Επιτυχημένη η εκδήλωση για την κοπή πίτας του ΟΦΑ

Παρουσία πλήθους κόσμου (περίπου 300 άτομα) το Δ.Σ. του ΟΦΑ έκοψε το περασμένο Σάββατο την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο Κοσμικό Κέντρο Α-Α στους Αρμένους και βράβευσε ανθρώπους που έχουν προσφέρει τόσο στην ομάδα κατά το παρελθόν αλλά και στο Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο γενικότερα.

Το παρόν στην εκδήλωση από πλευράς τοπικών φορέων έδωσαν η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης (Περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου) κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νίκος Κακογιαννάκης ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Τομέα Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνου κ. Δημήτρης Λαχνιδάκης, ο Υπεύθυνος του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνου κ. Ναπολέων Σκουλούδης, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ρεθύμνου κ. Γιώργος Δασκαλομαρκάκης και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΡ κ. Νίκος Μαρκουλιδάκης, ενώ από πλευράς διαιτητών το παρόν έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΣΔΠ Ρεθύμνου, Νίκος Σαρής.

Η βραδιά ξεκίνησε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Αρμένων όπου οι μικροί χορευτές και χορεύτριες ντυμένοι με τις όμορφες παραδοσιακές στολές τους, διασκέδασαν τον κόσμο με τις χορευτικές τους ικανότητες υπό τους ήχους του Γιώργου Δρουδάκη και του συγκροτήματος του.

Την ευθύνη της παρουσίασης της εκδήλωσης είχε ως γνώστης και συμμετέχων ενεργά στο παρελθόν αλλά και στο παρόν του Συλλόγου ο προπονητής Γιώργος Κτιστάκης. Ο έμπειρος τεχνικός αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους αλλά και τους ανθρώπους από άλλες ομάδες που έδωσαν το παρών (όπως από τον Άρη Ρεθύμνου, τον Αστέρα Ρεθύμνου κ.α.)μίλησε για το νέο φετινό εγχείρημα του ΟΦΑ και της καινούργιας διοίκησης όπως και για τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει η ομάδα μετά και τις προηγούμενες εξαιρετικές χρονιές και κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο έργο της προηγούμενης διοίκησης και προσωπικά στον πρώην Πρόεδρο των Αρμένων κ. Στέλιο Μπικάκη ο οποίος ανέλαβε την ομάδα σε μια δύσκολη καμπή και την έκανε ακόμη πιο ανταγωνιστική.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των τιμώμενων προσώπων όπως επιλέχθηκαν από τους ανθρώπους του ΟΦΑ με συγκεκριμένα κριτήρια όπως ανέφερε και ο Γιώργος Κτιστάκης σημειώνοντας την ανάγκη να συνεχιστούν τα επόμενα χρόνια.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Σπουδαίοι παίκτες, προπονητές και παράγοντες του ΟΦΑ και του Ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου τιμήθηκαν από την Διοίκηση των «κόκκινων»

Η πρώτη βράβευση αφορούσε έναν άνθρωπο που δεν βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στη ζωή και πρόσφερε πολλά από την θέση του Προέδρου της ΕΠΣ Ρεθύμνου από το 1972-1980. Ο λόγος για τον Νικόλαο Τζαγκαράκη τα εγγόνια του οποίου οι Μάρκος και Νίκος Λιοδάκης ήταν μέλη των Ακαδημιών του ΟΦΑ και ο ίδιος στάθηκε αρωγός της ομάδας μας στα δύσκολα χρόνια μετά την επαναλειτουργία της το 1974 βοηθώντας την να βρει τον δρόμο της. Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ρεθύμνου κ. Γιώργος Δασκαλομαρκάκης παρέδωσε την τιμητική πλακέτα στην σύζυγο του εκλιπόντος κ. Άννα Μουνδριανάκη η οποία την παρέλαβε συγκινημένη.

Επόμενη βράβευση αφορούσε τον Κωνσταντίνο Σκουλούδη, ο οποίος έχει περάσει από σχεδόν όλα τα πόστα στην ομάδα κατά το παρελθόν έχοντας αποτελέσει ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του ΟΦΑ το 1976 ενώ έχει διατελέσει ακόμη μέλος αλλά και Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Αρμένων για συνολικά 12 χρόνια. Την πλακέτα στον τιμώμενο παρέδωσε ο κ. Δημήτρης Λαχνιδάκης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Τμήματος Αθλητισμού Δήμου Ρεθύμνου.

Ακολούθησε ένας ποδοσφαιριστής που τίμησε την φανέλα όσο λίγοι την δεκαετία του ’80 (συγκεκριμένα από το 1982-1994) με μια μικρή διακοπή ενός έτους (1988-1989) όταν αγωνιζόταν στον ΠΟΑ-λόγω σπουδών στην πόλη του Ηρακλείου-ήταν ο Μανώλης Σαΐτης. Μάλιστα ήταν ο σκόρερ του τελικού Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ρεθύμνου την περίοδο 1987-1988 στην ήττα με 2-1 από τον Αετό Ανωγείων στο γήπεδο Σοχώρας ενώ διακρίθηκε για το ήθος του και τον χαρακτήρα του. Ο παλαίμαχος άσος του ΟΦΑ παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από την Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης κ. Μαίρη Λιονή.

Ένας ακόμη πρώην ποδοσφαιριστής με καταγωγή από τους Αρμένους ήταν ο Αντώνης Κολυβάκης ο οποίος ξεκίνησε το 1985 μόλις σε ηλικία 7 ετών τα πρώτα του βήματα στις παιδικές και εφηβικές Ακαδημίες του ΟΦΑ, είχε την πρώτη του συμμετοχή στο τοπικό Πρωτάθλημα στην ηλικία των 14 το 1992 ενώ πέντε χρόνια αργότερα υπέγραψε το πρώτο ημι-επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα της ΕΑΡ που αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική. Ένα χρόνο αργότερα ήταν από τις πρώτες κλήσεις στην προεπιλογή της Εθνικής Ελπίδων ενώ το 1999 υπέγραψε στον Πανιώνιο κάνοντας μια πολύ σημαντική καριέρα την οποία ολοκλήρωσε το 2013 με την φανέλα του Αστέρα Ρεθύμνου. Η βράβευση έγινε από τον πρώην Πρόεδρο του ΟΦΑ για μια πενταετία κ. Στέλιο Μπικάκη.

Η συνέχεια είχε να κάνει με έναν νεαρό ποδοσφαιριστή τον Κέβιν Τσέλα ο οποίος ξεκίνησε και αγωνίστηκε για σχεδόν μια δεκαετία στις Ακαδημίες αλλά και στην ανδρική ομάδα του ΟΦΑ (2004-2013) πριν συνεχίσει κάνοντας εντυπωσιακές εμφανίσεις στην Κ17 και Κ20 του Πλατανιά Χανιών και αργότερα στην Κ20 της Ξάνθης. Παράλληλα με την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο έχει εισαχθεί στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής ενώ ταυτόχρονα έχει πάρει και αθλητική υποτροφία για το Πανεπιστήμιο Γκριν Μπέι των Η.Π.Α. όπου πλέον αγωνίζεται με την ομώνυμη ομάδα στο Αμερικάνικο Πρωτάθλημα και σπουδάζει αθλητικό Μάνατζμεντ ενώ έχει αγωνιστεί στην Εθνική Ελπίδων της Αλβανίας (U21). Η βράβευση έγινε από το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣ Ρεθύμνου κ. Νίκο Μαρκουλιδάκη.

Η διαδικασία των βραβεύσεων ολοκληρώθηκε με έναν από τους κορυφαίους Προπονητές που πέρασαν όχι μόνο από την ομάδα αλλά και από το Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο την περασμένη δεκαετία τον Σπύρο Σπυριδάκη με προπονητική εμπειρία για περισσότερα από 25 χρόνια έχοντας συνδέσει το όνομα του με την κορυφαία στιγμή της ομάδας μας το 2010 την κατάκτηση του Κυπέλλο Ερασιτεχνών Ρεθύμνου απέναντι στην πιο έμπειρη Επισκοπή. Η παράδοση της τιμητικής πλακέτας έγινε από τον Δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργη Μαρινάκη με τον έμπειρο τεχνικό να θέτει τις γνώσεις του στη διάθεση της ομάδας ειδικά σε αυτή την δύσκολη και μεταβατική χρονιά τονίζοντας την πολύ σημαντική στιγμή στην καριέρα του και για τον ίδιο της κατάκτησης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών το 2010 κόντρα σε μια πολύ έμπειρη ομάδα όπως ήταν η Επισκοπή εκείνης της χρονιάς.

 

Η συνέχεια ανήκε στους ανθρώπους που απαρτίζουν το Δ.Σ. προεξέχοντος του Προέδρου κ. Γιώργου Δρουδάκη για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον εφημέριο της ενορίας των Αρμένων πάτερ Ευάγγελο Ζαφειρόπουλο. Στην πίστα ανέβηκαν μετά από προτροπή και των Διοικούντων οι Προπονητές των Ακαδημιών Παντελής Κατικάς και Γιάννης Καραβιώτης.

Αναφορικά με τους τυχερούς από τα κομμάτια που μοιράστηκαν στον κόσμο το φλουρί έτυχε στον κ. Φραγκάκη Νώντα πατέρα του Φραγκάκη Δημήτρη που αγωνίζεται στην Ακαδημία μας και αντιστοιχούσε σε ένα κόσμημα που πρόσφερε το Δ.Σ. του ΟΦΑ. Για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους παίκτες έγινε κλήρωση με τον Κωνσταντίνο Κτιστάκη από τους Άνδρες και τον Ιάσωνα Σκουλούδη από τα τμήματα Ακαδημιών να είναι οι τυχεροί της βραδιάς. Ο μεν πρώτος κέρδισε μια δωροεπιταγή 100 ευρώ από το αθλητικό κατάστημα SPORTYS του Βαγγέλη Κιοσσέ ενώ ο νεαρός τερματοφύλακας ένα ποδήλατο αξίας 150 ευρώ προσφορά της διοίκησης του ΟΦΑ.

Στη συνέχεια το μικρόφωνο δόθηκε στους οργανοπαίκτες (Γιώργος Δρουδάκης-λύρα, Λουκάς Μανδακάκης-λαούτο, Νίκος Γαϊτανάκης-κιθάρα) τους οποίους και ευχαριστούμε, με τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΦΑ να ανοίγουν τον χορό και το κέφι να ρέει άφθονο όσο περνούσε η ώρα για τους παρευρισκόμενους στο Κέντρο Α-Α το οποίο με τη σειρά του παρείχε πολύ καλή και άμεση εξυπηρέτηση.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες φυσικά σε προσωπικό επίπεδο και στους Νίκο Αλεξίου και Γιώργο Μεσολογγίτη που προετοίμασαν ένα πολύ όμορφο βίντεο έχοντας και την ευθύνη προβολής του που αφορούσε τις πιο σημαντικές φωτογραφικές στιγμές από όλους τους βραβευθέντες και φυσικά τα κορυφαία στιγμιότυπα από την αναμέτρηση του νικηφόρου τελικού Κυπέλλου Ερασιτεχνών το 2010 όπως των πανηγυρισμών και της απονομής που ακολούθησαν. Σημαντική ήταν και η συμβολή των επιχειρήσεων που προσέφεραν τα δώρα τα οποία κληρώθηκαν μετά το μοίρασμα των λαχνών και τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς.

Οι τυχεροί λαχνοί είναι με την σειρά όπως εμφανίζονται στην παρακάτω λίστα και αντιστοιχούν στον αύξοντα αριθμό ξεκινώντας από το δώρο με αριθμό 1 μέχρι και το δώρο  με αριθμό 21 είναι οι εξής:

667 (αντιστοιχεί στο δώρο με Α/Α 1), 562, 729, 372, 088, 900, 022, 016, 332, 041, 055, 709, 004, 712, 017, 123, 058, 215, 874, 950, 588 (δώρο με Α/Α 21)

 

Προηγούμενο άρθροΚαλή εμφάνιση με Άρη, δεν απέφυγε την ήττα ο ΟΦΑ
Επόμενο άρθροΦωτορεπορτάζ από την κοπή πίτας του ΟΦΑ