Σημαντική εμπειρία η συμμετοχή του ΟΦΑ στο Φεστιβάλ Ακαδημιών ΟΠΑΠ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διοργάνωση από τον ΟΠΑΠ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά του Φεστιβάλ Ακαδημιών στο Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο, με την συμμετοχή των νεαρών παικτών των Ακαδημιών του ΟΦΑ και συνολικά 12 Ακαδημιών από όλη την Κρήτη όπως οι ΑΕΜ, Άρης Ρεθύμνου, ΟΦΗ, ΑΟΑΝ, Νίκη Σητείας, ΑΕ Κυδωνίας, Μινώταυρος Μουρνιών, Δόξα Παχιανών κ.α.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ξεκίνησε με την συγκέντρωση και παρουσίαση των Ακαδημιών οι οποίες στη συνέχεια παρέλασαν στον στίβο του γηπέδου, περιελάμβανε 12 στάδια εκ των οποίων τα 4-6 από αυτά αφορούσαν φιλικούς αγώνες διάρκειας έως 10 λεπτά για κάθε Ακαδημία ενώ μετά από κάθε φιλικό ακολουθούσε κάποια δραστηριότητα και συνέχιζε το πρόγραμμα με εναλλαγή δραστηριότητας με αγώνα.

Οι δραστηριότητες αφορούσαν την γνωριμία και ενασχόληση των παιδιών με άλλα αθλήματα που δεν είναι και τόσο διαδεδομένα όπως βόλλευ, κρίκετ, πινγκ πονγκ, ξιφασκία, ράγκμπι ακόμη και σκάκι ενώ υπήρχε και άσκηση με τους νεαρούς παίκτες να σουτάρουν με στόχο να περάσει η μπάλα από τις εσοχές μιας μεγάλης μπάλας-στόχος.

Ακόμη μια ενδιαφέρουσα άσκηση ήταν ο ποδοσφαιρικός αγώνας με ρομπότ τα οποία τα χειρίζονται με ένα πρόγραμμα που ήταν εγκατεστημένο σε tablet. Εκεί όμως που ενθουσιάστηκαν περισσότερο είναι όταν μπήκαν στις φουσκωτές πλαστικές μπάλες και προσπαθούσαν να κρατήσουν την ισορροπία τους από την “σύγκρουση” με τα υπόλοιπα παιδιά.

Με την ολοκλήρωση των πρώτων έξι σταδίων οι κάθε ομάδα είχε διάλειμμα όπου προσφέρθηκαν ένας χυμός και ένα σνακ και φυσικά καθ’ όλη την διάρκεια υπήρχε πάγκος με μικρά μπουκάλια νερού για όποιον ήθελε να δροσιστεί. Στη συνέχεια και αφού όλες οι ομάδες ολοκλήρωσαν και τα δώδεκα στάδια του προγράμματος έγινε η τελετή λήξης με τις ομάδες να κάνουν πάλι παρέλαση και να παρουσιάζονται εκ νέου να παραλαμβάνουν τα μετάλλια τους και τους επαίνους τους και στην συνέχεια αφού έβγαλαν αν αναμνηστικές φωτογραφίες κάτω από μια ειδική αψίδα που είχε δημιουργηθεί γι’ αυτόν τον λόγο όλοι οι συμμετέχοντες (γονείς, παιδιά, προπονητές, συνοδοί) πήραν ένα πακέτο γεύματος από τους ανθρώπους του ΟΠΑΠ στην έξοδο του γηπέδου.

Την αποστολή της ομάδας μας συνόδευσαν ο Υπεύθυνος Ακαδημιών Παντελής Κατικάς, το μέλος του Δ.Σ. του ΟΦΑ Δημήτρης Σταματίου και ο Υπέυθυνος Τύπου της ομάδας Ηλίας Βουρτζούμης όπως και αρκετοί γονείς και συγγενείς των παιδιών. Ευχές όλων να καθιερωθεί ο θεσμός των Φεστιβάλ Ακαδημιών και να εμπλουτιστεί ίσως περισσότερο ώστε κάθε χρόνο να γίνεται και πιο ενδιαφέρον.

Στην αποστολή συμμετείχαν οι παρακάτω παίκτες:

Α’ ΓΚΡΟΥΠ (γεννηθ. 2006-2007): Μαυρογιαννάκης Στέλιος, Παπαδονικολάκη Μαρία, Κολυβάκης Ιωσήφ, Τάρε Άγγελος, Τάρε Κλάϊντι, Ξένος Φανούρης, Σταματίου Πέτρος (γεννηθέντες 2006), Παπαδονικολάκης Γεώργιος, Ξηράς Νικόλαος (γενν. 2007).

Β’ ΓΚΡΟΥΠ (γεννηθ. 2008-2009): Αλεξάκης Μανώλης, Κιόσια Μπενάρντ, Βαγιωνάκης Αντώνης (γεννηθ. 2008), Κολυβάκης Στέλιος, Σηφάκης Μάριος, Σηφάκης Μανώλης (γεννηθ. 2009

Γ’ ΓΚΡΟΥΠ (γεννηθ. 2010-2014): Αλεξάκης Μάρκος, Καραστάθης Δημήτρης (γενν. 2010), Καραστάθης Μάριος, Τάρε Σέμι, Τάρε Λεωνίδας (γενν. 2011), Κουρμούλης Μανώλης (2012), Μαυρογιαννάκης Μάρκος (2013)

Προηγούμενο άρθροΛύγισε στο τέλος ο ΟΦΑ, ήττα στο 96′ από Σπήλι
Επόμενο άρθροΦωτορεπορτάζ από το Φεστιβάλ Ακαδημιών ΟΠΑΠ