Την Κυριακή η Ακαδημία μας στο Φεστιβάλ Ποδοσφαίρου της ΟΠΑΠ ΑΕ στο Παγκρήτιο στάδιο

Με την συμμετοχή όλων των Αθλητικών Ακαδημιών του ΟΠΑΠ στην Κρήτη, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στο Παγκρήτιο στάδιο το Φεστιβάλ Ποδοσφαίρου. Μεταξύ των επιλεγμένων Ακαδημιών του νησιού, θα βρίσκεται φυσικά και η Ακαδημία του ΟΦ Αρμένων, μέλος των Αθλητικών Ακαδημιών του ΟΠΑΠ για το Ρέθυμνο.

Η Ακαδημία της ομάδας μας θα συμμετάσχει σε αυτό το Φεστιβάλ Ποδοσφαίρου που διοργανώνει η ΟΠΑΠ ΑΕ με 45 αθλητές γεννημένους από το 2005 μέχρι και το 2012, ενώ η αποστολή συνολικά θα αποτελείται από 85 άτομα, μαζί με τους συνοδούς. Επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο Υπεύθυνος της Ακαδημίας μας κ. Δημήτρης Σταματίου, συνοδευόμενος από τους προπονητές της Ακαδημίας μας κ.κ. Παντελή Κατικά (προπονητικά Υπεύθυνος Ακαδημίας), Γιάννη Καραβιώτη και Βασίλη Δραμιτινό.

Το Φεστιβάλ θα αποτελέσει μία μεγάλη γιορτή, μέσω της οποίας παιδιά, γονείς και προπονητές θα έχουν την δυνατότητα να ζήσουν τη χαρά του παιχνιδιού, και να συμμετέχουν σε πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που αντανακλούν στις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού. Οι δραστηριότητες, ποδοσφαιρικές ή μη, θα είναι συναφείς με τις αξίες του Ευ αγωνίζεσθαι, της Ομαδικότητας, του Σεβασμού και της Αφοσίωσης.

Ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία και τις αξίες που πρεσβεύει το πρόγραμμα των Αθλητικών Ακαδημιών του ΟΠΑΠ, κάθε Φεστιβάλ θα συνεχίσει να προσφέρει μία αφορμή να γιορτάσουμε τον αθλητισμό και να δείξουμε στα παιδιά μας με έναν εξόχως αποτελεσματικό τρόπο πως μέσα από το παιχνίδι, μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Παράλληλα, οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την όλη εκδήλωση μέσα από τα μάτια των παιδιών τους, ενώ θα τους δοθεί και η ευκαιρία να λάβουν μέρος σε δράσεις, ειδικά σχεδιασμένες για αυτούς. Στόχος του ΟΠΑΠ είναι όλες οι Ακαδημίες του προγράμματος να μοιραστούν τη μοναδική αυτή εμπειρία που θα προσφέρουν τα Φεστιβάλ.

 

Το περιεχόμενο των Φεστιβάλ είναι διαδραστικό, αφορά παιδιά, γονείς και προπονητές και περιλαμβάνει:

* Αγώνες ποδοσφαίρου μεταξύ των παιδιών

* Βιωματικές δραστηριότητες και ψυχαγωγικά παιχνίδια για τα παιδιά

* Εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά

* Επιστημονικές ομιλίες και δράσεις για τους γονείς

* και πολλά άλλα…

Η διάρκεια κάθε φεστιβάλ θα είναι περίπου 6 ώρες και όλες οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε συγκεκριμένο χρόνο, ενώ ορισμένες από αυτές θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα.

ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

09.00 Ώρα Προσέλευσης

10.00 Τελετή Έναρξης

10.20 – 11.20 Α’ Φάση Δραστηριοτήτων (1η Αξία)

11.20 – 11.20 Β’ Φάση Δραστηριοτήτων (2η Αξία)

12.20 – 12.30 Πρόγευμα για τα παιδιά

12.30 – 13.30 Γ’ Φάση Δραστηριοτήτων (3η Αξία)

13.30 – 14.30 Δ’ Φάση Δραστηριοτήτων (4η Αξία)

14.30 Τελετή Λήξης

15.00 Αποχώρηση Ακαδημιών

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ: 10:20 – 14:30

Τα παιδιά χωρισμένα σε γκρουπ θα πάρουν μέρος σε μία σειρά από επιλεγμένα παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτά. O αγωνιστικός χώρος θα χωριστεί σε 4 τεταρτημόρια, επομένως, σε 4 ειδικά διαμορφωμένους τομείς (κάθε ένας αφιερωμένος σε μία αξία), όπου θα πραγματοποιούνται δραστηριότητες συναφείς με τις ομώνυμες αξίες (Ευ αγωνίζεσθαι, Ομαδικότητα, Αφοσίωση και Σεβασμός) έτσι ώστε, παράλληλα με τη διασκέδαση, τα παιδιά να λαμβάνουν σημαντικά μηνύματα που αντικατοπτρίζουν τις βασικές αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού. Κάθε δραστηριότητα, μαζί με το αντίστοιχο γήπεδό της, θα αποτελούν ένα “βήμα” της διαδικασίας και θα μεταλαμπαδεύουν ένα μήνυμα ζωής. Σε κάθε βήμα, δύο groups θα φιλοξενούνται στο γήπεδο παίζοντας ποδόσφαιρο και τα υπόλοιπα groups θα βιώνουν την εξωτερική δραστηριότητα. Κυκλικά, όλα τα groups θα περάσουν από 12 σταθμούς, με δυνατότητα είτε να συμμετέχουν στην εξωτερική δραστηριότητα, είτε να παίζουν αγώνες ποδοσφαίρου, ανάλογα με το αγωνιστικό πρόγραμμα. Ο διαχωρισμός των groups και η τοποθέτησή τους στο πρώτο βήμα, θα γίνει με βάση το ηλικιακό κριτήριο, έτσι ώστε να επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό η ηλικιακή ομοιογένεια.Κατ’ αυτόν τον τρόπο, όλα τα παιδιά θα συμμετέχουν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες ή παράπλευρες δράσεις, με νόημα και στόχους προσανατολισμένους είτε στο «Ευ αγωνίζεσθαι», είτε στην «Ομαδικότητα», είτε στην «Αφοσίωση», είτε στο «Σεβασμό», ανάλογα σε ποιόν τομέα-αξία βρίσκονται εκείνη τη στιγμή.

Αποτέλεσμα της δομής αυτής είναι ότι κάθε παιδί θα συμμετέχει σε 4 διαφορετικούς τομείς δραστηριοτήτων, έναν για κάθε μία από τις 4 αξίες του Φεστιβάλ. Η διάρκεια που τα groups θα βρίσκονται σε κάθε τεταρτημόριο και επομένως σε κάθε τομέα-αξία, θα είναι μία ώρα. Το χρονικό διάστημα της μίας ώρας θα περιλαμβάνει αφενός διαδραστικές και ευφάνταστες ψυχαγωγικές δράσεις προσανατολισμένες στις αντίστοιχες αρετές, και αφετέρου άφθονο ποδοσφαιρικό παιχνίδι, το οποίο δεν θα έχει ως αυτοσκοπό τη νίκη, αλλά την διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ: 10:30 – 14:30

Παράλληλα με τις δραστηριότητες των παιδιών, θα πραγματοποιηθούν δράσεις προσανατολισμένες στους γονείς και τους συνοδούς. Όπως και την περσινή χρονιά, θα λάβουν χώρα πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια και ομιλίες από την επιστημονική ομάδα του Προγράμματος, οι οποίες φέτος θα έχουν έντονο διαδραστικό χαρακτήρα και στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν οι γονείς και οι συνοδοί, με σκοπό να ενημερωθούν για σημαντικά ζητήματα που αφορούν στη σωστή ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους. Επιπλέον, θα λάβουν χώρα όμορφες δράσεις και στην κερκίδα, σχεδιασμένες ειδικά για τους συνοδούς, όπως quiz games και άλλα όμορφα δρώμενα. Μια νέα μεγάλη προσθήκη αφορά τα μαθήματα μαγειρικής με επικεφαλή τον διάσημο σεφ Άρη Τσανακλίδη, ο οποίος θα μαθαίνει στους γονείς και στους συνοδούς κάποιες εύκολες, γρήγορες, νόστιμες και απλές συνταγές χρησιμοποιώντας περισσεύματα από το κυρίως γεύμα, λαχανικά, φρούτα και έξυπνα υλικά, συνδυάζοντας γεύση με διατροφική αξία και ευκολία με ποικιλία και φαντασία.

Προηγούμενο άρθροΟ Φραντζεσκάκης «σφυρίζει» στο «Kido»
Επόμενο άρθροΝα επιστρέψει στις νίκες θέλει η ομάδα μας σήμερα στο «Kido»