εμείς πρέπει να δουλεύουμε καθημερινά για να είμαστε έτοιμοι και όταν μας ζητηθεί να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της ομάδας μας”.

                                       1        2        3

                                       4         5        6

ΠΗΓΗ: http://www.athleticradio.gr

Προηγούμενο άρθροΚυριακή ο ΟΦΗ, Σάββατο Εργοτέλης και Πλατανιάς στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ
Επόμενο άρθροΒόμβα με την ΑΕΚ και τις Κρητικές ομάδες!