Δεύτερη μέρα «Αρμενείων» με έκθεση ποδηλάτων και ποδηλατοβόλτα

Την Τρίτη 1 Αυγούστου στην πλατεία των Αρμένων συνεχίζεται η 2η μέρα των «Αρμενείων» με την «Έκθεση» παλαιών ποδηλάτων αντίκα και «Ποδηλατοβόλτα» για μικρούς και μεγάλους απόστασης 6,400m.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός είναι στην Πλατεία Αρμένων, ενώ η έναρξη είναι στις 19:00. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι πολίτες άνδρες-γυναίκες που είναι άνω των 7 ετών(γεννηθέντες 2016 και πριν) και διαθέτουν ποδήλατο.

Για το καλό όλων κρίνεται απαραίτητο και ο κάθε συμμετέχοντας να φοράει αθλητική ενδυμασία-παπούτσια και φυσικά κράνος. Θα δοθούν έπαθλα σε όλους τους συμμετέχοντες όπως και δωρεάν μπλουζάκι, μετάλλιο και αναμνηστικός έπαινος. Επίσης θα βραβευθεί ο μεγαλύτερος και η μεγαλύτερη σε ηλικία συμμετέχοντας ποδηλάτης-τισσα. Το κόστος Συμμετοχής είναι δωρεάν.

                       Λίγα λόγια για τη διαδρομή:

Η εκκίνηση της «Ποδηλατοβόλτας Αρμένων» θα είναι από την Πλατεία των Αρμένων(επί του κεντρικού δρόμου) με κατεύθυνση νότια και δυτικά και συγκεκριμένα προς τον δρόμο για το χωριό Κούμους. Στο ύψος του Αγ. Γεωργίου και αμέσως μετά το παλαιό στρατόπεδο Αρμένων, στρίβουμε δεξιά στον Αγροτικό (χωμάτινο) δρόμο όπου με πορεία βόρεια θα κατευθυνθούμε προς τον δρόμο που οδηγεί στο χωριό Κάστελλος.

Στην διασταύρωση του ασφάλτινου δρόμου για Κάστελλο συνεχίζουμε ευθεία με κατεύθυνση προς την αγροτική περιοχή Πελεκητός όπου εκεί ακολουθούμε κυκλική πορεία με κατεύθυνση νότια και δρόμο επιστροφής. Στην συνέχεια δεν αλλάζουμε κατεύθυνση και φθάνουμε και πάλι στην διασταύρωση του ασφάλτινου δρόμου για Κάστελλο όπου συνεχίζουμε ευθεία με κατεύθυνση προς τον οικισμό Αρμένοι όπου ακολουθώντας τα βέλη και πινακίδες σήμανσης καταλήγουμε στον Τερματισμό στη πλατεία Αρμένων.

Η διαδρομή γενικά είναι ομαλή ακόμα και στο χωμάτινο μέρος της χωρίς ανηφόρες και κατηφόρες με το 20% περίπου της διαδρομής να είναι σε ασφάλτινο-τσιμέντο και το 80% σε χωμάτινο δρόμο. Για διευκόλυνση των συμμετεχόντων σε όλη την διαδρομή θα υπάρχουν βέλη σήμανσης-κατεύθυνσης και χιλιομέτρων. Το χρονικό όριο ολοκλήρωσης του Ποδηλατικού Γύρου Αρμένων είναι 1 ώρα.

Υπεύθυνοι Εκδηλώσεων: Κος Σκουλούδης Ναπολέων Κιν. 6975907754 Κος Δρουδάκης Ε. Γεώργιος Κιν. 6977587906

Προηγούμενο άρθροΠλησιάζουν οι ημέρες για την έναρξη των “Αρμενειων”
Επόμενο άρθροΜε επιτυχία η πρώτη μέρα των “Αρμένειων”