Δελτίο τύπου – Αρμένεια 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο ΑΡΜΕΝΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 5km που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Αυγούστου στους Αρμένους Ρεθύμνου στα πλαίσια των αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΑΡΜΕΝΕΙΑ 2022». Ήταν η τρίτη ημέρα κατά σειρά των εκδηλώσεων «ΑΡΜΕΝΕΙΑ 2022», που είχε σαν επίκεντρο το Δημοτικό Γήπεδο Αρμένων εκκίνηση και τερματισμό. Η δράση αυτή θα περάσει στην ιστορία των εκδηλώσεων σαν την πιο πετυχημένη αφού ήταν πολύ καλά οργανωμένη και άρτια εκτελεσμένη από τους εθελοντές του ΟΦ Αρμένων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμένων αλλά και της πρωτοεμφανιζόμενης Ομάδας Γυναικών Αρμένων. Οι συμμετοχές για πρώτη φορά ξεπέρασαν τις 160 σε αριθμό όλων των ηλικιών. Το παρόν έδωσαν σπουδαίοι αθλητές από όλη την Κρήτη αλλά και ξένοι επισκέπτες που αυτές τις ημέρες βρίσκονται στο νησί μας. Όλοι οι συμμετέχοντες χάρηκαν τον αγώνα και την πανέμορφη διαδρομή που διεξήχθη μέσα στο καταπράσινο τοπίο αλλά και τα γραφικά σοκάκια των Αρμένων. Γενικότερα άπαντες έμειναν κατενθουσιασμένοι από την φιλοξενία που συνάντησαν στο εν λόγο χωριό. Η συμμετοχή για όλους ήταν ΔΩΡΕΑΝ ενώ επιπλέον πήραν δώρο αναμνηστικό μπλουζάκι, μετάλλιο και ξεχωριστό κέρασμα που επιμελήθηκαν οι γυναίκες του χωριού. Οι φετινές εκδηλώσεις είχαν την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης -Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου αλλά και του Δήμου Ρεθύμνου-Τμήμα Αθλητισμού. Για την ιστορία στον «ΑΡΜΕΝΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» τις τρείς πρώτες θέσεις σε άνδρες και γυναίκες κατέλαβαν οι εξής:

Στον αγώνα συμμετείχε και ο έλληνας πρόξενος στην Ισπανία Εμμανουήλ Σεράνο όπου σε συνέντευξη που έδωσε μετά τον αγώνα έδωσε τα εύσημα στους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση και ευχήθηκε σε όλους και του χρόνου. Επίσης συμμετείχε στον αγώνα(όπως συνηθίζει άλλωστε) και εκπροσωπώντας τον Δήμο Ρεθύμνου ο Κος Λαχνιδάκης Δημήτριος υπεύθυνος αθλητισμού όπου έκανε και τις απονομές τους 3 πρώτους άνδρες.

Την απονομή στις 3 πρώτες γυναίκες εκ μέρους της Τροχαίας Ρεθύμνου την έκανε ο αρχιφύλακας Κος Νικόλαος Πέτσιος. Στις ειδικές βραβεύσεις οι διοργανωτές τίμησαν τους μεγαλύτερους σε ηλικία(άνδρα-γυναίκα) που συμμετείχαν στον αγώνα όπου στους άνδρες ήταν ο Κος Κωνσταντίνος Ακουμιανάκης ενώ στις γυναίκες ή Κα Ελένη Μαρινάκη παραλαμβάνοντας έκαστος αναμνηστικό αγαλματίδιο. Απονομές επίσης έκαναν εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμένων ο πρόεδρος Κος Εμμανουήλ Μαστοράκης ενώ τον ΟΦ Αρμένων επίσης εκπροσώπησε ο πρόεδρος Κος Γεώργιος Ε. Δρουδάκης. Μετά τις απονομές του «ΑΡΜΕΝΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» ακολούθησαν εντός γηπέδου Αρμένων τα αγωνίσματα στίβου για παιδιά αλλά και για μεγάλους(τσουβαλοδρομία) όπου έδωσαν το παρόν πάνω από 100 συμμετέχοντες! Οι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν στα εξής αθλήματα-δοκιμασίες: α) Ρίψη Ακοντίου Vortex, β)Αγώνα Ταχύτητας και γ) Αγώνα Τσουβαλοδρομίας. Το ενδιαφέρον και σε αυτούς τους αγώνες ήταν πολύ μεγάλο αφού το γήπεδο των Αρμένων «πλημύρισε» κυρίως από παιδιά δίνοντας μια εικόνα υγείας και προπάντων αισιοδοξίας στους δύσκολους αυτούς καιρούς που ζούμε….. Πέρα όμως από την νίκη της συμμετοχής που κατάφεραν να επιτύχουν όσα παιδιά συμμετείχαν….. η οργανωτική επιτροπή των αγώνων θέλοντας να δώσει ακόμα ένα επιπλέον κίνητρο στα παιδιά που αγωνίστηκαν απέμεινε έπαινο κατάταξης στους τρεις πρώτους(αγόρια-κορίτσια) που ξεχώρισαν ανά άθλημα. Έτσι τα αποτελέσματα αυτών είχαν ως εξής:

 

Τις απονομές των αγωνισμάτων του στίβου πραγματοποίησαν οι: ο εφημέριος της ενορίας Αρμένων πάτερ Ευάγγελος Ζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος της κοινότητας Αρμένων Κος Εμμανουήλ Ε. Σκουλούδης, ο πρόεδρος του ΟΦ Αρμένων Κος Γεώργιος Ε. Δρουδάκης, ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Αρμένων Κος Εμμανουήλ Βαονάκης, η εκπρόσωπος των Σαμαρειτών Διασωστών Ν. Ρεθύμνου Κα Στεφανία Καλαϊτζάκη, τα μέλη του Εθελοντικού Συλλόγου Αρμένων Κα Ειρήνη Χατζάκη και Κα Άννα Παλιεράκη, ο Κος Σπυρίδων Φραγκούλης και ο Κος Ηρακλής Σκουλούδης. Η επιτροπή των «ΑΡΜΕΝΕΙΩΝ 2022» θα ήθελα να ευχαριστήσει σε αυτό το σημείο όλους όσους συμμετείχαν ως αθλητές αλλά ειδικά θα ήθελε να ευχαριστήσει αυτούς που βοήθησαν (ο καθένας με τον δικό του τρόπο) για να βγουν σε πέρας με επιτυχία όλες αυτές οι εκδηλώσεις. Σε επόμενο δελτίο τύπου θα αναφερθούν αναλυτικά.

 

Προηγούμενο άρθροΤυχεροί αριθμοί από την λαχειοφόρο της 6ης Αυγούστου
Επόμενο άρθροΑρμένεια 2022 – Δελτίο τύπου 2