Η ΠΑΕ ΟΦΗ βράβευσε τον Α’ Αντιπρόεδρο της ομάδας μας Ι. Μαρινάκη

Άρωμα ΟΦ Αρμένων είχε η μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε την Τετάρτη, η ΠΑΕ ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ».

Μεταξύ των τιμώμενων προσώπων της βραδιάς ήταν ο Α’ Αντιπρόεδρος της ομάδας μας Γιάννης Μαρινάκης, ο οποίος αποτέλεσε για μια εξαετία αναπόσπαστο μέλος της κορυφαίας ομάδας της Κρήτης. Ο κ. Μαρινάκης την εξαετία 1984-1990 φόρεσε την φανέλα του ΟΦΗ, συμμετέχοντας στην κορυφαία στιγμή της ιστορίας του συλλόγου, το 1987, όταν και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας.

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (13/09) η ΠΑΕ ΟΦΗ πραγματοποίησε την επίσημη παρουσίαση της νέας ομάδας, τιμώντας παράλληλα την ιστορία της. Βράβευσε τον Ευγένιο Γκέραρντ, τον βοηθό του Άρη Βασιλείου και τον γυμναστή Γιώργο Παρασύρη. Τίμησε ανθρώπους που άλλαξαν την ιστορία του, τον Ευγένιο Γκέραρντ, τη μνήμη του Θόδωρου Βαρδινογιάννη και το παρελθόν του o Όμιλος. Ακόμη, τιμήθηκαν παλιοί πρόεδροι της ομάδας, οι οποίοι έγραψαν τη δική τους ιστορία στον ΟΦΗ, ο αείμνηστος Μύρος Μαθιουδάκης και οι εν ζωή Νίκος Δουλουφάκης και Γιάννης Παπαματθαιάκης. Παράλληλα η ΠΑΕ ΟΦΗ βράβευσε όλους τους Κρητικούς ποδοσφαιριστές που ήταν στο ρόστερ της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1987. Ανάμεσα τους και ο Ρεθυμνιώτης και νυν Α’ Αντιπρόεδρος του ΟΦ Αρμένων, Γιάννης Μαρινάκης, όπως και οι Μύρων Σηφάκης, Γιώργος Βλαστός, Νίκος Νιόπλιας, Μίλτος Ανδρεανίδης, Χρήστος Καρυώτης, Στέφανος Βάβουλας.

Η ομάδα μας είναι υπερήφανη που έχει στην οικογένεια της τον Γιάννη Μαρινάκη και δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτή την σπουδαία στιγμή για αυτόν, με τον πρόεδρο κ. Στέλιο Μπικάκη και τον γενικό αρχηγό κ. Κώστα Θεοδωράκη να τον συνοδεύουν στην εκδήλωση.

Ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΟΦΑ Γιάννης Μαρινάκης μαζί με τον τότε συμπαίκτη του Γιώργο Βλαστό και τον συνεργάτη του Γκέρρντ, Άρη Βασιλείου
Ο Γιάννης Μαρινάκης με άλλους παλαίμαχους του ΟΦΗ, τους Μίλτο Ανδρεανίδη, Κώστα Χανιωτάκη, Σήφη Κορωνάκη

Ποιος είναι ο Γιάννης Μαρινάκης

Ο Γιάννης Μαρινάκης είναι ένας από τους 5 κορυφαίους Ρεθυμνιώτες ποδοσφαιριστές με 18χρονη θητεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δύο ως προπονητής.

Με 270 περίπου συμμετοχές σ’ όλα τα πρωταθλήματα από Β’ τοπικό μέχρι Α’ Εθνική, σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, σε Ευρώπη, βαλκανικό Κύπελλο, Σούπερ ΚΑΠ και Εθνική Νέων. Τα καλύτερα χρόνια του, ποδοσφαιρικά τα έζησε στον ΟΦΗ όπου αγωνίστηκε για 5 χρόνια (1984-85 και 1986-90), κατακτώντας το Κύπελο Ελλάδας το 1987, συμμετέχοντας στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με αντιπάλους Βίτεσε (μάλιστα σκόραρε στον επαναληπτικό επί ελληνικού εδάφους) και Αταλάντα. Στην Α’ Εθνική αγωνίστηκε ακόμη με την φανέλα του Λεβαδειακού, έχοντας συνολικά 60 συμμετοχές και 9 γκολ. Ο Μαρινάκης είχε 2 συμμετοχές με την Εθνική Νέων απέναντι σε Ανατολική Γερμανία (σκόραρε) και Ισραήλ. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την ομάδα του χωριού καταγωγής του, τον Ποσειδώνα Γερανίου, ενώ αγωνίστηκε ακόμη στον Άρη Ρεθύμνου, στον Ηρόδοτο, στην ΕΑΡ στα καλά χρόνια της Β’ Εθνικής και στην Επισκοπή. Η Επισκοπή είναι και η μοναδική ομάδα που έχει εργαστεί ως προπονητής ποδοσφαίρου, την τριετία 1996-99, ενώ είναι κάτοχος διπλώματος Uefa A’.

Από το 2016 είναι μέλος του Δ.Σ. της ομάδας μας, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειας του ΟΦ Αρμένων.

ΥΓ.: Ευχαριστούμε το mpalakritis.gr και τον Τάσο Βαρδάκη για την παραχώρηση των φωτογραφιών.

Προηγούμενο άρθροΧρόνια πολλά κόουτς!
Επόμενο άρθροΟ Ρ. Σταυρουλάκης σφυρίζει τον επαναληπτικό με Αετό