Ανακοίνωση απάντηση στην αντίστοιχη των Λιβαδίων

Εκφράζοντας τη βαθύτατη λύπη αλλά και την αγανάκτησή μας για το ειρωνικό ύφος της από 7/10/2014 ανακοίνωσης του αθλητικού σωματείου των Λιβαδείων αναφέρουμε συνοπτικά τα εξής:

Καταρχήν, με την με την υπ.αρ. πρωτ. 1156/6.10.2014 απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Ε.Π.Σ.Ρεθύμνου, αποδεικνύεται εμπράκτως η εύρυθμη λειτουργία του Ρεθυμνιώτικου  ποδόσφαιρου και ότι το τελευταίο βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.

Επειδή λοιπόν με την ως άνω απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣ Ρεθύμνου το σωματείο των Λιβαδιών τιμωρήθηκε για τα ατυχή γεγονότα στο μεταξύ μας παιχνίδι, γεγονότα τα οποία ήδη είχαμε αναφέρει με την πρώτη ανακοίνωσή μας, το ως άνω σωματείο επιτίθεται καθυστερημένα και εκ του πονηρού (μετά την έκδοση της ως άνω απόφασης) έναντι της ομάδας μας και έναντι των θεσμών του ποδοσφαίρου με μια ψευδή ανακοίνωση γεμάτη ανακρίβειες και ανακολουθίες.

Προφανώς κάποιοι δεν έχουν συλλάβει και κατανοήσει την μεγάλη ευθύνη που φέρουν για τη διαπαιδαγώγηση των ποδοσφαιριστών (στη μεγάλη πλειονότητα τους παιδιών), την ανάδειξή τους μέσα από την ομάδα, αλλά και την ευθύνη τους για γεγονότα υπαρκτά και συγκεκριμένα που αντί να τα στηλιτεύουν και να τα καταδικάζουν, με περίσσιο θράσος αρνούνται ότι έχουν λάβει χώρα.

Το σωματείο των Λιβαδιών, παραδέχεται με την από 7/10/2014 ανακοίνωση του ότι χτυπήθηκε παίχτης της ομάδος μας (αποκρύπτοντας τις επιθέσεις εις βάρος υπολοίπων παιχτών) αλλά και το παρμπρίζ του πούλμαν της ομάδος μας, ενώ εφευρίσκει δικαιολογίες για να καταδείξει ψευδή γεγονότα, ήτοι ότι δήθεν εμείς προκαλέσαμε την άθλια και βάναυση συμπεριφορά των φιλάθλων τους της ομάδας τους.

Επειδή, όποιος έχει παίξει ποδόσφαιρο στοιχειωδώς, γνωρίζει ότι η ομάδα που έχει κερδίσει το παιχνίδι (δηλαδή η ομάδα μας), δεν προκαλεί. Ο ηττώμενος προκαλεί και εν προκειμένω οι φίλαθλοι της ομάδας των Λιβαδιών, που ουδέποτε μπόρεσαν να χωνέψουν την ήττα αυτή  και προέβησαν στις γνωστές  ασχημονίες και βιαιότητες.

Επειδή, ουδέποτε προκάλεσαν οι παίχτες μας ουδένα και για το παραμικρό και το μόνο που είχαμε ως σκέψη στην ομάδα διακρίνοντας εξ’ αρχής τις προθέσεις των φιλάθλων της αντιπάλου ομάδος ήταν να φύγουμε γρήγορα από το γήπεδο αυτό για να αποφύγουμε τυχόν γεγονότα σαν αυτά που έλαβαν χώρα με αποκλειστική υπαιτιότητα των φιλάθλων της αντιπάλου.

Επειδή, οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές της ομάδος μας όχι μόνο δεν προκάλεσαν, αλλά προσπάθησαν να προφυλαχθούν από τις άγριες διαθέσεις των φιλάθλων της αντιπάλου παραμένοντας μέσα στο πούλμαν και περιμένοντας, όπως προαναφέραμε, να φύγουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Μία απλή συγγνώμη θα κατέδειχνε τουλάχιστον παραδοχή μίας ατυχούς κατάστασης και γεγονότων που καταδικάζονται από την ομάδα των Λιβαδείων, παρά δε ταύτα η ομάδα αυτή συνέταξε ένα φαιδρό κείμενο – ανακοίνωση που δεν πείθει ακόμη και τον πιο αγαθό και αντικειμενικό άνθρωπο.

Επειδή, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ουδέποτε καταφερθήκαμε εναντίον του χωριού των Λιβαδειών και δεν θα βάλουμε στην ίδια μοίρα 15 ταραχοποιούς οπαδούς  που προκάλεσαν τα επεισόδια με τους 1000 κατοίκους του χωριού αυτού.

Ούτως ή άλλως, η καταγγελία των ατυχών γεγονότων πραγματοποιήθηκε από  τη διοίκηση του αθλητικού σωματείου μας, ήτοι της Ο.Φ.Αρμένων και όχι ατομικά από τα φυσικά πρόσωπα και θύματα των γεγονότων αυτών.

Και εν τέλει πρέπει όλοι να καταλάβουν τι σημαίνει η αρχή της φιλοξενίας, μία άγνωστη φράση για την ομάδα των Λιβαδείων, η οποία εκπροσωπεί ποδοσφαιρικά ένα ολόκληρο χωριό, το οποίο στην ουσία προσβάλει και σε καμία περίπτωση δεν προσβάλει η ομάδα μας, η οποία δεν έδωσε κανένα δικαίωμα μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο.

Επειδή, στις αναφορές για τα νεφελίμ, ότι είμαστε μικροί και πολύ φθηνοί, στα ειρωνικά γέλια του συντάκτη της ανακοίνωσης και σε όλα τα ψεύδη και τις συκοφαντίες της ανακοίνωσης – έκτρωμα της ομάδας των Λιβαδείων, φυσικά και δε θα απαντήσουμε διότι δεν το επιτρέπει ούτε το ήθος της ομάδας μας ούτε και το μέγεθος και η σοβαρότητα των γεγονότων που έλαβαν χώρα εναντίον της ομάδος μας και που δυστυχώς κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται.

Εν κατακλείδι, δηλώνουμε και ξεκαθαρίζουμε εις άπαντες ότι δεν έχουμε σκοπό να εμπλακούμε στο παιχνίδι της ανταλλαγής ανακοινώσεων και δεν θα απαντήσουμε σε οιαδήποτε άλλη προκλητική ανακοίνωση του αθλητικού σωματείου των Λιβαδείων.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση του ΔΣ του Ο.Φ.Α για τα επεισόδια στα Λιβάδια
Επόμενο άρθροΟι αγώνες του Α τοπικού για την 3η αγωνιστική.