ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Το γήπεδο Αρμένων που ανήκε στην κοινότητα Αρμένων και από το 1998 έχει παραχωρηθεί στον δήμο Ρεθύμνου ξεκίνησε να διαμορφώνεται γύρω στο 1979-1980 και ολοκληρώθηκε περίπου 2 χρόνια αργότερα ο αγωνιστικός χώρος (χωμάτινο έδαφος) και ο περιβάλλοντας χώρος όπως και η περίφραξη του γηπέδου. Η έκταση του γηπέδου είχε ήδη βρεθεί από το 1965 και άρχισε να λειτουργεί από το 1981. Οι ενέργειες του τότε Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αρμένων αλλά και της ομάδας του ΟΦ Αρμένων του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καλησπεράκη ήταν αυτές που άνοιξαν τον δρόμο για την οριοθέτηση του γηπέδου σε μια έκταση 7 στρεμμάτων στα όρια του χωριού 150μ. περίπου νοτιοανατολικά. Η έκταση ανήκε στο μεγαλύτερο ποσοστό στα αδέρφια Βαρδή και Γιάννη Μανιουδάκη και σε ένα μικρότερο ποσοστό στους Γιώργο Φραγκιαδάκη, στους αδερφούς Αντώνη, Γιάννη, Νίκο και Μανώλη Αλεξάκη στην Πολύμνια Χατζηδάκη, Μαρία Μανιουδάκη χήρα Νικολάου και Καλλιόπη Σεοριζάκη χήρα Βασιλείου όλοι με καταγωγή από το χωριό των Αρμένων- και σε αγωνιστικό χώρο διαστάσεων 105Χ67.

Το γήπεδο παρέμεινε ουσιαστικά το ίδιο για τα επόμενα περίπου 20 χρόνια παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων τόσο του χωριού, της ομάδας, της τοπικής κοινότητας, του Πολιτιστικού Συλλόγου και του εκκλησιαστικού συμβουλίου να εξελιχθεί σε υποδομές και να τοποθετηθεί ο πλαστικός χλοοτάπητας και ο απαραίτητος φωτισμός ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και βραδινές ώρες. Το 1990 η κοινότητα των Αρμένων με Πρόεδρο τον κ. Βαονάκη Μανώλη και με ίδιους πόρους κατασκεύασε σύγχρονα αποδυτήρια για την γηπεδούχο ομάδα, την φιλοξενούμενη και για τους διαιτητές. Τότε ξεκίνησε παράλληλα να κατασκευάζεται και η αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου στον χώρο που βρίσκεται μέχρι και σήμερα με χρήματα του Συλλόγου. Μέχρι τότε η ομάδα εξυπηρετούνταν σε παλιά κτίρια φτιαγμένο από λαμαρίνες που ανήκαν στην Μ.Ο.Μ.Α.

Με την έλευση του 21ου αιώνα (αρχές 2000) ο τότε Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αρμένων πλέον κ. Βαονάκης Δημήτρης με προσωπικές ενέργειες αλλά και την υποστήριξη του τότε Νομάρχη κ. Γιώργη Παπαδάκη ενέταξε το έργο της ανάπλασης του γηπέδου στα χρηματοδοτούμενα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εν’ όψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Οι εργασίες ξεκίνησαν επίσημα στις 26 Νοεμβρίου 2008. Όταν ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε μέσα στο 2009 το γήπεδο Αρμένων λόγω και των αρκετών γραφειοκρατικών καθυστερήσεων που υπήρχαν Πρόεδρος του ΟΦΑ ήταν ο κ. Γιώργος Δρουδάκης του Κωνσταντίνου. Το έργο συμπεριελάμβανε την βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου, την τοποθέτηση των πυλώνων ηλεκτροφωτισμού και την επέκταση και διαμόρφωση των μέχρι τότε αποδυτηρίων με την κατασκευή νέων στην ΝΑ πλευρά του γηπέδου από χρηματοδότηση των κατοίκων του χωριού και με μέριμνα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμένων με Πρόεδρο τον κ. Γιώργο Κων. Κτιστάκη αλλά και του κτιρίου που βρίσκονται η γραμματεία των Ακαδημιών όπως και το κυλικείο-καφενείο το οποίο ανήκει στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρμένων και έχει παραχωρηθεί προς χρήση στην ομάδα μας. Στις 23 Μαρτίου 2009 εγκαινιάσθηκε ο συνθετικός χλοοτάπητας με πρώτο επίσημο παιχνίδι του ΟΦΑ με την Φλόγα Ρουστίκων (νίκη 8-1 για την 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Α’ ΕΠΣΡ).

Από το 2008 διαθέτει σύγχρονο συνθετικό χλοοτάπητα και δικαίως θεωρείται ως ένα από τα αρτιότερα γήπεδα του Δήμου, αλλά και ολόκληρου του Νομού Ρεθύμνου. Το γήπεδο των Αρμένων είναι το μοναδικό σε όλο το νομό Ρεθύμνου που έχει διαγραμμίσεις για τα πρωταθλήματα Υποδομών και είναι ιδανικό για την διεξαγωγή παιχνιδιών μικρών ηλικιών. Στις εγκαταστάσεις μας εκπαιδεύονται σε καθημερινή βάση όλα τα ταλέντα της Ακαδημίας μας, όπου υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες.

Διαθέτει 4 σύγχρονα αποδυτήρια, υπερυψωμένη καφετέρια-κυλικείο, γραφείο της ομάδας, γραφείο των προπονητών, γραμματεία Ακαδημίας, δημοσιογραφικό θεωρείο και πολλούς αποθηκευτικούς χώρους.

Πρόσφατα κατασκευάστηκε σύγχρονη κερκίδα και στέγαστρο, χωρητικότητας 170 ατόμων.