Επετειακό φιλικό στους Αρμένους για να θυμηθούν οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι

Με την συμμετοχή των περισσότερων παικτών εκείνης της χρονιάς που έδωσαν μετά χαράς το παρόν και συνδετικό κρίκο τον Νίκο Γεωργιουδάκη ο οποίος αγωνιζόταν τότε όπως και τώρα στην ομάδα μας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο γήπεδο Αρμένων το επετειακό φιλικό ανάμεσα στις δύο ομάδες του ΟΦΑ την σημερινή απέναντι στην Κυπελλούχο ΕΠΣΡ στον τελικό της 10ης Μαρτίου 2010 κόντρα στην Επισκοπή στην διαδικασία των πέναλτι.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην διοίκηση του ΟΦΑ και τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Δρουδάκη που έκαναν πράξη την αρχική πρόταση του Γιώργου Χατζησπύρου ο οποίος έχει αγωνιστεί για πολλά χρόνια στην ομάδα μας και συνεχίζει να είναι δίπλα της ως φίλαθλος πλέον, και οργάνωσαν από κοινού αυτό το όμορφο συναπάντημα των παικτών της τότε ομάδας με την σημερινή με πολλούς από τους παίκτες να γνωρίζονται εδώ και πολλά χρόνια να είναι είτε φίλοι είτε ακόμη και στενοί συγγενείς.

Βέβαια γενικότερα η διετία 2010-2011 γράφτηκε με χρυσά γράμματα ως η κορυφαία περίοδος από άποψης τίτλων και διακρίσεων στην ιστορία του ΟΦΑ καθώς μετά το Κύπελλο Ερασιτεχνών η ομάδα μας απέκλεισε τον πολύ δυνατό Γιούχτα στο γήπεδο Αρμένων (1-0) φτάνοντας στον άτυπο τελικό Κρήτης όπου ηττήθηκε από το μεγάλο φαβορί ΑΟΧ. Περί τα τέλη Αυγούστου είχε κατακτήσει τότε και το Super Cup κόντρα στον Πρωταθλητή Ρεθυμνιακό (νίκη 2-1) ενώ αγωνίστηκε και στον επόμενο τελικό Κυπέλλου Ερασιτεχνών κόντρα και πάλι στην Επισκοπή η οποία αυτή την φορά επικράτησε.

Ιδιαίτερη αναφορά στους Νεκτάριο και Γιάννη Γερωνυμάκη με τον πρώτο να είναι κοντά στην ομάδα πλέον από το πόστο του Γενικού Αρχηγού και τον δεύτερο να αγωνίζεται στην μεγάλη ομάδα ξεκινώντας από τις Ακαδημίες όπως και η ταυτόχρονη παρουσία του Νίκου Γεωργιουδάκη με τον γιό του Νίκο ο οποίος ανήκει στις Ακαδημίες αλλά συμμετέχει και στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας στην οποία και θα αγωνίζεται πλέον.

Από τους παίκτες που αγωνίστηκαν με την τότε ομάδα και μέχρι πριν από λίγο διάστημα ανήκαν στον ΟΦΑ είναι οι περιπτώσεις του Σάββα Κονδύλη ο οποίος ξεκίνησε την φετινή χρονιά στους “κόκκινους” αλλά πλέον συνεχίζει στο Σπήλι ο Αντώνης Βογιατζάκης ο οποίος αγωνιζόταν μέχρι τα μέσα της περυσινής περιόδου στην ομάδα και ο Γιώργος Χατζησπύρος που αποχώρησε το καλοκαίρι του 2018 αμφότεροι λόγω αυξημένων υποχρεώσεων.

Το παρόν φυσικά έδωσε και ο τότε προπονητής Σπύρος Σπυριδάκης με τον βοηθό του Γιάννη Μπακόπουλο ενώ από πλευράς διοίκησης παρόντες ήταν ο τότε Πρόεδρος του ΟΦΑ επί 13 συναπτά έτη κ. Γιώργος Κ. Δρουδάκης (2000-2013) αλλά και ο τότε Γενικός Αρχηγός και μέλος Δ.Σ. ΟΦΑ κ. Στέλιος Κολυβάκης. Από το σημερινό Δ.Σ. του ΟΦΑ παρόντες ήταν φυσικά ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Εμ. Δρουδάκης, ο Α’ Αντιπρόεδρος Βαγγέλης Σκουλούδης ο Γενικός Αρχηγός Νεκτάριος Γερωνυμάκης και το μέλος Δημήτρης Βογιατζάκης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι έγινε ένα ελεύθερο παιχνίδι στο οποίο υπήρχαν και κάποιοι μικροτραυματισμοί για τους Κυπελλούχους του 2010 αρκετοί τους οποίους δεν είναι πλέον ενεργοί ποδοσφαιριστές με τον αρχηγό Μιχάλη Βελονάκη, τον Βασίλη Πάπα και τον Γιώργο Χατζησπύρο να μην “βγάζουν” την 70λεπτη (από δύο 35λεπτα) αναμέτρηση αλλά να καταφέρνουν αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-2 από την τυπικά φιλοξενούμενη σημερινή ομάδα του ΟΦΑ να πιέζουν και να ισοφαρίζουν αρχικά σε 2-2 και αργότερα στο τελικό 3-3 που έστειλε τις δύο ομάδες στην διαδικασία των πέναλτι όπου επικράτησαν με 5-4 οι…νέοι.

Το σκορ για την ομάδα μας άνοιξε ο Ι.Π. Γαλερός στο 19′ μετά από σουτ του Μάνσε και διώξιμο του Χίκα και στο 35′ έκανε ο ίδιος το 0-2 όμως η απάντηση των “παλιών” ήρθε από τον Νίκο Χαλκιαδάκη στο 41′ να μειώνει σε 1-2 και στο 52′ από ασίστ του Μενιουδάκη να ισοφαρίζει σε 2-2. Στο 57′ από ασίστ του Μάνσε ο Ι.Ε. Γαλερός πλάσαρε για το 2-3 αλλά στο 62′ από πάσα του Μανώλη Χαλκιαδάκη ο Γεωργιουδάκης σκόραρε εναντίον της σημερινής ομάδας του.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Κονδύλης 1-0, Εμιλιάνο 1-1, Ν. Χαλκιαδάκης 2-1, Μάνσε 2-2, Γεωργιουδάκης 3-2, Γ. Γερωνυμάκης 3-3, Ν. Δρουδάκης απέκρουσε ο Κολυβάκης, Ι.Π. Γαλερός άουτ, Μενιουδάκης 4-3, Κριτσιώτης 4-4, Α. Βογιατζάκης απέκρουσε ο Κολυβάκης, Κ. Αποστολάκης 4-5.

Διαιτητές: Γιώργος Κελεσίδης, Ελένη Συργούνη, Μανώλης Λιοδάκης

ΟΦ Αρμένων Κυπελλούχος 2010 (Σπύρος Σπυριδάκης): Χίκα, Α. Βογιατζάκης, Γεωργιουδάκης, Κονδύλης, Ελ. Κολυβάκης, Καρπουζάκης, Βασίλης Πάπα, Ν. Χαλκιαδάκης, Αντ. Κολυβάκης, Χατζησπύρος, Βελονάκης.

Έπαιξαν ακόμη οι: Μενιουδάκης, Ε. Χαλκιαδάκης, Ν. Γερωνυμάκης, Ν. Δρουδάκης, Κ. Αποστολάκης

ΟΦ Αρμένων (Μιχάλης Τριχάκης): Αποστολάκης, Κοσμίδης, Βασαδάκης, Ν. Κολυβάκης, Γερωνυμάκης, Π. Γασπαράκης, Κριτσιώτης, Εμιλιάνο, Μάνσε, Ι.Π. Γαλερός, Ανυφαντάκης.

Έπαιξαν ακόμη οι: Ε. Κολυβάκης, Νιολάκης, Ι.Ε. Γαλερός, Καλησπεράκης, Ράνσοου, Ν. Γεωργιουδάκης.

Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης δόθηκε από την διοίκηση στους …παλαιότερους αναμνηστική ατομική κούπα με το σήμα της ομάδας και την επιγραφή “Κυπελλούχος ΕΠΣΡ 2010” μαζί με ένα μικρό λάβαρο ενώ στη συνέχεια όλοι οι παρευρισκόμενοι δείπνησαν στην οικογενειακή ταβέρνα Χατζησπύρος στον Σωματά μετά από κάλεσμα του Προέδρου της ομάδας κ. Γιώργου Δρουδάκη.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να γνωρίσουν οι νεότεροι τις σημαντικότερες στιγμές από την μετάδοση του τελικού όπως και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών σε βίντεοπροβολέα που στήθηκε στο κέντρο του μαγαζιού από το Γιώργο Χατζησπύρο ο οποίος και είχε στη διάθεση του το σχετικό βίντεο. Από πλευράς ΕΠΣΡ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της ΕΠΣΡ κ. Τίτος Χνάρης και ο Ταμίας της Ένωσης κ. Δημήτρης Κουργιαντάκης.

Προηγούμενο άρθροΦωτορεπορτάζ από το ματς του ΟΦΑ στα Λιβάδια
Επόμενο άρθροΑναστολή για Γ’ Εθνική, Γυναίκες και Α’, Β’ ΕΠΣΡ