Επίσκεψη διατροφολόγων στην Ακαδημία μας για το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ

Print

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ», στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η Ακαδημία της ομάδας μας, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη εκπροσώπων του με διατροφολόγους την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 18.00 το απόγευμα στο γήπεδο των Αρμένων.

Στόχος της συγκεκριμένης επίσκεψης είναι να εκπαιδευτούν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι στις αξίες του Ευ Αγωνίζεσθαι και της σωστής διατροφής. Τα παιδιά καλούνται μέσα από τη μεγάλη πρόκληση συμμετέχοντας σε διαφορετικές δοκιμασίες δεξιοτήτων του ποδοσφαίρου και διατροφής να εκπαιδευτούν βιωματικά σχετικά με:

-. σημαντικές διατροφικές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσουν ώστε να έχουν σωστή ανάπτυξη και καλή απόδοση καθ’ όλη την διάρκεια της «ποδοσφαιρικής σεζόν» .

Αναλυτικά τα παιδιά θα εκπαιδευτούν

* στα σημαντικά συστατικά και τρόφιμα που πρέπει να έχουν καθημερινά για μέγιστη απόδοση (φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά),

* τους υδατάνθρακες – τα είδη των υδατανθράκων και αυτούς που επιλέγουμε στα γεύματα πριν την προπόνηση,

* το «ταπεράκι του νικητή» που θα πρέπει να συνοδεύει τον ποδοσφαιρικό τους σάκο σε κάθε προπόνηση και αγώνα,

* το ισοζύγιο ενέργειας και πώς αυτό συμβάλει στην καλύτερη ανάπτυξη και διαχείριση του βάρους μας

* ταυτόχρονα να κατανοήσουν βιωματικά την έννοια, το όφελος και τη σημασία που έχουν αξίες όπως το ομαδικό πνεύμα, η συνεργασία, ο υγιής ανταγωνισμός, ο σεβασμός και η αποδοχή στην καθημερινή κοινωνική ζωή τους και την λειτουργία της ομάδας τους.

Προηγούμενο άρθροΙσοπαλία 3-3 της ομάδας μας στην Αλφά
Επόμενο άρθροΗ αποστολή της ομάδας μας με Επισκοπή