Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Φίλοι και φίλες αγαπητοί συντοπίτες!

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όπως δείχνουν οι συνθήκες και

μαρτυρούν τα γεγονότα ο αθλητισμός και ειδικότερα το ποδόσφαιρο στην περιοχή

μας δυστυχώς είναι προς λάθος κατεύθυνση…….

Παραλάβαμε ένα σωματείο(ΟΦ Αρμένων) με πολύ μεγάλη ιστορία και σπουδαίες διαχρονικές επιτυχίες. Το έτος 1962 είναι σημαδιακό για τον τόπο μας αφού μια μερίδα τότε ανθρώπων από τους Αρμένους(μάλιστα κάποιοι εξ αυτών δεν είναι πια μαζί μας) ίδρυσαν με πολύ μεγάλους αγώνες και δυσκολίες της εποχής τον Όμιλο Φιλάθλων Αρμένων . Ταυτόχρονα και με ανάλογες ενέργειες και ατελείωτες ώρες προσωπικής εργασία δημιούργησαν και το γήπεδο Αρμένων…. Σπουδαίες ενέργειες και προσπάθειες από ανθρώπους της εποχής εκείνης που είχαν σαν στόχο το καλό του τόπου αλλά και των μελών του(παιδιά κ.α) τις ζήλευαν, τις ζηλεύουν και θα τις ζηλεύουν αρκετά άλλα μέρη και χωριά.

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά…..και προς το καλό αλλά και το άσχημο. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν περάσει αρκετοί άνθρωποι από τον σύλλογο είτε σαν αθλητές αλλά και σαν παράγοντες, προπονητές κ.α Όλοι πιστεύουμε ότι κάτι άφησαν αλλά και πήραν από τον σωματείο….…

Η σημερινή διοίκηση τυγχάνει να έχει κάνει πολλά προς την σωστή κατεύθυνση αλλά και λάθη που χωρίς αυτά δεν μαθαίνει τελικά κανένας. Θα θέλαμε με δύο λόγια να σας πούμε ότι από το υστέρημα μας κάποιοι έχουμε δώσει αρκετά χρήματα αλλά και αρκετές ώρες απασχόλησης για το καλό του τόπου μας και των παιδιών μας. Ειδικά στο γήπεδο που παρεμπίπτοντως είναι και Δημοτικό έχουμε δώσει αρκετά χρήματα αλλά και ώρες εργασίας, την ανδρική ομάδα αλλά και τις ακαδημίες και αυτό νομίζουμε ότι δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας.

Μάλιστα σας αναφέρουμε κάποιες από τις τελευταίες μας ενέργειες όπου τώρα και περίπου 9 μήνες προσπαθούμε για την αντικατάσταση του συνθετικού τάπητα του γηπέδου με νέο σύγχρονο και τελευταίας τεχνολογίας, την αλλαγή των λαμπτήρων του ηλεκτροφωτισμού με σύγχρονους led αλλά και τον γενικότερο εκσυγχρονισμό του γηπέδου με την εγκατάσταση γηπέδων Μπάσκετ, Βόλευ και παιδικής χαράς.

Όμως όλες μας αυτές οι ενέργειες αλλά και οι προσπάθειες για την βελτίωση των συνθηκών άθλησης στην περιοχή μας δεν ξέρουμε εάν αξίζουν τελικά τον κόπο διότι η ανταπόκριση αλλά και η αναγνώριση από μια μερίδα κατοίκων της ευρύτερης περιοχής δεν είναι αυτή που θα έπρεπε και αρμόζει σε αυτόν τον τόπο.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια παντελή αδιαφορία ενασχόλησης με τα κοινά αλλά και το κυριότερο, έλλειψη ενδιαφέροντος για άθληση των παιδιών τους από αρκετούς κάτοικους των Αρμένων αλλά και των γειτονικών χωριών με συνέπεια τα παιδιά να έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους και να αναλώνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό καθημερινά με τις κακές συνήθειες της εποχής(ηλεκτρονικές συσκευές, κατανάλωση βλαβερών τροφίμων, μοτοσυκλέτες κ.α).

Και εύλογα μπαίνουν εδώ τα εξής ερωτήματα: α) Συμφωνούμε καταρχήν με την ιδέα του αθλητισμού και με ποιον τρόπο; β)Αναγνωρίζουμε τα οφέλη(υγεία, εξέλιξη κ.α) του αθλητισμού ή όχι; γ)Μας ενδιαφέρει η πρόοδος και η γενικότερη εικόνα του τόπου μας; δ)Μας αρέσουν και προπάντων μας εκφράζουν αυτές οι εικόνες των παιδιών μας να συνωστίζονται με τα κινητά, συσκευές τους όπου υπάρχει wfi(ίντερνετ) και να παίζουν παιχνίδια και τι άλλο δεν ξέρουμε….. ή κλεισμένα σε ένα δωμάτιο του σπιτιού μας; ε)Για την ανεξέλεγκτη αυτή κατανάλωση σε πατατάκια, γαριδάκια, αναψυκτικά κ.α που κάνουν καθημερινά και σε αυτό τον βαθμό μας βρίσκει σύμφωνους;

Για όλα αυτά λοιπόν θα σας παρακαλούσαμε σε συνάντηση για κουβέντα που θα γίνει την Τρίτη 29 Ιουνίου στο γήπεδο Αρμένων και ώρα 19:30 στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού συλλόγου. Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη για το μέλλον του συλλόγου, του γηπέδου αλλά προπάντων των παιδιών μας.

Η πιθανή απουσία κάποιων γονιών από την συνάντηση θα εκφραστεί ως γενικότερη αδιαφορία για τον τόπο και τα παιδιά τους ή η μη συμπάθεια, εκτίμηση, σεβασμός στα μέλη της διοίκησης αλλά και τους προπονητές. Δεν νομίζουμε ότι μας αξίζει μας εκφράζει και μας αντιπροσωπεύει η εικόνα και η κατάληξη που μπορεί να έχει και το σωματείο-γήπεδο Αρμένων όπως π.χ το πρώην Στρατόπεδο(προς Αγ. Γεώργιο) ή το Φαρμακείο που έκλεισε στους Αρμένους κ.α.

Με εκτίμηση το

Δ.Σ του ΟΦ. Αρμένων

Προηγούμενο άρθροΑθλητικές δραστηριότητες ΟΦ Αρμένων καλοκαίρι 2021
Επόμενο άρθροΕυχές του Ο.Φ.Α