Ενημέρωση για τους νέους κανόνες του ποδοσφαίρου από τον Κυριάκο Δελήμπαση

Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση του πρώην διατητή ΣΔΠΡ (και πρώην Προέδρου του Συνδέσμου) και νυν Παρατηρητή διαιτησίας Κυριάκου Δελήμπαση με τους ποδοσφαιριστές του ΟΦΑ από την ανδρική αλλά και παιδιά από τις Ακαδημίες.

Σκοπός της ήταν η παρουσίαση μέσω προβολής βίντεο των νέων κανόνισμων του ποδοσφαίρου που θα εφαρμοστούν από φέτος σε όλα τα γήπεδα και σε όλες τις κατηγορίες. Όπως ανέφερε ο κ. Δελήμπασης όσον αφορά τα πρώτα παιχνίδια αυτά του Κυπέλλου είχε δοθεί η οδηγία στους διαιτητές να είναι πιο ελαστικοί επειδή είναι ο πρώτος καιρός για την αφομοίωση των κανονισμών αλλά με την έναρξη του Πρωταθλήματος και από τις πρώτες αγωνιστικές θα γίνεται όλο και πιο αυστηρή εφαρμογή αυτών.

Οι αλλαγές αφορούν την παράβαση με το χέρι είτε με πρόθεση είτε χωρίς, η εκτέλεση του πλαγίου άουτ, το κερδισμένο πέναλτι, το ελεύθερο χτύπημα που δίνει διαιτητής όταν διακοπεί το ματς, όταν μπαίνει δεύτερη μπάλα στο γήπεδο, η τοποθέτηση του τερματοφύλακα στην γραμμή του τέρματος όταν εκτελείται πέναλτι, ο τρόπος αντικατάστασης ποδοσφαιριστών οι τιμωρίες και των αξιωματούχων όπως οι παίκτες με τον ίδιο τρόπο (κίτρινη-κόκκινη κάρτα) και αρκετά ακόμη καθώς στο σύνολο είναι 17 βασικοί κανόνες.

Στόχος με αυτές τις αλλαγές είναι αφ’ ενός η βελτίωση στην συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών, αφ’ ετέρου η αύξηση του καθαρού ποδοσφαιρικού χρόνου αλλά και να είναι πιο “ελκυστικό το παιχνίδι”.

Το παρών εκτός από σχεδόν όλους τους παίκτες της ομάδας αλλά και αρκετά παιδιά των Ακαδημιών του ΟΦΑ έδωσαν φυσικά και ο προπονητής των “κόκκινων” Σήφης Μανωλούδης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΦΑ Γιώργος Δρουδάκης με τον γενικό αρχηγό Νεκτάριο Γερωνυμάκη και τον Υπεύθυνο Τύπου του ΟΦΑ Ηλία Βουρτζούμη.

Προηγούμενο άρθροΦωτορεπορτάζ από το ματς Κυπέλλου ΟΦΑ-Ερμής Ζωνιανών
Επόμενο άρθροΜια ακόμη προσθήκη για τον ΟΦΑ με τον έμπειρο Γεωργιουδάκη